3F

Michelin- og højpris-restauranter varsler lockout og dumping-løn

Del
Dragsholm Slot, Brdr. Price og Hereford vil lønne dårligere end fastfood-burgerkæde

”Vi er mildest talt forbløffede og forundrede over, at to velanskrevne restaurantkæder og en kendt Michelin-restaurant har opsagt deres tiltrædelsesoverenskomst med 3F og varslet lockout over for vores medlemmer fra 2. marts,” siger forhandlingssekretær Peter Lykke Nielsen fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration (PSHR).

”De igangværende overenskomstforhandlinger på det private arbejdsmarked handler bl.a. om, hvordan vi kan tackle den høje inflation, der har forringet lønmodtagernes købekraft. Ikke, hvordan arbejdsgiverne fremover kan skære en voldsom luns af de ansattes løn og udhule købekraften endnu mere.”

Men Brdr. Price-restauranter, Dragsholm Slot, Jørgensens Hotel i Horsens og A Hereford Beefstouw-kæden (undtagen restauranten i Aarhus) vil fremover ikke kun konkurrere på kvalitetsmad og -drikke, men også på markant lavere løn til deres ansatte.

For nok skal kunderne betale 750 kr. for en mørbrad på Hereford, 3.200 kr. for en gourmet- og vinmenu på Dragsholm Slot og 475 kr. for en højrebsbøf på Brdr. Price. Men ejerne vil i fremtiden skære knap 11.000 kr. af de fuldtidsansatte ufaglærte tjeneres nuværende, garanterede månedsløn, hvilket svarer til en lønnedgang på 30 procent.

På de omfattede restauranter vil ufaglærte tjenere, kokke og medhjælpere fremover tjene markant mindre end deres kollegaer, som arbejder på Max Burger i København med overenskomst. Fastfood-medarbejdere her vil tjene over 4.700 kr. mere om måneden, svarende til over 18 procent mere, end kollegaerne på brødrene Prices spisesteder nu har udsigt til.

”Jeg synes, at det er et meget udansk signal fra ejernes side om et ræs mod bunden for de ansattes løn- og arbejdsvilkår,” siger Peter Lykke Nielsen.

”Vores beregninger viser, at eksempelvis Hereford i Tivoli i København med de varslede lønforringelser vil skære knap 1,7 mio. kr. af lønudgiften om året. Det er en voldsom forringelse for deres medarbejdere, og det vil skabe en helt urimelig og unfair konkurrencesituation over for de andre restauratører i Tivoli, som respekterer og ansætter på de løn- og arbejdsvilkår, som er forhandlet mellem arbejdsgivernes organisationer og 3F og fastsat i minimalløns-overenskomsten.”

Peter Lykke Nielsen opfordrer ejerne og ledelserne for Brdr. Price og A Hereford Beefstouw til at genoptage dialog med 3F PSHR med det formål, at gourmetrestauranterne også fremover vil kunne tilbyde de ansatte ordnede forhold.

”Så kan spisestederne både levere kvalitet, når det drejer sig om måltidet og service over for kunderne og i forhold til arbejdsmiljøet og løn og arbejdsvilkår for de ansatte. Og restauranterne kan konkurrere indbyrdes på dygtighed, innovation og service mv., og ikke på hvor meget de kan presse løn- og arbejdsvilkår for deres medarbejdere.”

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

DA fordrejer debat om tilbagetrækning26.9.2023 10:21:58 CEST | Pressemeddelelse

- DA forsøger i dag at fordreje den offentlige debat om tilbagetrækningsordninger og ønsker igen at svinge pisken og sparekniven over slidte og nedslidte danskere, siger 3F's næstformand, Tina Christensen. - Men i løbet af det seneste år er det samlede antal danskere, som regeringen skønner vil være på efterløn, tidlig pension og seniorpension i 2030, blevet nedjusteret og er nu 16.000 lavere, end tidligere forventet. - På trods af denne kendsgerning forsøger DA at dramatisere specifikt tallet for seniorpension, og DA’s direktør problematiserer tilmed den lægelige vurdering, som ligger til grund for de nedslidte borgeres ret til seniorpension. - Det er da tankevækkende og socialt set meget usympatisk, at DA altid har et negativt fokus rettet imod de mest udsatte grupper, der ofte har haft den længste tilknytning til arbejdsmarkedet. - Derimod finder DA det åbenbart ikke bekymrende, at 8.000 velstillede danskere hvert år vælger at selvpensionere sig selv. Disse, formentlig veluddannede

3F: Godt tilfreds med centrale elementer i ny VEU-trepartsaftale12.9.2023 20:51:32 CEST | Pressemeddelelse

- Jeg er virkelig godt tilfreds med de centrale elementer i denne aftale, siger forbundssekretær Søren Heisel, 3F. - AMU-skolerne har i en årrække døjet med en udfordret og usikker økonomi pga. kortsigtede finansierings-betingelser. Aftalen giver et væsentligt kvalitetsløft til de skoler og AMU-centre, der tilbyder kurser til ufaglærte og faglærte. 119 mio. kr. bliver landets AMU-skoler løftet med hvert år, så langt øjet rækker. Dertil kommer mange flere digitale læringsmidler, så undervisningen bliver både fagligt styrket, mere interessant og up-to-date. Men ikke nok med det, så er det også sikret med aftalen, at der er lønkompensation under AMU-kurserne på højeste dagpengesats. Dertil kommer kompetencefondenes muligheder for at toppe oven på. - Vores ufaglærte, faglærte og faktisk hele Danmarks konkurrenceevne og den grønne omstilling er fuldstændig afhængige af et stærkt, smidigt og attraktivt efteruddannelsessystem. Den her aftale, vi nu har indgået, giver et godt fundament for AMU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum