SOS International

Undgå at elbilen går kold på kør selv-vinterferien

Del
Planlægger du en kør selv-vinterferie i elbilen, skal du være opmærksom på, hvad din elbil kan klare. Kulden er hård for batteriet, og det handler derfor om at planlægge turen bedst muligt. SOS Dansk Autohjælp giver tips og tricks til at planlægge den lange vintertur i elbilen bedst muligt.
Foto: Jenny Ueberberg / Unsplash
Foto: Jenny Ueberberg / Unsplash

Ifølge De Danske Bilimportører er det ikke mere end tre år siden, at der på de danske veje kun var omkring 10.000 elbiler. I dag er der over 100.000 elbiler – og ifølge en undersøgelse fra Autobranchen Danmark, så svarer 52 procent af de adspurgte danskere, at de forventer at køre i elbil i 2030. Med elbilerne er der kommet en ny faktor, danske bilister skal være opmærksomme på i vinterkulden:

- Det er velkendt, at batteridrevne apparater hurtigere løber tør for strøm i kulde. Og det gør sig altså også gældende, når det kommer til elbiler. Det skal man være opmærksom på, når man kører afsted om vinteren. Især hvis man planlægger en længere køretur til udlandet, siger Jeppe Damgaard, der er teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp.

Kulden koster på rækkevidden
Når det bliver køligere udenfor, forkortes elbilens rækkevidde. Derfor er det også med at være opmærksom på, at selvom man måske kører fra Danmark i plusgrader, så kan man ramme frostvejr på vejen.

- En tommelfingerregel er, at hver grad under 20 grader tager cirka én procent af rækkevidden. Det vil sige, at hvis du normalt kan køre 500 kilometer på en opladning ved 20 grader eller mere, så vil du ved 0 grader kunne køre 400 kilometer. Og hvis der er minusgrader, vil rækkevidden være endnu kortere, forklarer Jeppe Damgaard.

Planlæg ruten inden, du kører afsted
Fordi kulden kan have en drilsk effekt på elbilens batteri, kan man med stor fordel lægge en indsats i at planlægge ruten godt hjemmefra. Ifølge Jeppe Damgaard, kan det både handle om at finde den korteste rute til sin destination og samtidig kortlægge, hvor der er ladestationer på ruten, så man hurtigt kan finde strøm, hvis man løber hurtigere tør end forventet.

- I dag er der både apps og hjemmesider, hvor man kan få hjælp til, hvilken rute der er den korteste til sin destination. Det kan man drage stor nytte af. Det kan være, at den vil foreslå, at man skal køre mere på landevej, fordi distancen er kortere. Og så kan den mindre hastighed samtidig hjælpe batteriet til at holde lidt længere, forklarer Jeppe Damgaard.

Giv bilen et tjek før afgang
Generelt er et godt råd altid at få tjekket bilen, inden man kører afsted på en længere ferie. Et hurtigt mekanikertjek kan fange eventuelle skader på bilen inden afgang og på den måde være med til at forhindre uheld og skader.

Derudover er det også værd at notere, at enhver form for modstand på elbilen, vil påvirke dens batteri.

- Hvis dæktrykket er forkert, eller bremserne er slidte, kan det give ekstra modstand i kørslen, og det er alt sammen noget, der påvirker batteriets rækkevidde. Derfor er der meget at hente ved et hurtigt tjek ved mekanikeren, der kan sikre, at bilen kører, som den skal, så man udnytter batteriets kraft så effektivt som muligt, afslutter Jeppe Damgaard.

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Foto: Jenny Ueberberg / Unsplash
Foto: Jenny Ueberberg / Unsplash
Download

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye