Tønder Kommune

Kun én studerende er faldet fra på Datamatiker-uddannelsen

Del
Da Erhvervsakademiet Sydvest i august 2022 slog dørene op for det første hold studerende til uddannelsen som datamatiker havde 13 meldt sig til uddannelsen. Knapt et halvt år efter er 12 af de studerende stadig godt i gang med deres uddannelse.

Uddannede datamatikere er eftertragtede i erhvervslivet, og det betyder, at mange virksomheder oplever store udfordringer i forhold til rekrutteringen af medarbejdere. Derfor var det godt nyt for både virksomheder og borgere i Tønder Kommune, da Erhvervsakademi SydVest (EASV) i november 2021 fik grønt lys til at åbne uddannelsen til datamatiker i Tønder. 

Da uddannelsen gik i gang i slutningen af august ´22 havde 13 søgt ind og var optaget på studiet – og et lille halvt år efter er der kun faldet en enkelt studerende fra. Det tal er både EASV og Tønder Kommune ganske godt tilfredse med, og hos EASV glæder man sig også over, at de studerende ovenikøbet er rigtig glade for at læse i Tønder.

”Datamatiker-uddannelsen er kommet fantastisk flot fra start. Vi har lavet en intern tilfredshedsundersøgelse blandt alle vores studerende i Sønderborg, Esbjerg og Tønder, og her kan vi faktisk se, at de studerende i Tønders tilfredshed ligger helt i top. Det viser, at man kan lave et rigtig godt studiemiljø på en mindre studieinstitution som Campus Tønder, og det er vi meget glade for”, fortæller Henrik Larsen, der er rektor for EASV.

Datamatikeruddannelsen kvalificerer de studerende til en bred vifte af stillinger i IT-firmaer og andre firmaers IT-afdelinger, hvor de fx arbejder som IT-konsulent, softwareudvikler eller programmør.

”Vi har mange af vores virksomheder, der mangler medarbejdere med de kompetencer, som datamatikere har. Derfor er jeg også rigtig glad for, at uddannelsen lige fra starten har haft en særdeles god kontakt og samarbejde med områdets virksomheder. Vi kan se, at efterspørgslen er der, og derfor er det også glædeligt, at der er så beskedent et frafald på uddannelsen. Det lover godt for fremtiden”, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen.

Tønder, Esbjerg og Sønderborg er de eneste tre byer i Sydvest- og Sønderjylland der tilbyder uddannelsen til datamatiker.

Uddannelsen til datamatiker er en 2,5 års videregående uddannelse, som er opdelt i obligatoriske fag, valgfag, praktik og en afsluttende eksamensopgave. En uddannet datamatiker har ifølge EASV en bred viden inden for systemudvikling og, systemkonstruktion og arbejder typisk med udvikling, implementering og drift af it-systemer i virksomheder.

Uddannelsen foregår på Campus Tønder.

Kontakter

Jørgen Popp Petersen, borgmester, Tønder Kommune: Tlf.: 2142 9074
Henrik Larsen, rektor, Erhvervsakademi SydVest Tlf.: 4177 5700

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye