Udenrigsministeriet

Genopbygning af Ukraine - udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen tager danske virksomheder med til international konference

Del
Onsdag den 15. februar deltager udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i åbningen af konferencen RebuildUkraine i Warszawa. Med sig har han 28 danske virksomheder og to finansieringsinstitutioner som del af et erhvervsfremstød i samarbejde med Dansk Industri og Danish Board of District Heating

I Warszawa vil flere end 300 virksomheder mødes for at tage aktiv del i processen med at genopbygge Ukraine efter krigens ødelæggelser. De danske virksomheder kommer med konkrete løsninger på de mest presserende problemer i Ukraine, blandt andet sikring af vand- og varmeforsyning, vandkvalitet og infrastruktur. De vil møde beslutningstagere fra Ukraine og dermed få adgang til at få de rette samarbejder op at stå.

”Vi ønsker at træde ind i en ny fase i samarbejdet mellem Danmark og Ukraine. Vi skal bringe de danske virksomheders løsninger i spil for at løse problemerne på jorden samt skabe vækst og arbejdspladser i Ukraine. Det er en af byggeklodserne bag et stabilt samfund. Det er vigtigt, at når vi tænker langsigtet genopbygning, så er det ikke kun lappeløsninger, men job, infrastruktur og en fremtid, som ukrainerne kan se sig selv i – og have lyst til at vende hjem til og deltage i, når muligheden er der. Det er også nogle af de tanker, jeg har med i diskussionerne om den kommende fond, regeringen arbejder på,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Dansk-polsk samarbejde i en krisetid

Ud over åbningen af genopbygningskonferencen vil udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen holde sit første møde med sin polske udenrigsministerkollega Zbigniew Rau. Mødet vil blandt andet handle om den fortsatte støtte til Ukraine, sikkerhedspolitik og energipolitik.

”Polen yder som naboland en markant indsats i forhold til at koordinere og facilitere den hjælp, vi donerer til Ukraine. Det samarbejde er helt afgørende for, hvordan vi kan hjælpe. Men derudover er det også klart, at Polen som nabo til Danmark i Østersøen også spiller en stor rolle i forhold til vores fælles sikkerhed. Derfor er jeg glad for, at vi har mulighed for at mødes i Warszawa netop nu,” udtaler udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen mødes desuden med den polske europaminister Szymon Szynkowski vel Sęk. Ministrene vil drøfte centrale europapolitiske sager, herunder Polens seneste reformtiltag vedrørende domstolenes uafhængighed.

Nøgleord

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny dansk humanitær støttepakke skal sikre akut og livreddende nødhjælp til Ukraines mest sårbare7.5.2024 07:18:28 CEST | Pressemeddelelse

Over to år efter Rusland invaderede Ukraine, har knap 15 millioner mennesker ifølge FN behov for nødhjælp. Dette udgør ca. 40 % af befolkningen, der stadigvæk befinder sig i Ukraine. Krigen rammer særligt de mest sårbare ukrainere, herunder kvinder, børn og ukrainere på flugt. Derfor bidrager regeringen nu med 250 millioner kroner, som skal hjælpe de hårdest ramte ukrainere med at imødekomme basale behov.

Danmark og Gates Foundation styrker båndene for at finde løsninger på klimaforandringers konsekvenser for global sundhed6.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I anledning af Bill Gates’ besøg i Danmark i dag, har minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, og Bill Gates underskrevet en aftale om at udstikke retningen for et stærkere og bredere samarbejde mellem Danmark og Gates Foundation. Den skal fremme løsninger inden for områder som global sundhed, klimatilpasning og ligestilling.

Regeringen vil bekæmpe menneskesmugling og forebygge irregulær migration med ny stor støttepakke6.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den irregulære migration har alt for store menneskelige konsekvenser. Siden 2014 har knap 60.000 mennesker mistet livet som følge af at blive smuglet på deres rejse over blandt andet Middelhavet. Mange lande syd for Europa efterspørger samarbejde og støtte for at sikre, at mennesker ikke vælger de ulovlige migrationsveje med risiko for at ende i dybt tragiske situationer.

Ny redegørelse viser, at Danmark fører an på grøn udviklingsbistand2.5.2024 10:06:44 CEST | Pressemeddelelse

Den udviklingspolitiske redegørelse viser, at samspillet mellem klima og udvikling er blevet stærkere i dansk udviklingspolitik over de seneste år. Derfor gik mere end en tredjedel af dansk udviklingsbistand sidste år til grønne projekter. Et særligt fokus for dansk udviklingsbistand er klimatilpasning, som hjælper udviklingslandene med at blive mere modstandsdygtige over de klimaforandringer, de rammes af. Danmark førte også an i internationale forhandlinger for på verdensplan at sikre mere klimafinansiering til de fattigste. Det kan man læse i den udviklingspolitiske redegørelse, som udkommer i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye