Dansk Metal

Dansk Metal: Her er alternativet til afskaffelsen af store bededag

Del
Hvis Danmark fastholder målsætningen om, at vi skal have flere faglærte - og rent faktisk gør noget ved det - så kan vi få et arbejdsudbud, der er tre gange så stort som gevinsten ved at afskaffe store bededag.
Kasper Palm
Kasper Palm

”Regeringen har afvist alle de fornuftige argumenter for at bevare store bededag med, at de har brug for det ekstra arbejdsudbud, det giver. Nu viser vi en anden vej, som giver et arbejdsudbud, der er tre gange så stort. Det er på tide, at regeringen lytter til de store folkelige protester,” siger forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal Kasper Palm.

Dansk Metal har fået Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til at regne på, hvor stort arbejdsudbud Danmark kan få ud af, at vi lever op til målsætningerne på uddannelsesområdet om, at 30 procent af en ungdomsårgang skal have fuldført en erhvervsuddannelse, og at 90 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse.

Analysen viser, at selv små ændringer har meget store effekter på arbejdsudbuddet og på dansk økonomi. Hvis f.eks. gennemsnitligt én person i hver gymnasieklasse i stedet tager en erhvervsuddannelse, vil det alene hæve arbejdsudbuddet svarende til afskaffelsen af store bededag.

”Der er et kæmpe potentiale i, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Dét er nøglen til at få et markant større arbejdsudbud, og at vi som samfund har råd til alle de investeringer, som regeringen taler om – fra forsvaret til bedre velfærd. I stedet for stædigt at holde fast i en dårlig og forkert beslutning om at afskaffe store bededag, så bør regeringen og resten af Folketinget sætte alle sejl til for at få ført målsætningerne på uddannelsesområdet ud i livet,” siger Kasper Palm.

Mere end 460.000 danskere har skrevet under på, at de vil bevare store bededag og er imod afskaffelsen af helligdagen. Søndag mødte ca. 50.000 danskere op til demonstration på Christiansborg Slotsplads.

Regeringen påstår selv, at gevinsten ved at afskaffe store bededag er et forøget arbejdsudbud pr. år svarende til 8500 personer. Analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der er et potentiale for at øge arbejdsudbuddet med 26.000 fuldtidspersoner, hvis man gennemfører målsætningerne på uddannelsesområdet.

Kontakter

Billeder

Kasper Palm
Kasper Palm
Download

Vedhæftede filer

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye