Industriens Fond

Health Tech Hub Copenhagen modtager ny stor millionbevilling

Del
Arbejdet for at udbrede og udvikle digitale sundhedsløsninger fortsætter i ambitiøs iværksætter-organisation. Industriens Fond forlænger nu aftalen med Health Tech Hub Copenhagen og sætter med en solid saltvandsindsprøjtning på 33 millioner yderligere skub i det succesfulde arbejde med at udbrede dansk sundhedsteknologi til verdensmarkedet.
HTHC’s stifter og CEO Jesper Grønbæk ( i midten) ser med den nye bevilling fra Industriens Fond frem til for alvor at bringe danske digitale sundhedsløsninger ud i verden.
HTHC’s stifter og CEO Jesper Grønbæk ( i midten) ser med den nye bevilling fra Industriens Fond frem til for alvor at bringe danske digitale sundhedsløsninger ud i verden.

De nye midler som nu bliver tilført fra Industriens Fond kommer på et bagtæppe af solid succes de seneste år, hvor Copenhagen Health Tech Hub er vokset til 28 medlemsvirksomheder, der har bragt digitale sundhedsløsninger ud til over 2,6 mio. mennesker og tilsammen har over 1100 ansatte. Og det er de resultater, der nu skal bygges videre på, siger Adm. Direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang:

-Health Tech Hub Copenhagen har skabt solide resultater de senere år, og derfor er det også med høje forventninger, at vi nu forlænger indsatsen. Potentialet er stort for, at digitale sundhedsløsninger kan blive en markant dansk styrkeposition, og over de seneste år er branchen modnet så meget, at de næste større erhvervssucceser bør være inden for rækkevidde. Dertil kommer at sundhedssektoren ikke bare i Danmark men også på globalt plan skriger efter innovation. Den mulighed skal danske health tech iværksættere udnytte, og det bidrager Health Tech Hub Copenhagen til.

Health Tech Hub Copenhagen blev etableret i 2019 med målet om at samle og støtte de danske health tech startups. Meget er sket i de første fire år, både i startup-økosystemet, men også i samfundet: COVID-19 har gjort det alt for tydeligt, hvor stor behovet er for implementering af smarte løsninger i en større skala. Sundhedsvæsenet er presset som aldrig før, og forventes kun at blive mere presset. Digitale løsninger er allerede en vigtig del af løsningen, men endnu er kun en lille del af det store potentiale indfriet.

-Vi har været meget glade for samarbejdet de første 3,5 år med Industriens Fond, og vi er begejstrede for at forlænge samarbejdet og modtage øget støtte fra Industriens Fond de kommende 3 år. Health Tech Hub Copenhagen har det som ambition at støtte udviklingen af en stærkt dansk health tech industri med gode eksportmuligheder for danske virksomheder og løsninger, og vi vil bidrage til at skabe et mere digitalt sundhedsvæsen gennem implementering af evidensbaserede løsninger i en større skala, siger HTHC’s stifter og CEO Jesper Grønbæk.

Branche i vækst – men ikke uden udfordringer

Health Tech Hub Copenhagen arbejder en-til-en med medlemsvirksomhederne (startups og scaleups udvalgt efter modenhed og potentiale), men støtter også hele økosystemet. Dette økosystem er kortlagt og følges tæt, og der er derfor skabt et klart billede af, hvordan sektoren har vokset de seneste år.

Der er klare resultater og vækst, men der er også udfordringer. Inden en health tech virksomhed kan sælge sin løsning i udlandet, skal de kunne opnå implementering på hjemmemarkedet. Derfor er det afgørende med en fælles indsats fra alle parter for at bringe digitale sundhedsløsninger ind i det danske sundhedsvæsen, og i Health Tech Hub Copenhagen samles partnere og medlemmer med netop dette mål. Partnerskaber med etablerede pharma- og tech virksomheder, sundhedsorganisationer (både i Danmark og i udlandet), samt andre aktører og ildsjæle er med til at sætte skalering af implementering af digitale sundhedsløsninger på agendaen.

Store ambitioner for den nye fase

-Vi har været heldige at have samlet et stærkt team som sammen har skabt et stærkt community og nogle gode resultater. Men udfordringer er der stadig mange af, og med den netop godkendte fase 2 af HTHC har teamet bag også store ambitioner, siger Jesper Grønbæk:

-Udover at øge hjemmemarked-traction og støtte virksomhedernes globale ambitioner, skal vi have fokus på tre bestemte områder. Der skal være større diversitet i health tech, da der er alt for få kvindelige iværksættere. Der skal være fokus på datasikkerhed og cybersecurity, når sundhedsdata anvendes. Og til sidst men slet ikke mindst, vi skal være mere opmærksomme på bæredygtighed, og hvordan digitale løsninger kan være med til at skabe et mere bæredygtigt sundhedsvæsen.

Det siger medlemmerne

Et af de virksomheder, der har været med fra starten, er Injurymap. Deres app er udviklet af danske speciallæger, og giver brugeren pålidelig, effektiv og tilgængelig genoptræning. CEO Ulrik Borch siger:

-HTHC er et sted hvor vi føler os hjemme som ambitiøse health tech iværksættere. Her er vi en del af et fællesskab af dygtige startups, der minder om os, og vi har adgang til et kæmpe netværk af relevante eksperter, investorer. Det gør os dygtigere, åbner nye døre og inspirerer os til at træffe bedre beslutninger. Derudover spiller HTHC en vigtig rolle i at formidle hvordan health tech kan være med til at løse de store udfordringer sundhedsvæsenet står overfor. Det kræver en kæmpe indsats at få en god dialog mellem startups og alle de aktører der er i sundhedsvæsenet, og der har HTHC etableret sig som et stærkt talerør og samlingspunkt for vores dialog med politikere, myndigheder og sundhedsfaglige.

En anden medlemsvirksomhed, Ward 24/7 revolutionerer overvågning og monitorering af patienter på hospitaler med en AI løsning. Ifølge CEO Betina Lindhard Langemark har medlemskabet i HTHC været afgørende for virksomheden:

-Uden dette miljø ville vi måske slet ikke være her. Man får mange ting gennem Health Tech Hub Copenhagen: bl.a. gode ideer, sparring og kritiske informationer, man ikke kan få andre steder fra. Når man arbejder med innovation, skaber man noget nyt, som ingen andre har hørt om før. Men her kan vi sparre med nogle, der ligner os selv, om alt: bestyrelse, investorer, støtteordninger… Hvis jeg i sin tid ikke hørte om muligheden for covid-lån fra en anden CEO, vil Ward 24/7 måske ikke have overlevet.

Teamet omkring HTHC er jeg meget taknemmelig for: de er med til at rydde de værste barrierer af vejen og kæmper for udbredt implementering af sundhedsteknologi. De står klar med sparring og med et stort netværk. Fleksibiliteten, som HTHC tilbyder, er vigtigt, når man som iværksætter har travlt og ens virksomhed vokser. Her er der både gode fysiske rammer, faglig støtte og rige muligheder for eksponering gennem deltagelse i events og konferencer. Den offentlige rigide ramme rummer innovation ikke så godt, der mangler agilitet og fleksibilitet, derfor er der behov for initiativer som HTHC.

Vi som samfund har brug for at være modige og adoptere digitale sundhedsløsninger nemmere, hurtigere, og i større skala. Der skal være mere risikovillig kapital tilgængelig, og vi skal have en fælles politisk agenda. Initiativer som HTHC er afgørende for at komme i mål, siger hun.

Khora VR anvender virtual reality til behandling og forebyggelse af psykiske lidelser. CEO Simon Lajboschitz siger:

-Vi er rigtig glade for at have adgang til stærke faglige rådgivere, og at kunne øge vores netværk gennem medlemskabet i HTHC. VI har klart opnået mere synlighed indenfor health tech i Danmark. Et af vores største udfordringer i at gå fra forskningsprojekt til implementering. Der er nogle puljer, hvor man slet ikke kan finde mindre implementerings-budgetter, kun store forskningsbudgetter. HTHC har bl.a. hjulpet os med at blive del af det store "healthy weight" initiativ, startet af regeringens vækstteam, og introduceret os til verdens største hospitalssystem, Texas Medical Center, som vi nu har fået som vores første amerikanske kunde. Vi havde ikke fået disse kunder uden HTHC.

Fakta og resultater

  • Økosystemet: Der er pt. 250+ danske health tech virksomheder i Danmark. (Kort over økosystemet kan ses her)
  • Medlemmer: Der er nu 28 medlemsvirksomheder i HTHC – ved starten var de 11 medlemmer.
  • Ansatte: Der er 2100+ ansatte i danske health tech startups, og over halvdelen, 1100+ personer er ansat i medlemsvirksomheder i HTHC.
  • Globale ambitioner: 20 medlemsvirksomheder er aktive i andre lande.
  • Vækst: Løsninger fra medlemmerne når i dag ud til 2,6M mennesker, mod 324.000 i starten.
  • Investeringer: Medlemmerne vokser 2,5x hurtigere, end gennemsnittet, og 52% af alle investeringer i 2021 var i HTHC medlemmer, selvom de kun udgør 13% af økosystemet.
  • Partnerskaber: I den første fase blev 11 partnerskaber etableret mellem startups og industri og/eller sundhedsorganisationer.

Fase 2 af Health Tech Hub Copenhagen starter i Q3 2023 og løber til og med Q2 2026.

For yderligere oplysninger kontakt:

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Industriens Fond
+45 3112 2743

ab@industriensfond.dk

Anett Falussy

Head of Communications & Events

Health Tech Hub Copenhagen

+45 7199 0416

anett@healthtechhub.org

Billeder

HTHC’s stifter og CEO Jesper Grønbæk ( i midten) ser med den nye bevilling fra Industriens Fond frem til for alvor at bringe danske digitale sundhedsløsninger ud i verden.
HTHC’s stifter og CEO Jesper Grønbæk ( i midten) ser med den nye bevilling fra Industriens Fond frem til for alvor at bringe danske digitale sundhedsløsninger ud i verden.
Download

Information om Industriens Fond

Industriens Fond
Industriens Fond
Frederiksgade 17
1265 København K

+45 70 209 208http://www.industriensfond.dk/

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Nyt stort millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer19.3.2024 07:55:00 CET | Pressemeddelelse

Industriens Fond skyder nu 21 mio. kr. i projektet ”Motorvej for materialeviden”, der skal gøre hundredvis af danske virksomheder bedre i stand til at udnytte forskellige materialers egenskaber. Samtidig skal den viden projektet skaber bredes ud til resten af erhvervslivet, så virksomheder over en bred kam får styrket konkurrenceevnen og bliver bedre til at udnytte viden om materialer i den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye