Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater præsenterer Verdis Aida

Del
Den 2. marts vender Verdis Aida tilbage til Operaen i en ny og storslået version instrueret af Annabel Arden. Den aktuelle skæbnefortælling om krig og kærlighed synges af stort, internationalt solisthold.

Til foråret vender Verdis Aida tilbage til Operaen, for første gang siden den som den første opera indviede Store Scene ved Operaens åbning i 2005. Aida er indbegrebet af italiensk opera og rummer nogle af Verdis mest populære melodier. Operaen med den berømte triumfmarch er både et storslået og intimt værk om kærlighed i krigens skygge.

Den Kongelige Opera har gennem de seneste sæsoner præsenteret en række Verdioperaer i nye iscenesættelser, og nu er turen kommet til hans ikoniske og berømte værk, Aida. I denne nye opsætning synges operaen af et stort, internationalt ensemble og solister fra den Kongelige Opera.

Titelrollen som Aida synges af Miriam Clark og Anna Nechaeva, hendes rival Amneris synges alternerende af Raehann Bryce-Davis og Nora Sourouzian og genstanden for begges kærlighed, Radames, synes af Samuele Simoncini og Hovhannes Ayvazyan. Herudover medvirker Musa Ngqungwana, Jens Søndergaard, Sir Willard White, Jacques-Greg Belobo,Byung Gil Kim, Kyungil Ko, Gisela Stille og Cecilia Hjortsberg m.fl.

Med Verdi i blodet
Paolo Carignani, Det Kongelige Kapels 1. gæstedirigent, er ekspert indenfor den italienske operatradition. Den italienske dirigent dirigerer i denne sæson også Aida på The Metropolitan Opera, så de mange musikalske højdepunkter i Verdis opera som triumfmarchen og den berømte tenorarie Celeste Aida er i de bedste hænder.

Om Aida
Et tidligere overdådigt og dekadent palads, der er blevet ødelagt af korruption og statens forfald, er nu hovedkvarter for et krigsførende og undertrykkende regime. Her lider krigsfangen Aida i det fremmede fangenskab, som et af krigens mange utilsigtede ofre. Hun forelsker sig i officeren Radames, der tjener fjendens hær, og gennem sangen synger hun lyset frem i Verdis skæbnefortælling om krig, undertrykkelse og kærlighed.

Som mange af Verdis operaer har Aida både en politisk og en personig fortælling. Annabel Arden sætter i sin iscenesættelse fokus på den personlige historie om den tilfangetagne Aida, der forelsker sig i sin fjende.

Læs mere om Aida HER

Pressekontakt 
Sandra Nynne Jensen // sandra@have.dk // 22 86 30 94
Amalie Søndergaard // amalie@have.dk // 28 58 81 50

FAKTA OM AIDA:

Medvirkende
Aida: Miriam Clark / Anna Nechaeva
Amneris: Raehann Bryce-Davis / Nora Sourouzian
Radames: Samuele Simoncini / Hovhannes Ayvazyan
Amonasro: Musa Ngqungwana / Jens Søndergaard
Ramfis: Daniel Giulianini / Kyungil Ko
Il Re, Amneris’ far: Sir Willard White / Jacques-Greg Belobo
Tempelsangerinde: Gisela Stille / Cecilia Hjortsberg
Bud: Lukas Noerbel / Sungwon Park

Det Kongelige Operakor
Det Kongelige Kapel

Holdet bag
Iscenesættelse: Annabel Arden
Dirigent: Paolo Carignani
Assisterende dirigent: Thomas Bagwell
Scenografi: Merle Hensel
Kostumedesign: Christina Cunningham
Koreografi: Theo Clinkard
Lysdesign: Lee Curran
Videodesign: Will Duke

Øvrige fakta
Scene: Det Kongelige Teater | Operaen, Store Scene.
Forestillingslængde: 2 time(r) og 55 minutter inkl. en pause.
Sprog: Der bliver sunget på italiensk med danske overtekster.

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye