Ny strategi skal fremtidssikre Koda og bidrage til et styrket musikliv

’Koda for et stærkere musikliv’. Sådan lyder titlen på Kodas nye forretningsstrategi, der skal tegne retningen for organisationens arbejde i de næste fem år. Koda har et fantastisk fundament, og gennem snart 100 år har Koda med succes arbejdet for, at komponister, sangskrivere og musikforlag får betaling, når deres musik bliver brugt.
Selv om kerneopgaven er den samme i dag, er udfordringerne blevet mere komplekse. Verden flytter sig, og Koda har gennem en række analyser fået et billede af de udfordringer, som Koda skal tilpasse sig for at fortsætte sin udvikling til gavn for sine medlemmer - komponister, sangskrivere og musikforlag. Derfor har Kodas bestyrelse og ledelse brugt en del af coronaperioden på at udarbejde en ambitiøs forretningsstrategi for fremtidens Koda, som indeholder en række nye fokusområder.
”Når man ser på Kodas markedsposition i rettighedsbranchen og tilfredsheden blandt vores medlemmer, går det faktisk ret godt. Så hvorfor skal vi overhovedet have en ny strategi? Det skal vi, fordi vores branche udvikler sig hastigt, og allerede i dag står vi overfor en række komplekse udfordringer, som vi skal tilpasse os. Det gælder både i forhold til teknologi, bæredygtighed, øget konkurrence og ikke mindst et stigende pres fra de internationale techgiganter. Derfor vil vores nye strategi blandt andet fokusere på at skabe en mere attraktiv medlemsoplevelse, at sikre et mere bæredygtigt musikliv, udviklingen af internationale partnerskaber samt at styrke vores teknologiske fundament og medlemmernes juridiske og politiske rammevilkår,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen.
Det betyder, at Koda blandt andet vil investere i at modernisere de systemer, som blandt andet bruges til at fordele rettighedsbetalinger, og udvikle organisationens digitale kontaktflader. Samtidig vil Koda indtage en aktiv og drivende rolle i arbejdet for at skabe et mere bæredygtigt musikliv samt opprioritere indsatser på det politiske og juridiske område. Alt sammen for i sidste ende at sikre økonomisk vækst og bedre vilkår til gavn for Kodas medlemmer.
Ny strategi kræver flere hænder og omstruktureringer
Det er en omfattende opgave, som kræver flere hænder samt en omstrukturering af Kodas organisation. Koda vil derfor oprette 12 nye stillinger i løbet af 2023, som primært skal bidrage til den teknologiske udvikling. Samtidig har Koda pr. 1. januar 2023 gennemført en række organisationsændringer.
Juridisk chef i Koda, Dicle Duran Nielsen, er blevet forfremmet til juridisk og politisk direktør, hvor hun fremover vil have det overordnede ansvar for afdelingerne: jura, kommunikation, public affairs og bæredygtighed. Pressechef i Koda, Mads Scheuer, har overtaget ledelsen af kommunikationsafdelingen. Nuværende mediedirektør i Koda, Kaare Struve, har fået udvidet sit ansvarsområde til også at omfatte strategiområdet. Som medie- og strategidirektør får han dermed en vigtig rolle i den fortsatte udvikling af Koda.
Chefgruppen i Koda er styrket med tilføjelsen af Mette Vestergaard Andersen som ny forretningsudviklingschef og for at sikre implementering af strategien, er der derudover udnævnt fire nye teamledere i Koda for at styrke eksekveringskraften.
”Jeg er enormt glad for, at vi nu har vedtaget en ambitiøs strategi på vores medlemmers vegne. Vi vil ikke bare udvikle og fremtidssikre forretningen Koda, men også spille en central rolle i styrkelsen af den industri, vi er en del af. Alt dette gør vi selvfølgelig for at skabe en bedre fremtid for vores medlemmer - både når det kommer til at sikre dem en bedre indtjening, men også i forhold til at sikre dem mere ligestilling og trivsel i den branche, som de lægger deres liv og sjæl i,” udtaler Kodas forperson, Loui Törnqvist.
Kontakter
Dicle Duran NielsenJuridisk og politisk direktør
Tlf:31146199ddn@koda.dkMads ScheuerPressechef
Tlf:31224806msc@koda.dkBilleder
Information om Koda
Koda for et stærkere musikliv
Vi er en musikrettighedsorganisation, som har 50.000 medlemmer bestående af komponister, sangskrivere og musikforlag. Vi arbejder for, at vores medlemmer får en rimelig betaling fra dem, der bruger musikken, og for at gøre musikbranchen mere bæredygtig. Socialt, miljømæssigt og økonomisk.
Følg pressemeddelelser fra Koda
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Koda
Koda siger nej til AI-brug uden tilladelse1.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Musikskabernes indhold må ikke indgå i udviklingen af kunstig intelligens (AI) uden tilladelse og betaling. Derfor tager Koda et forbehold mod, at ChatGPT og andre AI-tjenester må indsamle musik og tekst skabt af Kodas medlemmer til at træne kunstig intelligens.
Kodas kønsstatistik: Manglende udvikling på tv- og musikstreamingområdet er hovedårsagen til uændret kønsbalance21.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kodas nye kønsstatistik afslører, at den overordnede ubalance mellem Kodas kvindelige og mandlige medlemmers udbetalinger er uændret. Det skyldes i høj grad, at der ikke har været nogen fremgang på tv- og musikstreamingområdet, som er de to største udbetalingsområder. Der er dog fremgang at spore i statistikken – kønsbalancen fortsætter med at blive mere lige blandt Kodas nye medlemmer, og så stiger andelen af kvinder blandt nyindmeldte medlemmer.
Danske musikorganisationer: Sådan sikres rimelige indtægter fra musikstreaming12.6.2023 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Musikkens skabere og udøvere bør få en mere rimelig andel af indtægterne, musikstreaming skal koste mere og lovgivningen skal bidrage til at sikre betaling. Sådan lyder nogle af de anbefalinger, der samlet set vil kunne bidrage til at sikre mere rimelige indtægter til musikkens skabere og udøvere. Bag anbefalingerne står en række danske musikorganisationer.
Nyt samarbejde skal sikre den danske musikkulturarv9.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I det digitale Danmark forsvinder den danske musikkulturarv langsomt men sikkert, hvis ikke vi gør noget proaktivt for at redde den. Sådan lyder motivationen bag et nyt samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek, YouSee Musik og Koda, som nu går aktivt ind i kampen om at bevare en vigtig del af Danmarks hukommelse for eftertiden.
Musikken kom stærkt igen: Koda omsatte for mere end en milliard11.4.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Oven på et par hårde coronaplagede år vendte musikbranchen tilbage til normalen i 2022, og det betød en stigning i indtægterne for komponister, sangskrivere og musikforlag. Fremgangen skyldes blandt andet, at man igen kunne gå til koncerter samt en stigning i danskernes forbrug af tv- og filmstreaming. 2022 var også året, hvor Koda for første gang udbetalte mere end en milliard kroner til rettighedshaverne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum