Brunata A/S

Energialarmer på 13.000 københavnske lejligheder

Del
Nye digitale sladrehanke skal forbygge unødigt overforbrug af el, varme, vand og gas i københavnske lejeboliger. Brunata underskriver nu tiårig energistyringsaftale med fsb, som omfatter fjernaflæste hovedmålere, alarmer og et nyt energistyringssystem. Løsningen skal hjælpe med overvågningen af energiforbruget i fsb’s 90 afdelinger og 13.000 almene boliger i hovedstaden.

fsb, som er Københavns største almene boligorganisation, vil i 2023 have endnu mere styr på energiforbrug, Co2 og udgifterne for lejerne. En nødvendig fornyelse af fsb’s energistyringssystem til MinEnergi2 fra EnergiData er derfor brugt som anledning til samtidig at styrke muligheden for fjernaflæsning af målere såvel som alarmer ved unødvendigt overforbrug.

Efter et EU-udbud i efteråret baseret på økonomisk mest fordelagtige tilbud blev Brunata valgt som hovedleverandør på opgaven. Fornyelsen - eller migreringen af energistyringssystemet – sker allerede her i starten af 2023. Efterfølgende bliver 700 hovedmålere og et lignende antal bimålere udskiftet med fjernaflæste målere. Brunata skal samtidig de næste ti år stå for vedligehold og datafangst. Det er den hidtil største energistyringsaftale, som Brunata har vundet i Danmark.

”Vi er alle stolte og glade for aftalen med fsb og er nu fokuserede på at gøre implementeringen så gnidningsfri som muligt. Udover tidsbesparelserne ved elimineringen af manuelle aflæsninger er jeg overbevist om, at fsb også vil hente store energifordele. Vi har allerede leveret lignende løsninger til mindre boligorganisationer, som helt lavpraktisk har identificeret og reduceret udgifter til vandskader, løbende toiletter samt andre energirøvere’,” siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S.

De indbyggede alarmer i systemet kan sammenlignes med en slags automatiske grænseværdier, som sladrer hvis nogle afvigelser tyder på et unødvendigt overforbrug af el, vand og varme. De fjernaflæste målere leverer nu data i realtid. Det betyder, at reaktionstiden på eksempelvis defekter bliver langt hurtigere sammenlignet med en manuel aflæsning, hvilket sparer penge for boligorganisationen og lejerne.

De primære brugere af den nye løsning bliver blandt andet brugt energikonsulenterne hos fsb, som fører tilsyn med energiforbruget i hele boligorganisationen. Arbejdet er tæt knyttet til fsb’s mål om en grønnere og mere bæredygtig profil.

Fakta om løsningen:

  • Energistyringssystemet MinEnergi2 fra EnergiData
  • Migrering og opsætning af det nye system
  • Udskiftning af 700 ældre målere med moderne fjernaflæst målere
  • Løbende fjernaflæsning af alle hovedmålere i fsb
  • Datafangst og løbende service

Mere information

Yderligere information om løsningen her: www.brunata.dk/energistyring

Yderligere information:

Jesper Kristoffersen, CEO. Mail: jekr@brunata.com. Tel: +45 50 60 72 70


 

Information om Brunata A/S

Brunata A/S
Brunata A/S
Vesterlundvej 14
2730 Herlev

77 77 70 00https://brunata.dk/

Brunata er en international virksomhed med danske rødder, der går mere end 100 år tilbage. Vi er en moderne cleantech-virksomhed, der er specialiseret i at måle og effektivisere energiforbruget i beboelses- og erhvervsejendomme, offentlige bygninger, vandværker m.m. Vi benytter os af data, intelligent teknologi og IoT-løsninger til at gøre bygninger og byer smartere over hele Europa.

En grønnere fremtid handler ikke kun om nye energikilder. Det handler i høj grad også om at blive bedre til at udnytte ressourcerne. Om at få mere ud af mindre. Det er her Brunata kommer ind. Vi tror på, at teknologien kan gøre fremtiden mere menneskelig.

 

Vi er i dag en del af den tyske-ejede Brunata-Minol-Zenner-koncern, der har mere end 4.200 medarbejdere verden over. I Danmark har vi udover kontoret i København, lokalafdelinger i Odense og Århus.

Følg pressemeddelelser fra Brunata A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brunata A/S

Brunata får Boligministeriet til at give klart svar29.1.2024 16:06:08 CET | Pressemeddelelse

En ændring i lejeloven betyder, at boligudlejere fra 1. januar 2024, ikke bare kan, men skal medtage deres udgifter til de såkaldte EED-forbrugsnotifikationer i deres forbrugsregnskab. Men der har været tvivl om, hvorvidt man skal tage udgifterne fra 2023 med i de forbrugsregnskaber, der netop nu bliver udarbejdet rundt om i landet. Brunata har nu fået Social-, Bolig- og Ældreministeriet til at give klart svar.

Brunata får patent på IoT-innovation, der spænder ben for løbende toiletter9.11.2023 16:12:40 CET | Pressemeddelelse

En utæt cisterne kan spilde op til 1.100 liter vand i døgnet - eller 10 fyldte badekar. I Danmark betyder det fra 5.000 og helt op til 28.000 kroner om året i ekstra vandregninger for et enkelt toilet*. Nu har cleantech-virksomheden Brunata udviklet og patenteret en IoT-baseret løsning, som allerede er testet af i Danmark - og snart bliver lanceret på det europæiske marked

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye