Aalborg Kongres & Kultur Center

Grønne omstillingshjerner samles i Aalborg

Del
For anden gang samles nogle af Danmarks skarpeste hjerner inden for grøn omstilling i Aalborg, hvor et imponerende ekspert-program på over 25 talere giver indblik i løsninger, forretnings- og samarbejdsmuligheder på tværs af brancher. NET ZERO pathways samles i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 30. marts.
Sebastian Mernild
Sebastian Mernild

25 forskellige videns-kapaciteter
Der findes mange veje til at generere viden om forretningsmuligheder i den grønne omstilling. En af de veje eller pathways findes i Aalborg til NET ZERO pathways, hvor flere end 25 forskellige videns-kapaciteter inden for grøn omstilling kan høres og snakkes med på blot én dag. Deltagere kan glæde sig til et gensyn med Sebastian Mernild, professor i bl.a. klimaforandringer og leder af SDU Climate Cluster (SDU tværfaglige klimacenter) og er én af nøgletalerne i den store, indledende paneldebat "Hvad er status nu i forhold til at nå det ambitiøse mål for CO2-udledningen i 2030"?

- Det handler om, at vi skal omstille samfundet til en reduceret CO2-udledning til atmosfæren samtidig med, at vi skal have en ambitiøs plan for at nå netto nul. Jo før, jo bedre. Vi har over tid set et klimasystem i hastig forandring – et mere ekstremt klima. Vi kender konsekvenserne, og ved hvad der venter os, hvis vi ikke får reduceret nok over de næste årtier. Lad os møde i Aalborg så vi kan få diskuteret, debatteret og finde løsninger på, hvordan vi arbejder henimod netto nul, lyder opfordringen fra Sebastian Mernild.

Grøn omstilling er god forretning
En anden dansk kapacitet er Michael Zöllner, CFO for SME’ere i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der skal bidrage til at gøre Danmark rigere og verden grønnere ved at give danske virksomheder én fælles indgang til risikovillig, statslig finansiering. Michael var forinden direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond, der har vist, at grøn omstilling er god forretning. Han og Anne-Louise Thon-Jensen, pionér inden for bæredygtighed og ansvarlige investeringer samt Jakob Bøss, Executive VP samt bl.a. Head of Group Sustainability i Danske Bank runder konferencedagen af i den afsluttende paneldebat: Hvordan finansierer vi den grønne omstilling?

Spændende breakouts med specialviden
I løbet af dagen bydes der på en række interessante breakout sessions, hvor lækkerierne står på f.eks.: vandforbruget i Power-to-X processer - er der vand nok til dig og Power-to-X i fremtiden? Energicertificeret software, Energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger, Fremtidens digitalisering og sikkerhed inden for vandforsyning, Fra jord til CO2 fri energi og fødevarer samt effektivisering af byggeprocessen og forlængelse af bygningers levetid.

NET ZERO pathways 2023 finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center torsdag den 30. marts 2023. Se hele programmet og tilmelding her: www.netzeropathways.com.

Nøgleord

Kontakter

Kontaktperson for yderligere informationer: bæredygtighedskoordinator Louise Storgaard Nielsen, tlf. 9359 9924, mail: lsni@akkc.dk

Billeder

Sebastian Mernild
Sebastian Mernild
Download
Sebastian Mernild, professor i bl.a. klimaforandringer
Sebastian Mernild, professor i bl.a. klimaforandringer
Download
Formand for Green Hub Denmark Lene Espersen anbefaler varm at det bæredygtige Danmark mødes til konferencen
Formand for Green Hub Denmark Lene Espersen anbefaler varm at det bæredygtige Danmark mødes til konferencen
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Med flere end en halv million gæster årligt til Musik & Teater, Messer & Udstillinger og Møder & Kongresser er Aalborg Kongres & Kultur Center et af Skandinaviens største og mest fleksible kongres- og kulturcentre.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum