Norlys

GreenLab i Skive skal være centrum for grønne uddannelser med nyt innovationscenter

Del
Som majoritetsejer af GreenLab støtter Norlys et nyt innovationscenter, der blandt andet skal uddanne og træne fremtidens kompetencer inden for nye grønne energiteknologier.

De dygtigste forskere fra hele verden skal arbejde sammen med danske virksomheder om at finde løsninger på de energiudfordringer, verden står overfor. Det er ambitionen hos GreenLab i Skive, der med 30 millioner kroner fra Norlys nu er godt på vej til at kunne bygge et nyt innovationscenter.Udover forskning skal innovationscenteret også uddanne folk til de kompetencer, der er hårdt brug for de kommende år for at komme i mål med den grønne omstilling.

Planen er, at det nye innovationscenter skal huse alt fra uddannelser for ingeniører og højvoltselektrikere til et modul om grøn omstilling på læreruddannelsen, så den grønne omstilling også kan komme på skoleskemaet i fremtidens folkeskole.

- Vi får brug for folk, der kan arbejde med Power-to-X, højvolts-elektricitet og andre højt specialiserede opgaver. Norlys er en del af hele den grønne energikæde fra energiproduktion til distribution, og derfor er det kun naturligt for os også at støtte den forskning og uddannelse, der er nødvendig for, at der bliver udviklet nye teknologier til fremtidens energisystemer, siger Gert Vinther Jørgensen, der er formand for bestyrelsen i GreenLab og økonomidirektør i Norlys.

Norlys, der har været medejer af GreenLab fra begyndelsen, besluttede sidste år at investere yderligere 250 millioner kroner i GreenLab og blev dermed majoritetsejer.

Viden og erfaring på tværs

Det nye innovationscenter skal ligge i GreenLabs industripark uden for Skive. Udover at huse forsknings- og uddannelsesaktiviteter skal det også tilbyde kontorer til iværksættere, showrooms til virksomhederne i GreenLabs industripark, lokaler til store events samt besøgscenter for erhvervsturister og skoleklasser.

- GreenLab har etableret en national forsknings-og uddannelsesplatform, og kan med det nye innovationscenter udvide unikke rammer for praksisnær forskning, uddannelse og universitetssamarbejder. Her kan forskellige sektorer og interessenter mødes, dele viden og skabe nye grønne løsninger sammen. Ved at placere innovationscenteret i vores industripark sikrer vi en kobling mellem reelle og nutidige udfordringer samt fremtidens grønne løsninger og kompetencebehov, siger Thomas Hagelund Helsgaun, der er vice- og driftsdirektør i GreenLab.

Spar Vest Fonden støttede i 2021 innovationscenteret med 30 millioner kroner, og med Norlys’ bidrag er innovationscenteret nu et skridt tættere på at blive en realitet. GreenLab er i øjeblikket i gang med at rejse den sidste kapital til innovationscenteret. Projektet skal efter planen opføres i 2024 og tages i brug i 2025.

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med ca. 800.000 andelshavere, 1,7 millioner kunderelationer, 3.000 medarbejdere og over 100 år på bagen.

Som andelsejet selskab ligger det dybt i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Derfor leverer vi ikke bare fremtidssikrede løsninger til danske hjem og virksomheder. Vi arbejder målrettet for grøn og digital omstilling af hele vores samfund. Og brænder for at skabe fremskridt for både mennesker, lokalmiljø og klima.

Om GreenLab

GreenLab er en industriel, grøn virksomhedspark, en teknologi-katalysator og et nationalt forskningscenter for grøn energi. Her udvikles fremtidens grønne løsninger i samarbejde med ledende nationale og internationale partnere. Ambitionen er at eksportere GreenLabs model for teknologi og samarbejde til resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye