home a/s

Lejligheder op fra 'kælderen': Bedste salg siden forsommeren 2022

Del
Også flere fremvisninger og højere priser - lejligheder viser positive takter i årets første måned og den første uge af februar, viser tal fra Home og Boligsiden
Lejlighedssalget har taget turen ned - nu viser lejlighederne en bevægelse opad ifølge forskellige tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Boligsiden. Foto: Home
Lejlighedssalget har taget turen ned - nu viser lejlighederne en bevægelse opad ifølge forskellige tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Boligsiden. Foto: Home

De har adresser på de øvre etager, men salgsmæssigt er lejlighederne ’længst nede i kælderen’.

Sådan har det været lige siden, inflationskrisen satte ind, og sådan er det fortsat i starten af året.

Men lejlighederne viser lige nu en interessant og vigtig bevægelse opad ifølge forskellige tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Boligsiden.

"Ejerlejlighedssalget var den første uge af februar det bedste siden forsommeren 2022.  Det flugter godt med Homes og Danske Banks 'Boligbrief', der viser triple fremgang for lejlighederne i januar sammenlignet med december," siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home. 

Pil op i januar og første uge af februar

Faktisk skal vi tilbage til maj-juni 2022 for at finde en uge, der overgår salget - med undtagelse af den første uge i september.

Salget af huse og sommerhuse lå i uge 5 næsten på niveau med før corona (2015-2019), mens ejerlejlighedssalget var knap en tredjedel under, viser ugetallene for hele boligmarkedet fra Boligsiden.dk

Fremvisninger, handler og lejlighedspriser havde alle pil op ifølge Homes ’Boligbrief’ for januar, der netop er udsendt (se vedhæftede pdf).

Priserne justeret, planerne opdateret

Den store usikkerhed om økonomien har især holdt aktiviteten på lejligheder nede.

Ifølge Homes køberbarometer er der fortsat god interesse for lejlighedskøb blandt danskerne. 14,3 % af danskerne har boligkøbsplaner i første halvår af 2023 – det svarer til det historiske gennemsnit i målingen - heraf 5,5 % der kigger eller snart skal kigge på lejlighed, viser undersøgelsen fra Home og YouGov.

Men mange har holdt sig eller forholder sig afventende.

En lidt større optimisme nu bunder blandt i, at økonomien ser lidt lysere ud, fordi renterne og inflationen har haft pil nedad på det seneste – og at danskerne gradvist har ’vænnet’ sig til den nye situation på boligmarkedet, fremhæver Home.

"Flere boligsælgere har fået justeret på udbudsprisen, køberne har trimmet budgetterne og opdateret planerne, og det øger chancen for, at der kommer mere forhandling og flere handler ud af fremvisningerne," forklarer Michael Dalsager fra Home.


Fakta: ’Boligbrief’ for januar

Hent 'Boligbrief' her

Fremvisninger

 • Fremgangen ses på fremvisninger af lejligheder, hvor ejendomsmæglerne på landsplan har været ude flere gange end måneden før. Her er et plus på 1,7 % sammenlignet med december.

 • Ekstra interessant er det, at lejlighederne i Region Hovedstaden – der har været under et stort pres den seneste tid – ligeledes går frem med 3 % flere fremvisninger.

Handler

 • Homes handler på landsplan viser, at der er solgt 4,1 % flere lejligheder i januar sammenlignet med december. I Region Hovedstaden er der solgt 4,5 % flere lejligheder.

Priser

 • Salgspriserne på lejligheder er – ganske overraskende – på landsplan steget med 1,8 % i januar. I Hovedstaden er fremgangen på 2,3 % og i Københavns Kommune på 3 %.

 • Kvadratmeterprisen på villaer og rækkehuse er faldet 10 % siden toppen sidste år, mens lejlighederne er faldet med 8,4 procent, viser beregningerne i 'Boligbrief'.

Note: Tallene i ’Boligbrief’ er tre måneders glidende gennemsnit og sæsonkorrigerede
Kilde: Home og Danske Bank

---

Boligsalg - ugetal fra Boligsiden

Boligtype

Uge 5 (2015-2019)

Uge 5 (2022)

Uge 5 (2023)

Ændring ift. 2015-2019

Ændring ift. 2022

Villaer/rækkehuse

847

1,063

831

-2%

-22%

Ejerlejligheder

393

389

273

-30%

-30%

Sommerhuse

110

170

108

-2%

-36%

Alle boligtyper

1,525

1,780

1,350

-11%

-24%

Tabellen viser, hvor mange boliger der er blevet solgt i uge 5 i årene 2022, 2023 samt i gennemsnit i 2015-2019. Dertil fremgår den procentuelle ændring, når tallet fra uge 5 2023 sammenlignes med samme uge i hhv. 2022 og i årene 2015-2019. *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Lejlighedssalget har taget turen ned - nu viser lejlighederne en bevægelse opad ifølge forskellige tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Boligsiden. Foto: Home
Lejlighedssalget har taget turen ned - nu viser lejlighederne en bevægelse opad ifølge forskellige tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Boligsiden. Foto: Home
Download
Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Download
Landsplan seneste år - Home 'Boligbrief'
Landsplan seneste år - Home 'Boligbrief'
Download
Landsplan seneste måned - Home 'Boligbrief'
Landsplan seneste måned - Home 'Boligbrief'
Download
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har ca. 850 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye