Region Midtjylland

Speeddating for sundhedsaktører i Aarhus-området

Del
Virksomheder og andre aktører inden for sundhedsløsninger knytter tættere bånd. For nylig speeddatede sundhedsaktører på DokkX i Aarhus for at styrke samarbejdet og gøde jorden for ny innovation i branchen. Det var første event af sin slags, men ikke det sidste.

Der blev delt mange visitkort, mailadresser og LinkedIn-profiler, da ca. 37 deltagere fra 30 forskellige organisationer inden for sundhedsinnovation "speed-datede" hinanden på kryds og tværs.

Bag eventen stod partnerskabet Health Innovation Aarhus (HIA) sammen med Aarhus Kommune. Det hele foregik i Aarhus Kommunes oplevelsesrum for velfærdsteknologi, DokkX, på Dokk1 i Aarhus.

- Det var kun fire minutter til en date, og alligevel gik jeg derfra med nye kontakter og ny viden. Det var virkelig interessant at opleve - i ét rum - hvor stor en variation af virksomheder og produkter inden for sundhedsløsninger, der udspringer fra et forholdsvis lille geografisk område, siger Karen Skjerbæk Jørgensen, talsperson for partnerskabet HIA og Vice President hos virksomheden Trifork, der står bag flere kendte sundhedsløsninger, bl.a. det Fælles Medicinkort og Min Læge. 

Sundhedsinnovation – en voksende branche

Alle de inviterede til speeddatingen på DokkX er virksomheder eller aktører inden for sundhedsløsninger, og de er partnere i Health Innovation Aarhus.

Formålet med partnerskabet er at sætte Aarhus-området og Region Midtjylland på verdenskortet for sundhedsinnovation og tiltrække endnu flere investeringer, internationale virksomheder, start-ups, studerende, forskere, udviklere og andre fagprofessionelle talenter, der arbejder med innovation i sundhedssektoren.

- Med speeddating er vi netop med til at sætte strøm til det her community, som Health Innovation Aarhus jo er. Det skaber endnu mere samarbejde mellem alle de innovationsvirksomheder, der er inden for branchen. Og ved sådan et arrangement bliver det meget tydeligt, hvor stor bredden og mangfoldigheden er i Aarhus-området, når det handler om at opfinde sundhedsløsninger, siger Lone Ryg Olsen, talsperson for HIA og erhvervsdirektør på Aarhus Universitet og fortsætter:

- At de mellemstore virksomheder i området – som jo er vækstlaget – kommer til speeddating, fortæller mig, at det er vigtigt for dem med et tæt samarbejde i branchen lokalt. Tid er jo det mest kostbare, de har, og de vil altså godt prioritere at komme.

Flere arrangementer på vej

Health Innovation Aarhus (HIA) blev etableret i maj 2022, og speeddatingen var det første arrangement af sin slags, og der er flere events på vej for partnerskabet.

- Uagtet at vi inden for sundhedsområdet arbejder meget forskelligt med innovation og er virksomheder af forskellige størrelser, så har vi meget til fælles. Det var jo det, vi vidste, da vi etablerede HIA. Men sådan et speeddating-arrangement gør det meget synligt, at der er et behov for at holde sammen på og udvikle branchen. Så vi kommer til at lave mange flere events for partnerskabet, for det styrker os alle sammen, siger Karen Skjerbæk Jørgensen.

Health Innovation Aarhus tæller i dag 57 virksomheder og andre organisationer. Læs mere om partnerskabet og se alle aktører på www.hia.dk

Fakta om Health Innovation Aarhus

 • Initiativet til Health Innovation Aarhus-partnerskabet blev sat i gang i 2020 af Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, INCUBA, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Undervejs har gruppen sparret med bl.a. Invest in Denmark og Region Midtjyllands EU-kontor, CDEU. 
   
 • Ved lanceringen af Health Innovation Aarhus primo maj 2022 var følgende virksomheder og aktører med i styregruppen: Systematic, Trifork, Emento, Enversion, Danish Life Science Cluster og The Link. 
   
 • Som en del af partnerskabet er man med til at brande Midtjylland som et attraktivt sted fx at investere, arbejde, drive og starte virksomhed og studere inden for feltet sundhedsinnovation. 
   
 • Alle virksomheder og øvrige aktører, der arbejder med sundhedsinnovation i etablerede partnerskaber i Aarhus-området og resten af Region Midtjylland har gratis mulighed for at komme med i partnerskabet. 
   
 • Læs mere om Health Innovation Aarhus på hia.dk og på LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/health-innovation-aarhus/

Kontakter

Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør, Erhverv og Innovation, Aarhus Universitet, Health: lro@au.dk / 2076 7679

Karen Skjerbæk Jørgensen, Vice President, Trifork: ksj@trifork.com / 3148 7808

Generel kontakt og spørgsmål til Health Innovation Aarhus:
Emma Clement, kommunikationskonsulent: emma.clement@ru.rm.dk / 5168 3588

Billeder

Information om Region Midtjylland

Region Midtjylland
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg

7841 0000http://www.RegionMidtjylland.dk

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

KORRIGERET. Lisbeth Holsteen Jessen går på pension9.4.2024 13:50:56 CEST | Pressemeddelelse

KORRIGERET. I underrubrikken er tallet 30 ændret til 31. 4. afsnit "Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 2007 blev hospitalsdirektør først på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter og senere Odder Sygehus." er ændret til: Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 1998 blev hospitalsdirektør først på Odder Sygehus og senere, i 2007, på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter. Vi beklager fejlene. Efter 31 års ansættelse i Region Midtjylland – heraf 16 år på Regionshospitalet Horsens - har hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen valgt at gå på pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye