Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Flere arealer på vej til streetsport i København

Del
En let adgang til bevægelse kan være med til at aktivere børn og unge uden for foreningslivet og få dem med i et fællesskab. Derfor er der flere arealer på vej til streetsport i hovedstaden, oplyser Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.

Fremover vil København rumme flere områder til streetsport. Det har Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune netop besluttet.

Helt konkret afsættes der 2,6 mio. kr. til samarbejde med GAME om etablering af en såkaldt streethub – et sted til streetsport – og en forøgelse af bevillingen med 1,5 mio. kr. til projektledelse samt et øget anlægsbudget.

Desuden bevilger udvalget 2,9 mio. kr. til Nørrebro United, som skal bruge pengene til restfinansieringen af Boldspilstorvet i Lundtoftegade.

De nye arealer til streetsport er en del af Idrætsmilliarden og en konkret udmøntning af budget ´23.

”Det er vigtigt med fokus på de børn og unge, der ikke er en del af foreningslivet. Vi ved, at streetsport og flere arealer til det er med til at inkludere flere børn og unge i mangfoldige fællesskaber. På den måde får vi dem engageret”, oplyser Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.

Det er meningen, der samtidig bliver ansat en koordinator, som skal være med til aktivere børnene.

Først skal der udarbejdes et konkret projektforslag, ligesom service-udgifterne skal afklares. Dernæst skal Kultur- og Fritidsudvalget drøfte sagen igen.

Den støttede streethub vil blive placeret enten i Brønshøj-Husum eller Bispebjerg i nærhed til alment boligbyggeri.

Fakta:

 • I Budget 2023 er der afsat en pulje på 7,0 mio. kr. til faciliteter til street hubs med særligt fokus på at nå ud til og aktivere børn og unge, der ikke er en del af foreningslivet.
 • Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til anvendelsen af midlerne.
 • Kultur- og Fritidsudvalget vil støtte GAME i at etablere en streethub samt forøge bevillingen med 1,5 mio. kr. til projektledelse og et øget anlægsbudget.
 • Street hubs er GAMEs bud på fremtidens lokale gadeidrætsmødesteder, der aktiverer og inkluderer flere børn og unge i mangfoldige fællesskaber over hele landet.
 • Desuden bevilges der 2,9 mio. kr. til Nørrebro United til restfinansiering af Boldspilstorvet i Lundtoftegade.
 • Boldspilstorvet i Lundtoftegade er en del af partnerskabet Nørrebro Samles På Banen. Initiativet søger at løse udfordringerne med mangel på idrætsfaciliteter på Nørrebro, og at udsatte familier i almene boligforeninger oftere står uden for foreningsfællesskaber. Med projektet omdannes et gårdrum til aktivitetsområde og kvarterplads. Udformningen baserer sig på en omfattende inddragelsesproces og indbefatter en multibane i kunstgræs omgivet af en række streetfaciliteter og aktivitetsmuligheder, fx parkour, panna og dans.
 • Der udmøntes 2,9 mio. kr. til projektet boldspilstorv i Lundtoftegade, hvormed der kan udbetales 3,5 mio. kr. til Nørrebro United. Der udmøntes desuden 2,6 mio. kr. til et samarbejde med GAME om etablering af en streethub samt 1,5 mio. kr. til et øget anlægsbudget og kommunal projektledelse. Hermed er puljens midler fuldt udnyttet.

For yderligere information fra medlemmer af Kultur- og Fritidsudvalget:

 • Mia Nyegaard (RV), kultur- og fritidsborgmester på 3366 2345
 • Bente Møller (EL) på 2165 3351
 • Frederik W. Kronborg (EL) på 3091 9801
 • Stine Finné Toft (EL) på 3091 9814
 • Jonas Bjørn Jensen (S) på 2469 2835
 • Lea Friedberg (S) på 3141 9674
 • Karina Bergmann (K) på 3112 7044
 • Niels Peder Ravn (K) på 2372 7957
 • Kashif Ahmad (RV) på 3091 9805
 • Klaus Mygind (SF) på 2469 2845
 • Louise Theilade Thomsen (V) på 2085 5671

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye