Copenhagen Capacity

Spansk ingeniørvirksomhed vil designe og indrette pharma-fabrikker i Danmark

Del
Den spanske ingeniørvirksomhed inden for life science, Klinea, åbner nu sit første kontor uden for Spanien, når virksomheden opretter en afdeling i København.

Den spanske ingeniørvirksomhed inden for life science, Klinea, åbner en afdeling i København. Klinea hjælper kunder med at designe, bygge og optimere GMP- og FDA-godkendte produktions-sites inden for medicinalvarer og biotek. Valget er faldet på København efter rådgivning fra Copenhagen Capacity, da der i Medicon Valley-regionen findes et stort økosystem af dygtige life science virksomheder, som efterspørger faciliteter til at producere deres produkter.

- Medicon Valley, som er betegnelsen for life science-miljøet i Østdanmark og Sydsverige, er hjemsted for nogle af de bedste pharma- og biotekvirksomheder i verden – store som små. Vi er meget glade for at blive en del af dette omfattende økosystem af dygtige virksomheder og medarbejdere og bidrage med vores ekspertise til at skabe faciliteterne til at levere produkter af højeste kvalitet til hele verden. I Spanien arbejder vi allerede med flere firmaer, som opererer både i Spanien og Danmark, og vi er derfor nu i stand til at give en endnu bedre service og vejledning til disse virksomheder, udtaler Marc Ramoneda, Business Development Director, Europe for Klinea.

Stort behov for life science-faciliteter

Danmark er hjemsted for en lang række verdensførende life science-virksomheder, og branchen eksporterer årligt for mere end 150 milliarder kroner, hvilket svarer til mere end 20 procent af landets samlede eksport, viser tal fra Erhvervsministeriet. Det skaber en enorm efterspørgsel efter produktionsfaciliteter til life science-produkter, og en stor del af den nuværende kapacitet er i brug i forbindelse med projekter som Fujifilm i Hillerød og det store miljø omkring Kalundborg. Derfor vurderer Klinea, at der er plads i markedet til en mindre leverandør af produktionsfaciliteter af høj teknologisk kvalitet. Det er en vurdering, man deler i Copenhagen Capacity, som har rådgivet Klinea omkring strategiske overvejelser samt kontakt til økosystemet og hjælp til etableringen.

- Jeg er meget glad for, at Klinea har valgt at udvide deres forretning i Medicon Valley som første sted uden for deres hjemland Spanien. De er meget dygtige til at bygge produktionsfaciliteter inden for life science, som der er en kæmpe efterspørgsel på i vores region takket være de mange førende virksomheder, vi har i området. Faktisk er Medicon Valley den stærkeste life science klynge i EU og derfor et naturligt hjemsted for en specialiseret og førende virksomhed som Klinea. Jeg er sikker på, at de vil blive et værdifuldt bidrag til hele life science-miljøet her i Danmark og Sverige, udtaler Asbjørn Overgaard, adm. direktør i Copenhagen Capacity.

Fakta om Klinea

Klinea har mere end 20 års erfaring med at designe og bygge produktionsfaciliteter inden for pharma og biotek. Virksomheden beskæftiger over 50 medarbejdere på deres kontorer i Madrid og Barcelona. Virksomheden har gennemført mere end 100 byggeprojekter. Den danske afdeling får i den indledende fase adresse hos Symbion på Østerbro i København.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Marc Ramoneda, Business Development Director, Europe, Klinea
Marc Ramoneda, Business Development Director, Europe, Klinea
Download
Asbjørn Overgaard, adm. direktør,  Copenhagen Capacity
Asbjørn Overgaard, adm. direktør, Copenhagen Capacity
Download
Marc Ramoneda at 360 Law Firm
Marc Ramoneda at 360 Law Firm
Download

Links

Information om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity
Copenhagen Capacity
Nørregade 7 B
1165 København K

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Målet er i endnu højere grad at gøre metropolregionen til en løftestang for hele Danmarks bæredygtige vækst. Vores arbejde udføres ved at udvikle og markedsføre regionens styrkepositioner i tæt samarbejde med relevante aktører og virksomheder. Copenhagen Capacity er en not for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye