Københavnske elever indtager Rådhuset med dilemmaspil
Den 3. februar bliver Københavns Rådhus fyldt med over 300 københavnske skoleelever fra 4-10. klasse– og deres lærere.
Eleverne skal spille samtalespillet ’Brobyggerspillet’, som Brobyggerne – Center for Dialogkaffe står bag. Spillet tager fat på temaer som fordomme, tillid og fællesskab, og formålet er at fremme den demokratiske samtale og derigennem forebygge diskrimination og racisme.
”Vores børn og unge i skolerne skal forme fremtidens København. Derfor er det vigtigt, at vi sætter fokus på friheden til at være den man er, uanset køn, nationalitet, religion eller seksualitet. Med brobyggerspillet tager vi udgangspunkt i børn og unges hverdag og får nogle gode snakke, som forhåbentlig kan sætte nogle tanker i gang”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jens-Kristian Lütken.
Jens-Kristian Lütken skal være med til at spille brobyggerspillet den 3. februar, og han får også følgeskab af børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager.
”Som skoleborgmester ser jeg det som en vigtig opgave at sikre, at de københavnske børn og unge trives i hverdagen. Det gør de blandt andet, når de oplever at være en del af et stærkt fællesskab. Ved at turde tage de svære samtaler med deres klassekammerater om blandt andet fordomme, tillid, konflikter og uenigheder får eleverne en større forståelse for deres kammerater og kommer tættere på hinanden,” siger Jakob Næsager.
Samarbejdet med foreningen Brobyggerne er en del af kommunens handleplan til at forebygge racisme, etnisk diskrimination og hadforbrydelser.
Og ifølge generalsekretær i Brobyggerne – Center for Dialogkaffe, Özlem Cekic, så kan Brobyggerspillet være et godt værktøj til at nedbryde fordomme.
”Mennesker fødes åbne og fordomsfrie, men allerede i grundskolen sætter børn spørgsmålstegn ved det, de ikke kender. Hvis vi skal sikre en forståelse mellem befolkningsgrupper, er det centralt, at der allerede i skoletiden kommer dialog med og mellem børn om, hvad det vil sige at være forskellige. Spillet hjælper eleverne med at tale om de svære emner.”
Baggrunden for arrangementet
Et politisk flertal besluttede, som en del af kommunes strategi for at forebygge racisme og etnisk diskrimination i kommunen, at alle grundskoler i København skulle have brobyggerspillet tilsendt. I alt har 126 grundskoler, 22 ungeværk og 32 fritidscentre fået brobyggerspillet. Brobyggerne – Center for Dialogkaffe har sendt 1530 spil til eleverne og stillet al deres undervisningsmateriale om brobygning gratis til rådighed for skolerne.
Fakta:
Arrangementet med Brobyggerspillet foregår fredag den 3. februar ad to omgange i Festsalen på Københavns Rådhus.
Første gang fra klokken 10:30-11:35 og anden gang fra 12:15-13:20.
Udover Brobyggerspillet kan de københavnske elever også se frem til at smage rådhuspandekagerne.
Om spillet:
Brobyggerspillet er et samtalespil uden vindere og tabere, rigtige eller forkerte svar. En ad gangen ruller man terningen og trækker et kort med den farve, som terningen viser. Der står et spørgsmål på hvert kort, og spillets deltagere deler deres holdning og refleksioner og bliver klogere på hinanden. Spillet hjælper til at sætte ord på det, vi har til fælles, og det vi tænker forskelligt om. Spillet er udviklet til til elever fra 10 år og op. 500 elever har under udviklingen afprøvet spillet, og siden da har lidt over 900 elever og voksne brugt spillet. Læs mere: https://brobyggerne.dk/vare/brobyggerspil/
Kontaktoplysninger:
Jens-Kristian Lütken via presse- og kommunikationschef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Steffen Kjær: 23821294 /vb5n@kk.dk
Jakob Næsager via pressekonsulent i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Dianna Maria Simonsen Smith: 21693309 / wj5k@kk.dk
Özlem Cekic tlf: 61460764
Kontakter
Steffen KjærPresse- og kommunikationschef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:2382 1294vb5n@kk.dkBilleder
Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Københavns Kommune skruer op: Flere unge skal have et fritidsjob29.11.2024 08:47:44 CET | Pressemeddelelse
Ny målsætning skal sikre flere fritidsjob til unge på kommunale arbejdspladser – en indsats der styrker både deres fremtidsmuligheder og sociale trivsel.
Københavnsk borgmester går på barsel og erstattes af partifælle28.11.2024 07:05:00 CET | Pressemeddelelse
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) går på tre måneders barsel. Han erstattes af sin partikollega Louise Theilade Thomsen (V).
Københavns beskæftigelsesborgmester reagerer: ”Tiltrængt afbureaukratisering – men hvad forhindrer regeljunglen i at vokse igen?”24.6.2024 12:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsessystem er i dag kommet med deres anbefalinger til regeringen. Her følger en reaktion fra Jens-Kristian Lütken (V), der er borgmester for landets største beskæftigelsesforvaltning.
Modstandskraften over for ekstremisme og propaganda skal styrkes hos folkeskoleelever i Københavns udsatte boligområder20.3.2024 14:10:20 CET | Pressemeddelelse
Københavns Kommune har netop afsat en halv million kroner til et samarbejde med foreningen Brobyggerne om en særlig emneuge for folkeskoleelever i udsatte boligområder. Formålet er blandt andet at styrke elevernes evne til at tænke kritisk og indgå i positive fællesskaber.
Danmarks seks største byer til regeringen: Her kan der spares en milliard på jobcentrene8.11.2023 03:58:00 CET | Pressemeddelelse
Det står i regeringsgrundlaget, at der skal spares 3 milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen i landets 98 kommuner. Nu kommer Danmarks seks største byer med deres fælles bud på, hvor der kan spares en milliard.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum