Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser: Syrien får mindre nødhjælp nu end før jordskælv

Del
Læger uden Grænser har netop fået de første forsyninger med nødhjælp over grænsen fra Tyrkiet til det hårdt trængte nordvestlige Syrien. Men selv om flere konvojer nu har krydset grænsen, skal der skrues markant op for hjælpen for at matche omfanget af den humanitære katastrofe.
Læger uden Grænsers nødhjælpskonvoj. Foto: Rami Alsayed
Læger uden Grænsers nødhjælpskonvoj. Foto: Rami Alsayed

Jordskælvene, som har ramt det sydlige Tyrkiet og det nordvestlige Syrien, har gjort hundredtusindvis af syrere hjemløse – oven i de over to millioner, som i forvejen er internt fordrevne efter 12 års krig i landet.

Men desværre kommer der langt fra nok hjælp ind i landet til at dække de enorme behov, som befolkningen har. Og den humanitære katastrofe er kun blevet forværret. Faktisk kom der mere nødhjælp ind i landet inden jordskælvene den 6. februar, end der gør nu. Ifølge FN krydsede bare 10 lastbiler med nødhjælp grænsen fra Tyrkiet til Syrien over de første fem dage efter skælvene.

I weekenden fik Læger uden Grænser en konvoj med 14 lastbiler med telte og isolering til teltene for at sikre mod kulden ind over grænsen. I forvejen arbejdede organisationen i området og har derfor kunnet bruge af sine nødlagre de første dage til de akutte behov, der opstod.

”Vi tømte vores nødlagre på tre dage og donerede næsten 12 ton kirurgisk udstyr, forbindinger og medicin til hospitaler. Vores teams støttede også sundhedsfaciliteter i området,” siger Hakim Khaldi, leder af Læger uden Grænser i Syrien.

”Men vi så ikke noget hjælp udefra,” fortsætter han og påpeger, at det, der kommer, er ”i ubetydelige mængder”.

Til og med den 17. februar var der kommet i alt 178 lastbiler med nødhjælp fra seks FN-organisationer gennem to grænseovergange til det nordvestlige Syrien. Til sammenligning kom der gennemsnitligt 227 lastbiler ind på 11 dage i 2022.

Samtidig er dele af de forsyninger, der er kommet med de 178 lastbiler, allerede planlagte leveringer og dermed ikke specifikt rettet mod jordskælvsofrene.

Læger uden Grænsers konvoj krydsede i samarbejde med en lokal partner en anden grænseovergang end de to, som FN har benyttet. Men selv om det er muligt, og selv om der nu kommer mere nødhjælp ind, må og skal der skrues op for leveringen, lyder det fra Læger uden Grænser. For alt for mange får ikke den hjælp, de har behov for. I første omgang gælder det husly og tilstrækkeligt rent vand og sanitet, ligesom der også er brug for medicinske forsyninger, så patienter kan fortsætte deres behandling.

Nøgleord

Kontakter

Pressetelefon, Læger uden Grænser

Tlf:29702979

Billeder

Læger uden Grænsers nødhjælpskonvoj. Foto: Rami Alsayed
Læger uden Grænsers nødhjælpskonvoj. Foto: Rami Alsayed
Download

Information om Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser (MSF)
Strandlodsvej 44
2300 København S

+45 39 77 56 00http://msf.dk/

Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer, men kæmper også for adgang til livsvigtig medicin og behandling

Følg pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye