Alm. Brand Forsikring A/S

Pas på stormen Otto - Alm. Brand øger beredskab

Del
DMI har navngivet den kommende storm, der rammer den jyske vestkyst fredag eftermiddag, og som ventes at have styrke som stormen Nora, der ramte landet for næsten præcis et år siden. Alm. Brand har indkaldt ekstra mandskab hen over hele weekenden. Skadechef opfordrer især borgere på den nordjyske vestkyst til at tage særlige forholdsregler.
Stormen Otto er på vej ind over Danmark fredag eftermiddag.
Stormen Otto er på vej ind over Danmark fredag eftermiddag.

DMI har nu opgraderet varslet for fredagens stormvejr til en kategori 2, hvilket indebærer storm med vindstød af orkanstyrke. Stormen forventes at være kraftigst i og omkring Jammerbugten i det nordvestlige Jylland.

Derfor opfordrer Alm. Brand nu borgere især bosiddende i dette område til at tage særlige forholdsregler.

”Vi opfordrer på det kraftigste borgere især bosiddende ud mod vestkysten, men i hele Nordjylland generelt, til at fastspænde alle løse ejendele som eventuelle havemøbler, trampoliner, grill, havelamper mv., eller endnu bedre at lukke dem ind i et skur eller lignende, hvis det er muligt. Disse genstande kan forårsage store skader såvel fysisk som materielt, hvis de flyver rundt i stormen,” påpeger Peter Mathisen, der er direktør for Skadeservice, Bygning & Løsøre i Alm. Brand Group, der omfatter forsikringsselskaberne Codan og Alm. Brand.

Han opfordrer også til at sikre, at vandafløb, tagrender og kloakker er behørigt renset, idet det regnvejr, der følger i hælene på Otto, også må forventes udrette store skader – ikke mindst som følge af det rekord-våde vejr, året er begyndt med, og som betyder, at grundvandet står højt og jorden ikke er i stand til at absorbere vand i samme mængder som normalt.

Stormen ventes at have en styrke på niveau med stormen Nora, der næsten på dato ramte især det sydlige Danmark sidste år (18. februar 2022), der medførte ekstra travlhed i skadeservice og ved telefonerne.

Alm. Brand Group har derfor øget beredskabet hen over hele weekenden. 

Gode råd før stormen:

  • Gennemgå dit hus fra kælder til kvist. Tjek, om tagsten ligger, som de skal, og om der er revner, sprækker eller utætheder i husets tag eller mure.
  • Beskær træer, der står tæt på huset.
  • Sæt grill, havemøbler og krukker indenfor, eller stil dem i læ. Læg også flagstangen ned, hvis det er muligt.
  • Fastgør trampolinen. Fjern eventuelt dugen, og vend trampolinen på hovedet, så den ikke kan blive taget af vinden.
  • Tjek, at alle vinduer og døre er lukkede. 
  • Bor I tæt på vand, og har dit hus kælder, er huset udsat for at få vand i kælderen, hvis det både regner og stormer. Så sørg for, at dine ejendele i kælderen ikke står direkte på gulvet.   

Kontakter

Billeder

Stormen Otto er på vej ind over Danmark fredag eftermiddag.
Stormen Otto er på vej ind over Danmark fredag eftermiddag.
Download

Information om Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand Forsikring A/S
Alm. Brand Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Alm. Brand er en dansk finansiel koncern, der blev grundlagt tilbage i 1792.

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye