Region Hovedstaden

Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck overtager ambulancetjenesten i hovedstadsregionen

Del
Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck starter i dag samarbejdet om at drive og udvikle ambulancetjenesten i Region Hovedstaden. Ambulancedækningen fortsætter på samme niveau, og som borger skal man ikke være bekymret for ændringen i organisationen.
Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck vil de næste seks år sammen stå for ambulancedriften i Region Hovedstaden
Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck vil de næste seks år sammen stå for ambulancedriften i Region Hovedstaden

Det er to erfarne aktører, der i dag overtager ambulancetjenesten i Region Hovedstaden, efter at ambulancekørslen var i EU-udbud i 2021. Som noget nyt indgår Region Hovedstaden selv i driften, da Akutberedskabet fra i dag vil stå for fire ambulancebaser, mens Falck vil stå for i alt 19 baser i regionen.

"Vi glæder os til at tage hul på det nye samarbejde med Falck og til at indgå som en aktiv del af ambulancedriften. Vores Akutberedskab har stor erfaring med patienttransport og behandling, og vi ser frem til sammen med Falck at udvikle ambulanceområdet og patientbehandlingen de kommende år,” fortæller Region Hovedstadens regoinsrådsformand Lars Gaardhøj (S) og tilføjer:

”Det er samtidig vigtigt for mig at berolige de mennesker, som bor her i regionen. Ambulancedækningen vil ved overtagelsen være den samme som tidligere, og vi vil løbende øge antallet af beredskaber på regionens veje”.

Hos Falck glæder man sig også til det kommende samarbejde med Akutberedskabet. Ansvaret for i fællesskab at løfte uddannelsesområdet og højne personalets kompetencer er noget, som man ser særligt frem til. Sammen med Region Hovedstaden vil Falck øge antallet af paramedicinere. Målet er at have mindst én paramediciner i alle ambulancer. Samtidig bliver paramedicinernes kompetencer øget gennem mere uddannelse. 

”Vi er utroligt glade og stolte over, at vores dygtige ambulancereddere får mulighed for at hjælpe endnu flere borgere i Region Hovedstaden. Gennem de seneste år har vi sammen med regionen udviklet ambulancetjenesten og leveret en høj service til borgerne. Vi ser frem til at bygge videre på det gode samarbejde med regionen og Akutberedskabet, og i fællesskab skabe nogle gode rammer for alle redderne i regionen,” siger Jørgen Mieritz, ambulancedirektør i Falck Danmark

Fakta om den nye ambulancekontrakt

  • Ambulancekørslen var i EU-udbud i foråret 2021 og var udbudt i fem delaftaler med en samlet kontraktsum på cirka tre mia. kr. over otte år.
  • Kontrakten har en varighed på seks år med mulighed for to gange et års forlængelse.
  • Region Hovedstaden har tildelt Falck tre store delaftaler samt Bornholm, og en stor delaftale varetages fremover af regionen selv.
  • Regionens uafhængige kontrolbud er blevet udarbejdet i en selvstændig organisation, der har haft samme vilkår og betingelser som øvrige tilbudsgivere.
  • En kombination af offentlig og privat ambulancedrift er med til at skabe konkurrence på ambulancemarkedet i Danmark til gavn for patienterne.

For yderligere information kontakt Region Hovedstadens presseteam på 70209588

Billeder

Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck vil de næste seks år sammen stå for ambulancedriften i Region Hovedstaden
Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck vil de næste seks år sammen stå for ambulancedriften i Region Hovedstaden
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital15.3.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye