Læger uden Grænser: Syrien får mindre nødhjælp nu end før jordskælv
Jordskælvene, som har ramt det sydlige Tyrkiet og det nordvestlige Syrien, har gjort hundredtusindvis af syrere hjemløse – oven i de over to millioner, som i forvejen er internt fordrevne efter 12 års krig i landet.
Men desværre kommer der langt fra nok hjælp ind i landet til at dække de enorme behov, som befolkningen har. Og den humanitære katastrofe er kun blevet forværret. Faktisk kom der mere nødhjælp ind i landet inden jordskælvene den 6. februar, end der gør nu. Ifølge FN krydsede bare 10 lastbiler med nødhjælp grænsen fra Tyrkiet til Syrien over de første fem dage efter skælvene.
I weekenden fik Læger uden Grænser en konvoj med 14 lastbiler med telte og isolering til teltene for at sikre mod kulden ind over grænsen. I forvejen arbejdede organisationen i området og har derfor kunnet bruge af sine nødlagre de første dage til de akutte behov, der opstod.
”Vi tømte vores nødlagre på tre dage og donerede næsten 12 ton kirurgisk udstyr, forbindinger og medicin til hospitaler. Vores teams støttede også sundhedsfaciliteter i området,” siger Hakim Khaldi, leder af Læger uden Grænser i Syrien.
”Men vi så ikke noget hjælp udefra,” fortsætter han og påpeger, at det, der kommer, er ”i ubetydelige mængder”.
Til og med den 17. februar var der kommet i alt 178 lastbiler med nødhjælp fra seks FN-organisationer gennem to grænseovergange til det nordvestlige Syrien. Til sammenligning kom der gennemsnitligt 227 lastbiler ind på 11 dage i 2022.
Samtidig er dele af de forsyninger, der er kommet med de 178 lastbiler, allerede planlagte leveringer og dermed ikke specifikt rettet mod jordskælvsofrene.
Læger uden Grænsers konvoj krydsede i samarbejde med en lokal partner en anden grænseovergang end de to, som FN har benyttet. Men selv om det er muligt, og selv om der nu kommer mere nødhjælp ind, må og skal der skrues op for leveringen, lyder det fra Læger uden Grænser. For alt for mange får ikke den hjælp, de har behov for. I første omgang gælder det husly og tilstrækkeligt rent vand og sanitet, ligesom der også er brug for medicinske forsyninger, så patienter kan fortsætte deres behandling.
Nøgleord
Kontakter
Pressetelefon, Læger uden Grænser
Tlf:29702979Billeder
Information om Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer, men kæmper også for adgang til livsvigtig medicin og behandling
Følg pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser: Gaza er blevet en massegrav for palæstinenserne – og for dem, der hjælper dem16.4.2025 10:14:00 CEST | Pressemeddelelse
Palæstinensiske liv bliver endnu engang systematisk ødelagt, advarer Læger uden Grænser, tre uger efter våbenhvilens ophør. En række dødelige angreb viser igen en total mangel på respekt for menneskeliv og for humanitære og medicinske medarbejdere i Gaza.
Her er de kriser, vi glemte i 202429.12.2024 08:08:18 CET | Pressemeddelelse
Sygdomme, der koster liv i det globale syd, seksuel vold i flygtningelejre og én af verdens farligste flygtningeruter har fået meget lidt opmærksomhed det seneste år, selv om det er kriser, som foregår lige nu. Men vi skal insistere på ikke at glemme dem, mener Læger uden Grænser.
Læger uden Grænser indstiller redninger på Middelhavet i en periode13.12.2024 12:57:17 CET | Pressemeddelelse
Administrative benspænd i Italien gør det umuligt for Læger uden Grænser at fortsætte redningsaktionerne på Middelhavet med det nuværende skib, Geo Barents. Derfor indstiller organisationen driften af skibet, men forpligter sig på at vende tilbage til Middelhavet hurtigst muligt.
Blokade tvinger Læger uden Grænser til at standse behandling af underernærede børn i lejr i Sudan18.10.2024 12:15:00 CEST | Pressemeddelelse
5.000 børn med akut underernæring i Zamzam-lejren i det nordlige Darfur i Sudan kan ikke længere få behandling. Det er en konsekvens af, at landets stridende parter blokerer vejene til området, og derfor kan Læger uden Grænser og andre ikke få mad, medicin og andre vigtige forsyninger ind. I slutningen af september løb Læger uden Grænser tør for forsyninger, så blandt andre 2.900 børn med alvorlig akut underernæring nu må undvære behandling. Det er kun på organisationens hospital med 80 senge, at man fortsat kan tage imod patienter. Og det er begrænset til de børn, som er i størst risiko for at dø. ”Der er et meget presserende behov for, at der kommer langt flere forsyninger som mad og ernæringsbehandling ind til en befolkning, som i øjeblikket er i en katastrofal situation," siger Michel-Olivier Lacharité, som leder Læger uden Grænsers akutberedskab i Sudan. De seneste uger er der kommet begrænsede forsyninger ind, men det er alt for lidt til at kunne dække de massive behov hos de man
Læger uden Grænser: Uden hjælp dør tusinder af børn i blokeret lejr i Sudan inden for få uger19.9.2024 10:06:43 CEST | Pressemeddelelse
FN og andre internationale aktører må sætte alt ind på at få mad og livsvigtige forsyninger ind til den blokerede og sultende befolkning bl.a. i Zamzamlejren i Norddarfur nu og her, lyder det fra Læger uden Grænser. Ellers risikerer tusindvis af børn at miste livet til underernæring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum