Ombold

Fodboldstævne arrangeret af lokale OMBOLD-spillere og studerende sparker AsfaltLigaen i gang

Del
Der vil være massevis af vristspark, jubelscener og et varmt og imødekommende fællesskab, når AsfaltLiga-sæsonen den 9. februar bliver sparket i gang med et opstartsstævne, der er arrangeret af de lokale aarhusianske OMBOLD-spillere og studerende fra Diakonhøjskolen i Aarhus.

OMBOLDs Asfaltliga – eller de udsattes svar på Superligaen i fodbold, som ligaen også kaldes – har ligget i vinterhi de seneste par måneder. I den periode har OMBOLD-spillerne trænet for at være klar til den nye sæson.

Men snart ruller bolden igen i den aarhusianske AsfaltLiga, der på ugentlige basis aktiverer og engagerer hjemløse, misbrugere, psykisk sårbare og andre borgere, der af en eller anden grund ikke passer ind i det traditionelle foreningsliv. Og den aarhusianske AsfaltLiga har stor betydning for spillerne.

- Vi elsker alle fodbold, men der er plads til vores forskelligheder. Vi samles om noget, vi nyder. Man bliver taget godt imod, når man kommer, og der er altid mange at spille med og imod. Jeg nyder at spille, og jeg vil gerne rejse 50 minutter hver vej for at spille med, fortæller OMBOLD-spiller, Sven Bech Pedersen.

Opstartsstævne skal sparke AsfaltLiga-sæsonen i gang

Asfaltligaen skal kickstartes med manér, og derfor holder OMBOLD et opstartsstævne den 9. februar, hvor fodbold, fællesskab og socialt samvær vil være i højsædet. Og selvom der tidligere har været større og mindre OMBOLD-stævner i Aarhus, så er der alligevel noget særligt ved dette stævne.

Stævnet er arrangeret af OMBOLD-spillere og en gruppe studerende fra Diakonhøjskolen i Aarhus.

Gruppen startede planlægningen af stævnet med en workshop, hvor der blev forventningsafstemt, ideudviklet og detailplanlagt.

- Forud for workshoppen havde vi gjort os forskellige tanker om, hvordan vi kunne skabe et trygt miljø. Det lykkedes vi ret godt med ved at inddele OMBOLD-spillerne i mindre grupper. Der var i hvert fald fuldt fart på ideerne, fortæller de studerende fra Diakonhøjskolen samstemmigt, inden de fortsætter:

Det været vildt lærerigt. OMBOLD-spillerne er dejlige mennesker, og det har været indsigtsfuldt at se, hvad sport kan. Når man er sammen på banen, får man fælles oplevelser, som gør det meget nemmere at tale sammen bagefter. Man er på samme niveau, og det betyder utrolig meget.

OMBOLD-spilleren, Sven, har også været med i planlægningen, og han har haft en ganske særlig rolle.

- Jeg har jo designet T-shirten til stævnet. Jeg synes, der skulle være humor i OMBOLD-bogstaverne. O’et har jeg lavet som en bold, hvis fart får M'et til at krakelere. L’et er underben med fodboldstrømper og fodboldstøvler. Det er vigtigt, at formerne er æstetiske, og så vil jeg gerne have at min graffiti-baggrund skinner igennem. Jeg glæder mig til at se den færdige T-shirt.

AsfaltLigaen giver et løft til spillerne

Mathilde Heegaard Jensen, Mestringsvejleder i Aarhus kommune, har daglig kontakt til flere af spillerne, der deltager i AsfaltLigaen, og når bolden ruller i ligaen, er hun altid med på sidelinjen.

- I min optik er der ingen tvivl om, at AsfaltLigaen giver et løft til alle dem, der spiller med. Spillerne bliver ikke bare en del af et positivt og trygt fællesskab. Jeg oplever også, at mange af spillerne får mod på mere i livet. De får selvtillid og selvværd, og derfor fungerer AsfaltLigaen som et stærkt socialpædagogisk værktøj, fortæller Mathilde.

Og for rådmand, Anders Winnerskjold, er der heller ingen tvivl om ligaens positive påvirkning:

- I Asfaltligaen får spillerne smil på læben, sved på panden og en plads i et fællesskab, der også holder ved når kampen er fløjtet af. Gennem fodbolden opbygger spillerne en tro på sig selv og på hinanden, og vores erfaringer er, at spillerne både rykker sig socialt og får det bedre psykisk.

Mere information

Opstartsstævnet er torsdag den 9. februar fra 11.00 til 15.00 på Center 10, Høgevej 25, 8210 Aarhus V.

Der er AsfaltLiga hver torsdag fra klokken 12.30 til 14.30 på Center 10 på Høgevej 25. Hvis man vil være med, kan man bare dukke op. Det er gratis, og der er altid plads på et hold.

Kontakter

Billeder

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

AGF og OMBOLD vil styrke fællesskabet og støtte udsatte i Aarhus gennem fodbold11.4.2024 10:55:46 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og NGO’en, OMBOLD, går sammen om to særlige fodboldbegivenheder, der ikke kun handler om mål og sejre, men også om at styrke fællesskabet og støtte udsatte mennesker. En Sponsorcup og det første Aarhusmesterskab i gadefodbold er på programmet - alt sammen til fordel for OMBOLDs arbejde med at skabe positive livsforandringer for udsatte mennesker gennem fodbolden.

Helsingør Kommune inviterer udsatte borgere til at blive en del af fællesskabet i lokal fodboldklub4.4.2024 07:43:33 CEST | Pressemeddelelse

Helsingør Kommune, Snekkersten IF og OMBOLD vil bekæmpe ensomhed, social isolation og stofmisbrug med fodbold og et positivt fællesskab. Nu bliver der oprettet et særligt hold i Snekkersten IF, hvor alle udsatte borgere kan spille fodbold gratis hver uge. Fodboldkonceptet er udviklet af NGO’en, OMBOLD, der bruger fodbolden til at skabe positive livsforandringer for udsatte og hjemløse mennesker i hele landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye