Ombold

Hjemløselandsholdet for kvinder er endelig en realitet igen

Del
OMBOLD, der arrangerer fodboldtræninger og -stævner for socialt udsatte, har de sidste mange år sendt et mandligt hjemløselandshold til VM. Vi skal dog helt tilbage til 2015 for at finde det seneste kvindelige hjemløselandshold, der var med til VM. Men takket være støtte fra Den A.P Møllerske Støttefond bliver det i 2023 igen muligt for OMBOLD at sende et kvindeligt landshold til VM for hjemløse, og det skaber stor glæde hos OMBOLD og tidligere hjemløselandsholdsspiller.
Et tidligere hjemløselandshold for kvinder jubler efter en intens kamp.
Et tidligere hjemløselandshold for kvinder jubler efter en intens kamp.

Der er skudt mange bolde i netmaskerne, siden OMBOLD i 2015 satte kursen mod VM for hjemløse, hvor Danmark for blot anden gang stillede med et mandligt og et kvindeligt hjemløselandshold.

Selvom hjemløselandsholdet for kvinder var en succes, har OMBOLD siden da ikke haft de økonomiske muskler til at bære udgifterne til to landshold. Men en bevilling på 640.000 kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond har nu igen gjort det muligt at stille med et kvindelandshold.  

Og for direktør i OMBOLD, Martin S. Pedersen, er det særligt glædeligt, da OMBOLD arbejder målrettet på at få flere kvindelige deltagere:

”Vi har været meget åbne om, at vi gerne vil have flere kvinder til at være en del af OMBOLD. 14 procent af spillerne i OMBOLD er i dag kvinder. Det tal skal op på mindst 25 procent inden udgangen 2024. Men for at vi skal lykkes med det, så det essentielt, at der er rollemodeller, som målgruppen kan spejle sig i. Og det er lige præcis derfor, at det er så sindssygt vigtigt, at vi endelig igen kan stille med et kvindelandshold.”

Meget mere end en stor oplevelse

Der venter bare de kvinder en kæmpe oplevelse!”

Sådan lyder den begejstrede reaktion fra Michele F. Tangstrøm, da hun hører, at der igen skal et kvindelandshold med til VM for hjemløse. Hun var selv med på kvindelandsholdet i 2015, og VM vil for altid være en oplevelse, som hun vil huske tilbage på med stor glæde.

Michele har tidligere kæmpet med stoffer og hjemløshed. Men i dag er hun clean, og har været det i over fire år. Hun har også fast arbejde, en dejlig kæreste og to skønne bonusbørn. Hendes liv har på alle måder taget en positiv drejning, og selvom Hjemløselandsholdet ikke var den direkte årsag, så har tiden med holdet alligevel spillet en vigtig rolle.

Jamen, hjemløselandsholdet blev mit trygge fristed, og oplevelserne med holdet har 100 procent været med til, at jeg er kommet ud på den anden side

Og meningen med hjemløselandsholdet er da også, at det skal skabe et fundament for en positiv livsændring.

Når vi udtager spillere til Hjemløselandsholdet kigger vi på fodboldkompetencer, motivation til forandring, lysten til at arbejde med gamle vaner og evnen og viljen til at indgå i et trygt fællesskab. Når vi har etableret det trygge fællesskab, arbejder vi meget med hver enkelt spiller, så de får bedre forudsætninger for at ændre deres liv i en positiv retning,” siger Rikke Sparving, landstræner for Hjemløselandsholdet og projektleder i OMBOLD.  

En stærk repræsentant for udsatte kvinder i Danmark
VM for hjemløse bliver spillet i Sacramento i USA fra 5. til 15. juli i 2023, og det store fodboldmæssige mål for kvindelandsholdet er at levere en indsats på banen, som de efterfølgende kan være stolte af.  

Op mod VM vil der være regelmæssige landsholdsamlinger. Disse samlinger skal bruges til at pudse formen og taktikken af, men endnu vigtigere er det, at spillerne lærer hinanden at kende, så de kan bygge et stærkt fællesskab, som kan være med til at løfte dem på og udenfor banen.

Til VM vil kvinderne samtidig repræsentere alle udsatte kvinder i Danmark. Kvinder som ofte går under radaren hos den brede befolkning, da de primært kæmper med ensomhed og social isolation.

Selvom det hedder VM for hjemløse, så er kvinderne på landsholdet ikke er hjemløse. De kæmper i stedet med udfordringer som ensomhed, psykisk sårbarhed og lignende, præcis som størstedelen af udsatte kvinder i Danmark gør. Netop derfor vil landsholdskvinderne være perfekte repræsentanter. De vil være et tydeligt bevis på, at man på trods af store udfordringer, kan nå uendeligt meget, så længe man er en del af et trygt fællesskab” fortæller Martin S. Pedersen.  

I Danmark er der op mod 70.000 kvinder, der kan betegnes som socialt udsatte, og for mange af dem vil fodbold i trygge omgivelser med ligesindede kunne gøre en positiv forskel. Undersøgelser viser nemlig, at kvinder i udsatte positioner kan reducere deres ensomhed og styrke deres mentale tilstand ved at blive en del af et fodboldfællesskab.

Kontakter

Billeder

Et tidligere hjemløselandshold for kvinder jubler efter en intens kamp.
Et tidligere hjemløselandshold for kvinder jubler efter en intens kamp.
Download

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en, OMBOLD, er med Hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed. OMBOLDs aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, stævner og mesterskaber.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer15.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbold og det fællesskab, der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Gennem et 3-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, vil OMBOLD overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og gang/løb, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber.

AGF og OMBOLD vil styrke fællesskabet og støtte udsatte i Aarhus gennem fodbold11.4.2024 10:55:46 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og NGO’en, OMBOLD, går sammen om to særlige fodboldbegivenheder, der ikke kun handler om mål og sejre, men også om at styrke fællesskabet og støtte udsatte mennesker. En Sponsorcup og det første Aarhusmesterskab i gadefodbold er på programmet - alt sammen til fordel for OMBOLDs arbejde med at skabe positive livsforandringer for udsatte mennesker gennem fodbolden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye