Guldborgsund Kommune

Bibliotek & Borgerservice sætter fokus på FN’s verdensmål

Del
Frem mod UGE17 – Bibliotekernes verdensmålsuge, sætter Bibliotek & Borgerservice fokus på FN’s 17 verdensmål.
UGE17 logo
UGE17 logo

Som en del af den landsdækkende temauge, UGE17 – Bibliotekernes verdensmålsuge, sætter Bibliotek & Borgerservice fokus på FN’s 17 verdensmål. Det sker både online og i biblioteksrummet.

Hver uge til og med uge 17 kan du på bibliotekets Facebook- og hjemmeside få idéer til, hvordan du med enkle tiltag i hverdagen, kan understøtte verdensmålene. Du kan også besøge verdensmålsudstillingen på Hovedbiblioteket i Nykøbing.

Del dine egne idéer

Bibliotek & Borgerservice inviterer borgerne til at komme med egne idéer til, hvordan man selv kan understøtte verdensmålene. På udstillingen på Hovedbiblioteket finder du blandt andet et inspirationstræ, hvor du kan hænge egne idéer og være med til at inspirere andre. I uge 17 samler Bibliotek & Borgerservice alle idéerne sammen og præsenterer dem på bibliotekets Facebook- og hjemmeside.

Arrangementer i uge 17

I løbet af uge 17 kulminerer det hele med tre spændende arrangementer på biblioteket, der hver især sætter fokus på verdensmålene. Hvilke arrangementer det konkret bliver, er endnu ikke fastlagt.


Charlotte Møller, leder af Bibliotek & Borgerservice, glæder sig over at være med til at sætte øget fokus på verdensmålene.

- Det kan være abstrakt for mange, hvordan man selv kan være med til at understøtte verdensmålene. Derfor er det vigtigt med en kampagne som denne, hvor vi alle sammen kan blive lidt klogere på, hvordan vi med få og enkle tiltag i dagligdagen, kan gøre en forskel. Hos Bibliotek & Borgerservice laver vi løbende små tiltag. Vi har for eksempel lige fået bygget et stort insekthotel i vores bibliotekspark, hvor vi også har fået lavet bede og blomsterkasser til vilde blomster, fået lagt store sten i søen til padderne og inden længe får vi også fuglekasser. Desuden er vi i fuld gang med at gøre flere af vores tryksager digitale for at mindske vores papirforbrug, fortæller Charlotte Møller.


Fakta om UGE17 – Bibliotekernes verdensmålsuge

UGE17 er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål, som tager afsæt i en national og fælles bibliotekskampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Kontakter

Billeder

UGE17 logo
UGE17 logo
Download
Foto: Bibliotek & Borgerservice. Bibliotekar Ingo Planke foran udstillingen på Hovedbiblioteket i Nykøbing.
Foto: Bibliotek & Borgerservice. Bibliotekar Ingo Planke foran udstillingen på Hovedbiblioteket i Nykøbing.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye