De Danske Bilimportører

Stigende elektrificering i EU-bilsalg

Del
Andelen af elbiler af det samlede bilsalg i EU steg med 3 procentpoint fra 2021 til 2022. Det betyder, at elbiler udgjorde 12,1 procent af nyregistreringerne i 2022. Stigningen i salget af elbiler var på trods af et overordnet fald i bilsalget.

Selvom antallet af nyregistreringer steg i årets sidste måneder, var 2022 præget af et generelt lavere bilsalg i EU. Der kom dog fart på elbilerne, der oplevede løbende vækst i deres markedsandel, hvilket resulterede i en samlet andel på 12,1 procent af bilsalget. Hvor andelen af elbiler af bilsalget i 3. kvartal var 11,9 procent, har elbilerne i 4. kvartal udgjort 16,5 procent af de nye biler. Plug-in hybriderne har udgjort 11,5 procent, hvilket betyder, at opladelige biler har udgjort 28,1 procent af EU’s bilsalg i 4. kvartal. Dermed var mere end hver 4. nye bil opladelig. For hele 2022 var andelen af opladelige biler 21,5 procent, mens den kun var 18 procent i 2021.

EU vedtog i 2022, at alle nye person- og varebiler fra 2035 skal være nulemissionskøretøjer. Den nuværende udvikling tyder på, at EU-borgere allerede er ved at tilpasse sig den nye virkelighed og omfavne elbilerne.

”Elbilerne er begyndt at indtage større dele af markedet i flere af EU’s medlemslande, hvilket kommer til at sænke CO2-udledningen fra persontransport betydeligt. Det stiller samtidig store krav til, at ladeinfrastrukturen forbedres, så opladning bliver let tilgængeligt,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Danmark er stadig i front

På trods af den betydelige vækst i andelen af elbiler af de nye biler i EU, er Danmark stadig et af landene i front. I 2022 udgjorde elbiler alene 21 procent af de danske nyregistreringer, mens plug-in hybriderne sad på 18 procent af markedet. Det vil sige, at 37 procent af de nyregistrerede biler i Danmark i 2022 var opladelige.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye