Turbine Forlaget A/S

Vigdis Hjorths nye roman Femten år udkommer på dansk

Del
Norske Vigdis Hjorth er i storform i sin nye roman, hvor hun dykker ned i en ung piges sind, opvækst og forsøg på at finde ind til kernen af sig selv. Det er en roman for alle, der har været femten år.

”Hvorfor havde Gud sat hende ind i verden med en sådan feber, en sådan uro, en sådan tørst, som ikke kunne stilles, for det forstod hun, at den ikke kunne stilles, at hun måtte finde en måde at leve med den på, at det var opgaven.” - Citat fra romanen

Femten år er fortællingen om den unge pige Paula, der finder nogle af sin mors breve til mormoren, hvori moren beskriver deres familieliv. Paula bliver ramt af morens forstillelse, hvordan hun pynter på Paulas, lillebror Lasses og storesøster Elisabets liv og skolepræstationer. I takt med, at Paula bliver mere og mere klar over, at hun må finde sine egne sandheder i livet, bliver også familiens rytme forstyrret. Paula befinder sig midt i det erkendelsesforløb, der kulminerer under hendes egen konfirmationsmiddag.

”Hun mærkede jordens våde tyngde og samtidig en varm ild i sit indre, og selv om den jordiske tilværelse var en slags ildebefindende, elskede hun verden, sin fortvivlelse medregnet, og at leve kunne hun kun gøre én gang, og derfor skete det, der måtte ske, og det var afgjort.” - Citat fra romanen

Vigdis Hjorth kredser igen, som hun også gjorde i de store læserfavoritter Arv og miljø og Er mor død, om sandheder og løgne i en familie, både de bevidste og ubevidste, hvad er sandheden i et menneskeliv, i en ung piges sind, og om hvordan denne unge pige stålsætter sig og vil leve sit eget liv.

Vigdis Hjorth kan opleves live på Ordkraft i Aalborg d. 13.-15. april 2023.

Fakta om romanen:

Titel: Femten år – Det revolutionære forår
Forfatter: Vigdis Hjorth
Oversætter: Karen Fastrup
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740687873
Sidetal: 188
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 3. februar 2023

For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Vigdis Hjorth fortæller om "Femten år"

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Romanens forside er designet af Anders Bergesen, Superultraplus Designstudio
Romanens forside er designet af Anders Bergesen, Superultraplus Designstudio
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Harry Styles er en nulevende modelegende14.3.2024 10:13:33 CET | Pressemeddelelse

I 2010 trådte en ung Harry Styles ind på X-factor scenen i England for at aflægge audition. Allerede den gang stod det klart, at han kan inspirere og fascinere med mere end sin stemme. Med neglelak, fjerboa, pailletter, jakkesæt og buksedragter har han gennem alle årene været en inspiration for dem, der gerne vil lege med stilen. I Stilikoner: Harry Styles fortæller Lauren Cochrane historien om en sand modelegende.

Historien bag ikoniske malerier af den danske flåde22.2.2024 14:27:22 CET | Pressemeddelelse

Marinehistorikerne Søren Nørby og Jakob Seerup bruger 50 udvalgte malerier til at fortælle om specifikke historiske begivenheder og flådens virke i coffeetable-bogen Historien bag billedet. Danmarks historie er uløseligt forbundet med havet. Gennem århundreder har flåden kæmpet for fædrelandet, sikret handlen og fiskeriet eller blot vist flaget, når Danmark og de danske konger skulle repræsenteres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye