Erhvervshus Nordjylland

Øget efterspørgsel efter sparring i takt med stigning i konkurser

Del
Erhvervshus Nordjylland oplever en markant stigning i efterspørgslen efter hjælp og sparring fra virksomheder med faldende omsætning og en slunken kassekredit. Det sker i takt med, at de nyeste konkurstal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser stiger.

Antallet af konkurser blandt virksomheder har i januar 2023 været stigende. Med 274 konkurser i januar blandt aktive virksomheder på landsplan, er antallet af konkurser steget med 19,2% siden december 2022. Tallene bekræfter den tendens Erhvervshus Nordjylland har oplevet siden årsskiftet.

Et rekordstort antal nødlidte virksomheder har henvendt sig for at få hjælp til at finde vej gennem de udfordringer, de står med, og som kan være fatale på længere sigt.

”Vi har aldrig haft så mange henvendelser fra nordjyske virksomheder efter rådgivning i forhold til at komme igennem modgang, som vi har oplevet den seneste måneds tid. I januar og februar har vi haft henholdsvis atten og syv nye henvendelser. Det er det største antal sager i Nordjylland, jeg har haft”, fortæller Claus Hein, der er forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland.

Samme billede tegner sig hos de øvrige regioner, hvor efterspørgslen, efter hjælp gennem tilbuddet Early Warning, er stigende. Gennem tilbuddet kan virksomheder få hjælp til, hvilke indsatser og løsninger, der kan vende modgang til medgang. Og hjælp til at komme sikkert videre, uanset om virksomheden ender med at lukke eller fortsætte.

Nogle brancher viser sig mere sårbare

Erhvervshus Nordjylland oplever, at konkurserne særligt rammer bestemte brancher. Det gælder bygge- og anlægsbranchen, detailhandlen, samt frisører, kosmetologer og restauranter. Disse typer af virksomheder er i større eller mindre målestok udfordret af de seneste års kriser.

”I krisetider, med stor økonomisk usikkerhed, sparer forbrugerne typisk inden for netop disse områder. Heldigvis kan vi allerede se en positiv effekt i forhold til de virksomheder, der havde kontakt med os i 2. halvår 2022. De er allerede bedre rustet, og vinder markeder efter den omstilling, de har gennemgået. Så det betaler sig at kigge sin virksomhed efter i sømmene. Der vil ofte være parametre, der kan justeres på i forhold til at skabe større indtjening”, forklarer Claus Hein.

Særlige opmærksomhedspunkter

Hvad der konkret skal til for at ændre modgang til medgang, afhænger ofte af, hvilken branche en virksomhed hører til, og selvfølgelig af de konkrete udfordringer, en virksomhed står over for. Alligevel er der nogle krisetegn, der er værd at være opmærksomme på. De er:

-      Falder omsætningen i virksomheden?

-      Er indtjeningen faldende?

-      Vokser kassekreditten?

-      Bliver moms og skat afregnet til tiden?

-      Er der likvider til at betale regninger til tiden?

-      Forlanger banken øget sikkerhed?

”Der er nogle helt konkrete pejlemærker, som alle med fordel bør holde øje med. Men ellers afhænger indsatserne af den enkelte virksomhed. Har den f.eks. store varelagre eller en stor maskinpark? Helt overordnet gælder det om at have likviditet nok til at kunne køre sin forretning videre – også i svære tider. Derfor er det bedre at sælge sine varer til reduceret pris, end slet ikke at få dem solgt. Det skaber likviditet, så regningerne kan betales. Markedsføringsbudgettet er også vigtigt at kigge på. Bruger man én krone på markedsføring, skal den give mere end én krone tilbage i omsætning”, fortæller Claus Hein.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

+45 70 21 08 08http://www.ehnj.dk

Erhvervshus Nordjylland en en del af nordjyske erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af uvildige forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft.

Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Derudover er Erhvervshus Nordjylland operatør på programmer, der gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb i samarbejde med private rådgivere.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Ét spørgsmål fik Mai til at trodse tvivlen og blive succesfuld iværksætter8.3.2024 10:50:06 CET | Pressemeddelelse

Iværksætterlysten blandt danske kvinder er steget med 3% på et år, alligevel udgør kvindelige iværksættere kun en fjerdedel af danske iværksættere. En analyse fra Dansk Erhverv peger på, at yngre kvinder tvivler på egne kompetencer, og det kan være en af årsagerne til, at så få kvinder udlever drømme om egen virksomhed. Mai Brink blev iværksætter for godt tre år siden og kender til tvivlen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye