Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser skruer op for jordskælvshjælp

Del
Flere hold er sat ind i det nordvestlige Syrien for at kunne reagere på behovene, der stiger time for time. Samtidig fortsætter Læger uden Grænsers kontakt til syriske og tyrkiske myndigheder for at koordinere hjælpen bedst muligt.

Efter de kraftige jordskælv, der har ramt det sydlige Tyrkiet og det nordvestlige Syrien, øger Læger uden Grænser hjælpen.

Organisationen støttede allerede befolkningen i det nordvestlige Syrien forud for jordskælvet, men har nu i samarbejde med lokale partnere sat flere hold ind, så de kan reagere på behovene, der stiger time for time.

FN har indtil videre bekræftet, at jordskælvene har efterladt flere end 9.000 sårede, og 2.300 har mistet livet.

I forvejen har mange mennesker i den nordvestlige del af Syrien hårdt brug for hjælp, og jordskælvet har kun forværret situationen.

"Behovene er meget høje i det nordvestlige Syrien, og dette jordskælv tilføjer et dramatisk lag for den sårbare befolkning, der stadig kæmper efter mange års krig", siger Sebastian Gay, chefen for Læger uden Grænsers aktiviteter i Syrien.

"De massive konsekvenser af denne katastrofe vil kræve en stor international bistandsindsats," tilføjer han.

Kort efter skælvet begyndte sårede i hobetal at komme til hospitalerne i området i det nordvestlige Syrien, som blev overvældede af patienter, mens sundhedspersonalet arbejdede non-stop. Også Læger uden Grænser oplevede at modtage mange sårede og døde i Idlib-provinsen, hvor organisationen arbejder.

”Allerede fra de første timer behandlede vores teams omkring 200 sårede, og vi modtog 160 tilskadekomne i de hospitaler og klinikker, som vi driver eller støtter i det nordlige Idlib. Vores ambulancer er også blevet sat ind for at hjælpe befolkningen,” siger Sebastian Gay.

Læger uden Grænser har også ydet øjeblikkelig støtte til 23 sundhedsfaciliteter på tværs af områderne Idlib og Aleppo, hvor de donerede traume-kits og har støttet med medicinsk personale for at forstærke deres hold.

Desuden har katastrofehold doneret tæpper og nødhjælpspakker til internt fordrevne mennesker i det nordvestlige Syrien. Hundredvis af huse er ødelagte og har efterladt tusinder hjemløse. Det har sneet de seneste tre dage, og befolkningen bliver udenfor af frygt for yderligere efterskælv, der er fortsat dagen igennem. Derfor er behovene enorme.

Læger uden Grænser er fortsat i tæt kontakt med de lokale myndigheder både i Syrien og i Tyrkiet for at kunne være til stede med hjælp og støtte der, hvor det er nødvendigt. Organisationen vurderer i øjeblikket behovene i Idlib, det nordlige Aleppo og det sydlige Tyrkiet, hvor antallet af døde og tilskadekomne stiger time for time, så den kan opskalere hjælpen.

Nøgleord

Kontakter

Pressetelefon, Læger uden Grænser

Tlf:29702979

Information om Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser (MSF)
Strandlodsvej 44
2300 København S

+45 39 77 56 00http://msf.dk/

Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer, men kæmper også for adgang til livsvigtig medicin og behandling

Følg pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

Blokade tvinger Læger uden Grænser til at standse behandling af underernærede børn i lejr i Sudan18.10.2024 12:15:00 CEST | Pressemeddelelse

5.000 børn med akut underernæring i Zamzam-lejren i det nordlige Darfur i Sudan kan ikke længere få behandling. Det er en konsekvens af, at landets stridende parter blokerer vejene til området, og derfor kan Læger uden Grænser og andre ikke få mad, medicin og andre vigtige forsyninger ind. I slutningen af september løb Læger uden Grænser tør for forsyninger, så blandt andre 2.900 børn med alvorlig akut underernæring nu må undvære behandling. Det er kun på organisationens hospital med 80 senge, at man fortsat kan tage imod patienter. Og det er begrænset til de børn, som er i størst risiko for at dø. ”Der er et meget presserende behov for, at der kommer langt flere forsyninger som mad og ernæringsbehandling ind til en befolkning, som i øjeblikket er i en katastrofal situation," siger Michel-Olivier Lacharité, som leder Læger uden Grænsers akutberedskab i Sudan. De seneste uger er der kommet begrænsede forsyninger ind, men det er alt for lidt til at kunne dække de massive behov hos de man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye