NationalmuseetNationalmuseet

I fremtiden kan du røre ved musikken

Del
Med Musikmuseets pilotprojekt "Musikhistorien ud af boksen" vil Musikmuseet teste helt nye metoder til at fortælle musikkens historie. Projektet skal give helt nye indgange til den klassiske musik, til musikinstrumenter og til at mærke musikkens magi på egen krop. Pilotprojektet er realiseret med generøs støtte fra Augustinus Fonden.
Musikmuseet. Foto: Kasper Kristoffersen
Musikmuseet. Foto: Kasper Kristoffersen

Nu kan publikum snart høre klangen af hundreder af år gamle instrumenter. De skal få fornemmelsen af at spille på den spøjse, amøbeformede violino arpa eller på alle registre på den fascinerende glasharmonika. Kort sagt instrumenter, som du måske aldrig har hørt om eller, som er gået i glemmebogen.

Der er mange veje til forståelsen for og oplevelsen af musik. Vi møder den alle i radioen, ved koncerten og som streaming. Men på musikmuseet har de noget helt særligt: En samling af unikke historiske instrumenter, som fortæller om musikkens historie. Det er en spændende vej til musikken, som vi gerne vil bidrage med støtte til. Vi glæder os til at følge formidlingen og kreativiteten”, siger Frank Rechendorff Møller, adm. dir. Augustinus Fonden.  

Tag hundreder år gamle instrumenter i hænderne – uden at røre

”Når man ser et instrument, får man lyst til at spille på det. Sådan skal det også være, for vi skal ikke kun observere og kigge på historien. Vi skal kunne interagere med den, føle den og lege med den. Derfor er det så godt, at det nu bliver muligt med mere indlevelse og leg på Musikmuseet med nye tiltag, som skal supplere de udstillinger, der er i dag”, siger Rane Willerslev, der er direktør på Nationalmuseet, som Musikmuseet er en del af.

Instrumenterne på Musikmuseet er udstillet i montrer, fordi de ikke ville overleve længe i hænderne på en skoleklasse. Med pilotprojektet udvikler og afprøver Musikmuseet sammen med samarbejdspartnere og museets brugere ideer til interaktive hands-on-installationer i udstillingen.

"Musikhistorien ud af boksen" bliver for alle aldersgrupper – men børn og unge er en særlig målgruppe for projektet. Vi ønsker at give vores publikum oplevelsen af, at de historiske musikinstrumenter bryder ud af montren, kommer til live i hænderne og genopstår som de originale klanggivere, de er skabt som”, siger Inga Paulsen Albertsen, programchef på Nationalmuseet, og fortsætter ”det taktile er i højsædet i museumsverdenen. Derfor ønsker vi at udveksle viden og erfaringer med andre museer og musikinstitutioner”.      

Pilotprojektets resultater bliver Musikmuseets springbræt til at søge fondsstøtte til et flerårigt projekt, der skal videreføre arbejdet med at tilgængeliggøre Musikmuseets udstilling på en ny måde og sætte publikum først.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Musikmuseet. Foto: Kasper Kristoffersen
Musikmuseet. Foto: Kasper Kristoffersen
Download

Information om Nationalmuseet

Nationalmuseet
Nationalmuseet
Frederiksholms Kanal 12
1220 København K

3313 4411https://natmus.dk/

Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum og omfatter såvel danske som udenlandske kulturers historie

Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye