Krüger A/S

Krüger og Krüger Kaldnes vinder stor kontrakt i Norge

Del
Krüger og Krüger Kaldnes bliver underentreprenør på Nye Hokksund Renseanlegg med en kontraktssum på ca. 330 MNOK. Projektet sikrer bedre vandmiljø i Oslofjorden.

Krüger og Krüger Kaldnes bliver underentreprenør på Nye Hokksund Renseanlegg med en kontraktssum på ca. 330 MNOK. Krüger og Krüger Kaldnes står for leverance af hele procesdesignet og mekanisk design. Det nye renseanlæg vil sikre bedre vandmiljø i Oslofjorden og befolkningsudvikling i kommunen.

Forbedret spildevandsrensning er på vej til Norge. Krüger og vores søsterselskab i Norge, Krüger Kaldnes, har 9. januar skrevet under på en kontrakt for Nye Hokksund renseanlæg for Øvre Eiker kommune vest for Drammen. Krüger Kaldnes og Krüger skal levere komplet procesdesign, al mekanisk udstyr relateret til renseprocessen, ligesom vi skal levere vores avancerede online styring, Hubgrade, til at styre renseanlægget intelligent. Vi skal endvidere installere hele maskinpakken. Dette arbejde starter om cirka et år, når NCC har opført bygningen baseret på vores procesdesign.

Fordoblet kapacitet og forbedret vandmiljø

Nye Hokksund renseanlæg bliver et moderne anlæg, som vil have fordoblet kapacitet, når det står færdigt. Designet indeholder blandt andet lukkede tanke og bassiner med tilhørende punktudsugning og lugtreduktionsanlæg, hvilket vil sikre et godt indeklima i bygningen.

Anlægget er valgt med en procesløsning, som indeholder flere af moderselskabet Veolias teknologier, og er baseret på velkendt teknologi af god kvalitet og robuste løsninger. Bl.a. skal Krügers søsterselskab i Sverige, AnoxKaldnes, levere designet samt udstyr for den biologiske renseproces MBBR, ligesom Hydrotech skal levere slutpoleringen i form af to Hydrotech filtre, som renser spildevandet, inden det afslutningsvis ledes ud til recipienten.

Udvidelsen af renseanlægget er et vigtigt skridt i befolkningsudviklingen i kommunen. I hele processen har der været en god og konstruktiv proces med bygherre Øvre Eiker kommune, og vi glæder os til at komme i gang med dette vigtige projekt:

“Når Hokksund renseanlæg står færdigt, vil det have udvidet deres rensning til at omfatte kvælstofrensning, ligesom det vil have skærpet fjernelsen af fosfor, så 95% bliver fjernet fra spildevandet. Det vil være en kæmpe gevinst for Drammen elven, som løber ud i Oslofjorden, der således også vil drage fordel af det nye renseanlæg” udtaler Line Bessermann, der landeansvarlig for Norge.

De primære projekteringsarbejder skal udføres i Kruger i stærkt samarbejde med Kruger Kaldnes, som kommer til at spille en vigtig rolle som den lokale aktør under installation, indkøring og opstart:

“Vi glæder os til at bruge vores ekspertise på dette projekt. Med mere end 20 år i landet har vi godt kendskab til markedet, ligesom vi tilfører projektet specialistviden inden for behandling af spildevand”, udtaler Mike Halmer, der er Managing Director i Krüger Kaldnes.

Store perspektiver for dansk vandekspertise i Norge

Der er generelt et stort potentiale for rensning af spildevand i Norge, da Oslofjorden og Skagerak lider under manglende kvælstoffjernelse fra renseanlæggene. De norske myndigheder skærper derfor udledningskravene for direkte og indirekte udledning til Oslofjorden, hvilket berører op til 30 renseanlæg langs kysten.

Der er derfor et stort markedspotentiale for Krügers løsninger og teknologier, som i kombination med vores store erfaring på området kan være med til at nå målene. Derudover vil vi være med til at bidrage til et bedre vandmiljø i Norge, hvilket er vigtigt for os som miljøvirksomhed certificeret i FN’s Verdensmål.

Vi ser derfor frem til at levere dette projekt i Norge og sætte et positivt aftryk på markedet sammen med NCC. Totalprisen for hele anlægget er 330M NOK, mens Krüger Kaldnes’ andel til NCC er på 108M NOK.

Det nye renseanlæg skal efter planen stå færdigt 1. kvartal 2025.

Fakta om Nye Hokksund Renseanlæg

Totalentreprenør: NCC Norge
Bygherre: Øvre Eiker Kommune 
PE: 30.000, når det nye anlæg står klart
Qdim = 329 m3/t
Qmax = 657 m3/t

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Krüger A/S

Krüger A/S
Krüger A/S
Gladsaxevej 363
2860 Søborg

39 69 02 22https://www.kruger.dk/

Krüger A/S er en internationalt orienteret miljøvirksomhed med speciale i bæredygtig vandbehandling. Vi arbejder som rådgivere, entreprenører og leverandører af teknisk udstyr inden for drikkevand, procesvand og spildevand og bidrager herigennem sammen med vores kunder til at bevare, udvikle og genvinde ressourcer, som er afgørende for menneskers liv. Mange af vores løsninger er patenterede teknologier udviklet i tæt samarbejde med forsyninger og universiteter. 

Krüger er et datterselskab i Veolia Water Technologies, en del af den verdensomspændende Veolia-koncern med mere end 180.000 medarbejdere. Veolia leverer løsninger indenfor Vand, Energi og Genanvendelse, og arbejder målrettet på at genvinde, genanvende og bevare verdens ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Krüger A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krüger A/S

Indvielse af Thorsbro Vandværk med storstilet blødgøringsprojekt18.3.2024 11:33:53 CET | Pressemeddelelse

Et af Danmarks største vandværker, Thorsbro Vandværk, blev indviet d. 15. marts 2024. Krüger Veolia har stået for at implementere blødgøringen i en skala, der ikke er set før i Danmark. Værket ved Thorsbro producerer snart 1000 m³/blødgjort vand i timen til 200.000 kunder i hovedstadsområdet i et projekt, der er blevet realiseret i et storstilet samarbejde med HOFOR og flere rådgivere.

VUDP-projekt vil reducere lattergas fra renseanlæg med 50% med helstøbt AI styring21.2.2024 09:56:46 CET | Pressemeddelelse

Ganske unikt er otte forsyninger på tværs af Danmark gået sammen om at løse en af de helt store klimaudfordringer i branchen: lattergas fra renseanlæg. Den viden og data, der indsamles i dette projekt, vil udgøre et kæmpe bidrag på området. Projektet udvikler desuden en ny helstøbt styring til minimering af lattergas, demonstrerer den i fuldskala på 8 renseanlæg og dokumenterer effekten. Produktet er skalerbart og kan meget nemt implementeres på andre anlæg i Danmark og i udlandet.

Svaneke Bryghus implementerer endnu et bæredygtigt initiativ: Omdanner bryggeri spildevand til grøn energi1.2.2024 09:08:29 CET | Nyhed

Svaneke Bryghus har taget et proaktivt skridt for at løse udfordringerne omkring det forhøjede svovlbrinteindhold i Svanekes kloakker. Efter Bornholms Regionskommunes mistanke om at spildevandet fra bryggeriet kunne være årsagen, har Svaneke Bryghus i samarbejde med miljøvirksomheden Krüger og Bornholms Bioenergi udviklet en innovativ og miljøvenlig løsning til behandling af procesvandspildevandet fra ølbrygning og tapning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye