Lyngby-Taarbæk Kommune

Stort udviklingsprojekt for fremtidens Kongens Lyngby skydes i gang

Del
Over de næste år ændres Kongens Lyngby for bl.a. at give gives plads til letbanen, lukningen af Klampenborgvej og håndtering af mere regnvand. Det giver mulighed for nye, attraktive og levende byrum. Foreningen Realdania støtter forberedelsen af projektet.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at de mange nye projekter i Kongens Lyngby skal gennemføres efter en samlet og overordnet plan for hele byen. Som forberedelse vil Lyngby-Taarbæk Kommune med hjælp fra Realdania bede en række rådgivere om at give deres bud på et moderne centrum for handlende, erhvervsliv og borgere.

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani siger:

"Vi er taknemmelige for støtten og glade for samarbejdet med Realdania, som sikrer at projektet beriges med perspektiver og gode erfaringer fra lignende byudviklingssprocesser. Derudover vil ekstra kræfter i denne del af processen gøre det muligt at skabe en solid udviklingsplan, der bygger videre på Lyngbys historie og identitet med grønne åndehuller og et velfungerende handels- og erhvervsliv."

Filantropidirektør i Realdania Nina Kovsted Helk siger:

"Der lægges op til en spændende udvikling af Kongens Lyngby, hvor flere byrum etableres samtidigt med, at letbanen står færdig i 2025. Vi ser mange potentialer i den kommende udvikling. Ikke mindst i forhold til, at bymidtens kulturarv kan udfoldes i endnu større grad. Vi er glade for i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune at kunne sætte retningen for bymidtens udvikling, og vi vil sammen sætte ambitionerne højt."

Vision for Kongens Lyngby

Der er nedsat en politisk arbejdsgruppe, som på en række digitale workshops skal definere en vision for Kongens Lyngby. Det bliver den vision, som de konkrete anlægsprojekter i sidste ende skal afspejle. Når et udkast til visionen forventes at ligge klar i foråret 2021, indkalder forvaltningen til borgerdialog. Naboer, borgere, handel og erhverv skal nemlig bidrage med idéer til byens rum.

Visionen skal munde ud i en udviklingsplan for Kongens Lyngby. Udviklingsplanen skal fungere som en ramme, der skaber sammenhæng mellem de mange anlægsprojekter, som søsættes i de kommende år i Kongens Lyngby sideløbende med Letbanens arbejde i byen. Visionen skal blandt andet sikre, at projekterne gennemføres på en måde, der skaber værdi for byen og samtidig hviler på de unikke historiske og kulturelle værdier, som byen repræsenterer.

Lyngby-Taarbæk Kommunes økonomiudvalg har den 25. februar 2021 behandlet sagen om støtte fra Realdania.

Fakta om Realdania

Realdania er en filantropisk forening, som støtter projekter, der skal øge livskvaliteten ved at bevare og udvikle det liv, der leves i og mellem husene i hele Danmark. Foreningen har i Kongens Lyngby især fokus på at se og udnytte potentialer i byen og at bevare de kvaliteter, som byen allerede byder på.

Fakta om fremtidens Kongens Lyngby

Udviklingsplanen dækker over en række anlægsprojekter i Kongens Lyngby, som skal igangsættes over en årrække i forbindelse med letbanearbejdet. Udviklingsplanen omfatter store dele af byen, og inkluderer bl.a. klimatilpasning langs fæstningskanalen, byrum på Klampenborgvej og ved Jernbanepladsen.

  Kontaktinformation

Sofia Osmani

Borgmester

borgmester@ltk.dk

Björn Emil Härtel Jensen

Projektchef
Realdania
20 98 93 64

Information om Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Toftebæksvej 12
2800 Kgs. Lyngby

45 97 30 00https://www.ltk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye