Turbine Forlaget A/S

Michael Larsen er på jagt efter evig ungdom i sin nye thriller

Del
Med "Dragenotatet" udfordrer Michael Larsen endnu engang genrekonventionerne for krimi- og spændingsromaner. I sin videnskabskrimi byder han på mere end makabre mord, psykopatiske mordere og helte. Han leder efter tilværelsens mysterier og spørger, hvad vi reelt kan vide os sikre på.
Forfatter Michael Larsen er aktuel med sin nye videnskabsthriller, Dragenotatet. Foto: ©Maria Fonfara
Forfatter Michael Larsen er aktuel med sin nye videnskabsthriller, Dragenotatet. Foto: ©Maria Fonfara

Et medicinalfirma er på jagt efter et stof, der kan sikre evig ungdom. For at finde stoffet hyrer de den unge insektekspert og biologistuderende Camilla, der tidligere har fundet en helt særlig og meget sjælden bille, der tilsyneladende indeholder det eftertragtede stof. Da Camillas ekskæreste Benjamin, der har forbindelser til samme medicinalselskab, findes død på makaber vis, går det op for Camilla, at hun er blevet en lille brik i et farligt spil, hvor suspekte kræfter er på jagt efter en hemmelighed, der er langt større end den bille, hun som den eneste har fundet. Sammen med journalisten Mikkel Valentin, der egentlig har til opgave at overvåge hende, tager hun flugten og indleder sin egen jagt på noget ukendt, men tilsyneladende ekstremt vigtigt for medicinalfirmaet. Camilla og Mikkel må finde ud af, hvad der skete med Benjamin, der efterlod sig et besynderligt notat, der måske har svaret på gåderne, de møder.

Om Michael Larsens forrige roman, Den der falder, skrev Jyllands-Postens anmelder, at læseren formentlig ville være godt underholdt og lidt klogere efter endt læsning. I Dragenotatet demonstrerer Michael Larsen endnu en gang sin store evne til på én og samme tid at formidle uhyre spændende viden og komponere et spektakulært plot, hvor læseren suges ind i et univers, som udfordrer vanlig logik og rejser store eksistentielle spørgsmål.

Michael Larsen gjorde døde bier levende i sin research


Under arbejdet med Dragenotatet har Michael Larsen selv undersøgt insekternes verden, og gjort døde bier levende:

"De færreste ved, at tilsyneladende druknede bier og fluer – og en del andre insekter – i virkeligheden slet ikke er døde, selv om de har set sådan ud, stive og ubevægelige, i timevis. Under tilblivelsen af Dragenotatet foretog jeg en række forsøg, hvor det lykkedes at bringe hundredvis af eksempelvis meget sjældne sorte jordbier tilbage til livet igen. Tidligere var de blevet myreføde. Men ved at lade dem ligge i solen i beskyttede omgivelser og blive varmet op, lykkedes det at genoplive samtlige bier og en lang række andre insekter," fortæller Michael Larsen, der har brugt det eksperiment i thrilleren. Det er relativ ny viden for forskerne, som endnu ikke ved, hvor længe bierne kan klare sig uden ilt, og dette er blot et eksempel på, at man som læser kan blive klogere af at lade sig underholde af Michael Larsens thrillere.

Michael Larsen slog sit navn fast på den internationale litteraturscene i 1990’erne med bestsellerne Uden sikker viden, Slangen i Sydney og Femte sol brænder. I 2015 gjorde han krimi-comeback med den anmelderroste Mordet på øen, der blev fulgt op af Dødens kode. I 2020 udkom videnskabsthrilleren Den der falder.


Michael Larsen er uddannet journalist, passioneret naturmenneske og -skribent. Efter en årrække som øbo på Ærø er han nu bosat i Rågeleje.

Oplev Michael Larsen på Krimimessen 2023 i Fængslet, Horsens:
Lørdag d. 25. marts kl. 13.20, Magasinet
Søndag d. 26. marts, kl. 14.00, Snedkeriet

Fakta om bogen:

Titel: Dragenotatet
Forfatter: Michael Larsen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740662146
Sidetal: 412
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 22. marts 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Forfatter Michael Larsen er aktuel med sin nye videnskabsthriller, Dragenotatet. Foto: ©Maria Fonfara
Forfatter Michael Larsen er aktuel med sin nye videnskabsthriller, Dragenotatet. Foto: ©Maria Fonfara
Download
Dragenotatets forside er designet af Mikkel Henssel
Dragenotatets forside er designet af Mikkel Henssel
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye