Sparta Atletik og Løb

Hovedstadens to flagskibsevents får nyt start- og målområde

Del
Når et af verdens mest prestigefulde og ældste maraton, Copenhagen Marathon, og et af verdens hurtigste halvmaraton, Copenhagen Half Marathon, løber af stablen i henholdsvis maj og september bliver det med nyt start- og målområde på begge events.
Deltagerne til CPH Half skal glæde sig til at løbe i mål på den ikoniske boulevard: Frederiksberg Allé
Deltagerne til CPH Half skal glæde sig til at løbe i mål på den ikoniske boulevard: Frederiksberg Allé

Når deltagerne stiller til start i Copenhagen Marathon 2023 den 14. maj bliver det med start og mål på Øster Allé ved Parken, hvor de grønne arealer optimerer betingelserne for maratondeltagerne og de mange pårørende, der stiller op for at supporte. Deltagerne til Copenhagen Half Marathon 2023 den 17. september kan derimod se frem til at blive sendt ud over stepperne fra Gl. Kongevej på Frederiksberg og løbe i mål på en af hovedstadens mest ikoniske boulevarder: Frederiksberg Allé.

Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon har konsolideret sig som nogle af Europas absolut bedste og internationalt mest anerkendte gadeløb. Copenhagen Half Marathon har formået at etablere sig i den absolutte verdensklasse og tiltrække flere nationale såvel internationale deltagere på alle niveauer.

”Med grundlaget på plads kan ambitionen om vækst nu realiseres i løbet af de kommende år,” lyder det fra Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, og fortsætter:

”Begrænsningen for vækst og videreudviklingen af de to internationale flagskibsevents ligger nemlig ikke i ruternes kapacitet, men er i langt højere grad betinget af rammerne og pladsen omkring de områder, hvor de mange deltagere stiller op før start, og efterfølgende kommer i mål. De rammer får vi nu med to områder, der byder på grønne arealer, store og brede boulevarder og en perfekt infrastruktur med flere metrostationer”

Frederiksberg glæder sig til et udsolgt Copenhagen Half Marathon

Det er første gang at Frederiksberg er både start- og målby for så stort og internationalt et event med løbere fra hele verden. Området er dog blevet testet i forbindelse med Royal Run i 2018, hvor start og mål var samme sted. Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig til at byde Copenhagen Half Marathon velkommen og være med til at skabe historie på Frederiksberg, hvor verdenseliten stiller til start for at konkurrere på en af verdens allerhurtigste halvmaraton ruter:

”Jeg er meget glad for, at Frederiksberg bliver årets start – og målby for Copenhagen Half Marathon. Det er et verdensklasseløb, som tiltrækker både verdenselite og helt almindelige hverdagsmotionister, og som skaber en fantastisk stemning i byen – også til stor glæde for det lokale erhvervsliv”, siger han.

Copenhagen Marathon sætter fokus på København som Verdens Arkitekturhovedstad i 2023

Maratondeltagerne kan derimod glæde sig til en fantastisk smuk rute med arkitekturen i højsæde i anledning af, at København er Verdens Arkitekturhovedstad i 2023. I tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune sætter vi fokus på byens arkitektur og beder deltagerne kigge op på deres tur gennem hovedstadens gader og nyde at have muligheden for at løbe i en ikonisk hovedstad, som er kendt for sin arkitektur.

"Hovedstaden har med særligt Copenhagen Marathon og Copenhagen Half udviklet sig til en international løbemetropol. De to events viser, at det betaler sig at investere i at gøre de tilbagevendende events mere internationale, og i dag tiltrækker begge løb omkring 50 procent udenlandske deltagere, eller knap 18.000 løbere og deres familier. Vi er glade for, at der nu er skabt nye rammer for, at løbene kan vokse. Det gavner bredt, både turismeerhvervet og hovedstadens internationale position som vært for internationale events”, siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør hos Wonderful Copenhagen.

Ruterne til Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon offentliggøres, når de endelige detaljer er på plads.

Fakta om Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon:

  • Den 44. udgave af Copenhagen Marathon finder sted den 14. maj med nyt start- og målområde på Øster Allé ved Parken/Fælledparken. Forventningen er op mod 13.000 deltagere hvoraf 50 pct. er internationale gæster

  • Den 9. udgave Copenhagen Half Marathon finder sted den 17. september med start på Gl. Kongevej og mål på Frederiksberg Allé. Forventningen er et udsolgt event med over 25.000 deltagere hvor 45 pct. er internationale gæster. Copenhagen Half Marathon lagde rute til verdensrekord på halvmaraton for herrer i 2019

Nøgleord

Billeder

Deltagerne til CPH Half skal glæde sig til at løbe i mål på den ikoniske boulevard: Frederiksberg Allé
Deltagerne til CPH Half skal glæde sig til at løbe i mål på den ikoniske boulevard: Frederiksberg Allé
Download
Fremover vil Frederiksberg være start- og målby for Copenhagen Half Marathon
Fremover vil Frederiksberg være start- og målby for Copenhagen Half Marathon
Download
Copenhagen Marathon får nye rammer, når start- og målområdet rykker til Øster Allé på Østerbro
Copenhagen Marathon får nye rammer, når start- og målområdet rykker til Øster Allé på Østerbro
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik og Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1500 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten København og Copenhagen Athletics Games. 

Vi står desuden for den tekniske afvikling af store events såsom Royal Run, Tour de France Grand Départ og VM Halvmaraton i 2014.  

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau. 

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye