Link Concept ApS

Vold i hjemmet: Flere krisecentre på vej

Del
Undersøgelser viser, at Danmark er ét af de sikreste steder i verden. Men selv i et land som vores, føler nogle mennesker sig utrygge på daglig basis. Dét gælder blandt andet dem, der lever med vold eller trusler om vold fra deres nærmeste. Vold i hjemmet er et problem, som desværre ikke ser ud til at forsvinde foreløbigt. Den gode nyhed er dog, at der i Danmark efterhånden findes et væld af krisecentre, der tager imod voldsramte - og der er tilsyneladende endnu flere centre på vej.

Hvad er et krisecenter? 

Betegnelsen krisecenter dækker over et tilflugtssted, hvor folk, der enten er blevet udsat for vold eller truet med vold af for eksempel deres partner kan søge hen. I løbet af de sidste fem år er antallet af krisecentre i Danmark steget med omkring 80%, og i dag findes der et krisecentre i mere end halvdelen af landets kommuner. Nogle krisecentre henvender sig til kvinder og børn, mens andre hovedsageligt tager imod mænd. 

Hvem kan få et ophold på et krisecenter? 

Landets krisecentre tager imod alle mænd eller kvinder, som for nylig har været udsat for enten fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk eller materiel vold i deres samlivsforhold eller ægteskab. Hvis du har været udsat for vold, kan du kontakte dit nærmeste krisecenter og som regel få en plads på centeret med det samme. 

Hvor lang tid opholder folk sig på et krisecenter? 

Vold i hjemmet findes i mange former. Og det veksler fra situation til situation, hvor længe den voldsramte har brug for at opholde sig et sikkert sted uden for hjemmet. Nogle mennesker opholder sig kun på krisecentrene i et par uger, mens andre bliver der i adskillige måneder. Fælles for alle mennesker er, at krisecentrene udelukkende kan betragtes som et midlertidigt tilbud. Målet er altid, at personen, der har udført volden, bliver fjernet og overladt til myndighederne, så den voldsramte igen kan vende hjem. 

Hvem betaler for et ophold på et krisecenter? 

Størstedelen af omkostningerne til et krisecenterophold betales af den kommune, hvor krisecenteret ligger. Derudover betaler den voldsramte et mindre beløb, som i 2022 lå på 91 kroner om dagen. Satsen justeres én gang om året. 
Har du eller én du kender behov for et ophold på et krisecenter? Læs mere her

Links

Information om Link Concept ApS

Link Concept ApS
Link Concept ApS
Horsensvej 72A
7100 Vejle

Følg pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Blundstone: Ikonerne indenfor robust fodtøj17.4.2024 20:43:52 CEST | Pressemeddelelse

Blundstone støvler er blevet et kulturelt ikon inden for robust og holdbart fodtøj, der tilbyder komfort, stil og holdbarhed. Historien om Blundstone Blundstone er et australsk mærke, der blev grundlagt i 1870 i Tasmanien. Mærket har specialiseret sig i at fremstille støvler, som er ideelle til både arbejde og fritid. Deres produkter er kendt for at være ekstremt holdbare og velegnede til forskellige miljøer, fra landbrug til byliv. Blundstones unikke design og teknologi, herunder deres signatur elastiske sider, gør dem nemme at tage på og af, hvilket har bidraget til deres popularitet globalt. Produktudvikling og Innovation Blundstone fortsætter med at innovere inden for fodtøjsindustrien ved at introducere nye materialer og teknologier. For eksempel anvender de nu vandafvisende læder og avancerede sålteknologier for at forbedre komforten og støtten for fødderne. Deres engagement i kvalitet og funktionalitet er en af grundene til, at mærket fortsat er populært blandt forskellige forbr

En ny tilgang til bekæmpelse af tør hud: Kvinders guide til optimal hudpleje15.4.2024 18:30:02 CEST | Pressemeddelelse

Tør hud i ansigtet er en udfordring, mange kvinder kender alt for godt. Årsagerne til tør hud kan være mange - fra vejret og den daglige hudplejerutine til generel aldring. Men hvad hvis vi fortalte dig, at ny forskning har givet os nye veje til at bekæmpe tør hud? Læs videre for at lære mere om disse nyskabende metoder til at holde din hud hydreret og sund. Fokus på hydrering Hydrering er og har altid været en nøglefaktor i bekæmpelsen af tør hud. Ny forskning viser imidlertid, at hydrering indefra - det vil sige at drikke masser af vand - kan være endnu vigtigere, end vi tidligere har troet. Parret med en fugtgivende creme designet til tør hud kan denne to-fronts tilgang være en effektiv metode til at bekæmpe tør hud. Nye produkter og teknikker Moderne hudpleje er konstant i udvikling, og de nyeste hudplejeprodukter kan give kvinder med tør hud flere muligheder end nogensinde før. Mildere rensemidler, der ikke fjerner hudens naturlige olier, er på vej op, og serums og olier til fugtg

Hudplejeindustrien blomstrer med stigende fokus15.4.2024 18:24:52 CEST | Pressemeddelelse

Hudpleje er hurtigt blevet en dominerende del af skønheds- og personlig pleje-industrien. Interessen for at finde og investere i de rette hudplejeprodukter er vokset betragteligt hos både mænd og kvinder. Valget af de mest passende produkter er nu blevet et kerneelement i mange menneskers daglige rutiner. Udfordringen i at vælge passende hudplejeprodukter Hudpleje handler ikke bare om at se godt ud, men er også et centralt aspekt af sundhed og velbefindende. Valget af passende hudplejeprodukter kan gøre en afgørende forskel for hudens sundhed og kan øge folks selvværd og livsglæde. Det er på denne baggrund, at mange anvender en betydelig del af deres tid og kræfter på at finde de helt rigtige produkter. Et produkt, der har vundet bred anerkendelse for sin effektivitet og pålidelighed, er Avène Cleanance Comedomed. Dette er en koncentreret anti-blemish creme, der er skabt til at reducere bumser og hudorme og samtidig modvirke nye udbrud. Det er tydeligt, at interessen for hudpleje vil f

Støtte og omsorg ved livets afslutning10.4.2024 11:41:48 CEST | Pressemeddelelse

Når en elsket person går bort, kan det en være både udfordrende og følelsesmæssigt belastende tid at stå i for både familie, venner og andre pårørende. For ikke nok med at der er en stor sorg, der skal bearbejdes og tages hånd om, og der skal uddeles en masse trøst, så er det også en tid, der er fyldt med praktiske beslutninger blandt andet i forhold til den sidste rejse og det sidste farvel. Og det er netop de øjeblikke af både sorg og tab, at bedemænd spiller en vigtig rolle i at yde støtte, vejledning og ikke mindst praktisk assistance i forhold til at planlægge en begravelse eller en bisættelse. Men ved du, hvor meget hjælp en bedemand kan yde? Derfor er det vigtigt at finde den rette hjælp En dygtig bedemand, som for eksempel en bedemand i København, er trænet i at hjælpe familier gennem den måske mest vanskelige proces, de nogensinde vil komme til at stå overfor i deres liv. Det er den, der har med planlægningen og udførelsen af en begravelse eller bisættelse samt eventuel efterf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye