Fors A/S

Effektivt anlæg medvirker til lavere fjervarmepriser i Jyderup

Del
Gasmotoren på Jyderup Fjernvarmeværk har det forgange år præsteret bedre end beregnet. Det er en medvirkende faktor til, at Fors A/S for nylig kunne meddele fjernvarmekunderne i Jyderup, at prisen på fjernvarme i 2023 bliver væsentligt lavere end først udmeldt.

1,5 millioner kroner. Så meget mere end forventet har gasmotoren på Jyderup Fjernvarmeværk tjent det seneste år, og det har været en medvirkende faktor til, at Fors A/S for nyligt kunne sænke prisen på fjernvarme i Jyderup med næsten 12.000 kroner for en standardhusstand. Også fjernvarmeværkets solvarmeanlæg har bidraget positivt, da anlægget har produceret mere end 18,5 procent af den samlede fjernvarme i Jyderup mod et forventet bidrag på 16 procent.

-        Vi havde budgetteret med en samlet indtægt på fem millioner kroner fra gasmotoren, men ved at stille gasmotoren til rådighed for el-nettet på de rette tidspunkter i tilstrækkeligt lang tid, har vi optimeret driften så meget, at den i stedet har tjent 6,5 millioner. Det er rigtig gode nyheder, for det har stor betydning for prisen på fjernvarme i Jyderup, siger produktionsdirektør i Fors A/S Henrik Correll.

Gasmotoren på fjernvarmeværket har den funktion, at den enten selv kan producere energi, eller stilles til rådighed for el-nettet. Fors A/S kan altså stille anlægget til rådighed, når der er behov for kapacitet. Det er særligt denne mulighed, der nu kommer kunderne til gode.

-        Vi vurderer løbende, om der er bedst økonomi i, at gasmotoren selv producerer energi, eller vi stiller den til rådighed for el-nettet. I længere tid har det været mest fordelagtigt at gøre det sidste, og så er det den mulighed, vi vælger, fordi det også er det, der kommer vores kunder til gode, siger Henrik Correll og tilføjer:

-        Den effektive drift af gasmotoren har sikret et væsentligt bidrag til, at vi nu har kunnet sænke prisen markant på fjernvarmen. Prisen er stadig højere, end kunderne har været vant til, men vi arbejder meget målrettet med at sikre, at vi som minimum kan holde prisen på sit nuværende niveau og gerne sænke den yderligere, hvis vi får muligheden.

Fors A/S har lige nu et projektforslag til en ny varmepumpe, der kan minimere forbruget af naturgas i fjernvarmen til Jyderup, til godkendelse hos Holbæk Kommune. Den vil både sikre en grønnere varme og lavere priser til kunderne.

-        Vi arbejder altså med flere initiativer, der sammenlagt skal bidrage til, at vores kunder ikke fremover bliver ramt af de samme høje regninger, som vi har oplevet det sidste halve år. Jeg kan godt forstå, hvis kunderne er frustrerede, og vi har meget stort fokus på så effektiv drift i anlægget som muligt, siger produktionsdirektøren, som tilføjer, at Fors A/S fortsat meget gerne vil i dialog med kunder, der for eksempel har behov for betalingsordninger eller energirådgivning.

-        Vores kundecenter sidder altid klar til at hjælpe, så kunderne skal endelig ikke tøve med at ringe eller skrive til os. Vi er klar til dialog, siger Henrik Correll.

Kontakter

Information om Fors A/S

Fors A/S
Fors A/S
Tåstrup Møllevej 5
4300 Holbæk

70 20 20 66https://www.fors.dk/

Hos Fors A/S er vi cirka 200 medarbejdere, der leverer vand, fjernvarme, renser spildevand, indsamler affald og driver genbrugspladser. I alt når vi hver dag 200.000 kunder med et eller flere af vores produkter.

Vi er ISO-certificerede for at sikre sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye