Dyrenes Beskyttelse

1,4 millioner underskrifter mod pelsproduktion på rekordtid

Del
Mens dansk minkproduktion er startet op igen, tvinges Europa-kommissionen til at forholde dig til et forbud mod pelsproduktion og markedsføring. Det sker efter 1,4 millioner europæere på rekordtid har underskrevet et borgerforslag. Mere end 50.000 underskrifter er indsamlet på dansk jord

I september 2022 gav den daværende regering grønt lys for, at minkproduktion kunne genoptages fra årsskiftet, og de første avlsdyr ankom i denne måned.  Men sideløbende har mere 60 dyrevelfærdsorganisationer siden maj sidste år samlet underskrifter ind i kampen for at forbyde pelsproduktion og markedsføring af pels i hele EU. Et storstilet samarbejde som i weekenden rundede 1,4 millioner underskrifter. Aldrig har et borgerforslag nået så mange underskrifter på så kort tid. Det viser med alt tydelighed europæernes holdning til pelsproduktion, mener Dyrenes Beskyttelse. 

- Selvom vi i Dyrenes Beskyttelse var meget uforstående overfor beslutningen om en ny periode med minkavl på dansk jord, har vi ikke på noget tidspunkt mistet troen på, at vi kan få lukket den danske minkindustri. Og det faktum, at den europæiske underskriftsindsamling i weekenden har rundet de 1,4 millioner underskrifter, er et kæmpe skridt på vejen. Et stop for pels og markedsføring af pels vil jo naturligvis også betyde stop for mink i Danmark, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Med de mere end 1, 4 millioner underskrifter til borgerforslaget er der med sikkerhed sikret de over én million gyldige underskrifter, det kræver at få kommissionen til at tage forslaget op til diskussion.

- Borgerne har gjort deres stemme klar: Vi skal have et forbud mod pelsdyravl. Nu er det EU- kommissionens tur til at handle, siger Britta Riis.

Fakta:

  • I Danmark er der d.d indsamlet mere end 50.300 underskrifter via Anima, WAP og Dyrenes Beskyttelse
  • Parlamentet har nedsat en arbejdsgruppe som skal arbejde videre med forslaget. I den gruppe er der dansk deltagelse, da Margrethe Auken er blandt medlemmerne.
  • Underskriftsindsamlingen fortsætter – jo flere underskrifter – jo bedre.

Kontakter

Billeder

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye