Tønder Kommune

Nu bliver det gratis at benytte de offentlige toiletter i Tønder

Del
Teknik- & Miljøudvalget i Tønder Kommune har besluttet, at gøre brugen af de offentlige toiletter betalingsfri. Kommunen forventer, at betalingssystemerne vil blive fjernet fra toiletterne senest ved udgangen af februar måned.

De offentlige toiletter på syv adresser i Tønder Kommune skal have fjernet møntlåsene og fremover være gratis at benytte for alle. Betaling med kontanter på de offentlige toiletter er udfordret af, at stadig færre personer går rundt med kontanter på sig, og kommunens forvaltning fik jævnligt henvendelser fra borgere, der opfordrede til, at man ændrede på ordningen.

Flere erhvervsdrivende fortæller samtidig, at de får besøg af gæster, som ikke har kontanter på sig og derfor har akut brug for mønter. Butiksejerne påpeger, at det er  til ekstra gene for forretningslivet, fordi det ikke længere er omkostningsfrit at veksle til mønter i bankerne.

Derudover har der i perioder været store udfordringer med møntbokse som er ude af drift, hærværk på døre og mønter der sidder fast på grund af hærværk.

Derfor valgte Teknik- og Miljøudvalget i denne uge at afskaffe brugerbetalingen på de offentlige toiletter, og det er udvalgsformand Poul Erik Kjær godt tilfreds med.

”Der er færre og færre der går rundt med kontanter på sig, og et andet betalingssystem, fx med kreditkort, SMS eller MobilePay ville være dyrt at etablere og dyrt at vedligeholde, og ville desuden heller ikke være en god løsning for de mange udenlandske turister, der hvert år besøger Tønder Kommune. Og når vi samtidig oplevede for meget hærværk og systemer der ikke virkede optimalt, så er jeg glad for, at vi fandt frem til denne her løsning”, forklarer Poul Erik Kjær.

Tilbage i 2010erne blev der lagt et øget fokus på de offentlige toiletter i kommunen. Det betød dengang, at man renoverede flere af de offentlige toiletter, der var nedslidte og upraktisk indrettet og samtidig opsatte betalingsautomater i forbindelse med renoveringerne. Håbet dengang var, at hærværksudøvere ikke vil betale for at komme ind og ødelægge de istandsatte toiletter.

Adresserne på de offentlige toiletter, det nu bliver gratis at benytte er:

  • Sdr. Frankel 2
  • P-pladsen, Lakolk
  • Mellemgade
  • Toldbogade 10, kulturtorvet
  • Torvet 2
  • Kongevej 7, rutebilstationen
  • Rudbølvej 15B, p-pladsen

Tønder Kommune får samlet set ca. 82.000 kroner mindre ind i provenu, når toiletterne bliver gratis at benytte. Forvaltningen finder dette beløb inden for det eksisterende budget.

Det forventes, at arbejdet med at tage møntboksene ned fra toiletterne går i gang senere på måneden, og at arbejdet vil være afsluttet inden udgangen af februar.

Kontakter

Poul Erik Kjær, fmd. Teknik- & Miljøudvalget, Tønder Kommune: Tlf.: 20 13 37 38
Christian Kjær-Andersen, afd. leder, Teknik & Miljø, Tønder Kommune: Tlf.: 29 38 62 65

Billeder

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye