Nyt netværk: Fugleambassadører skal styrke naturformidling i børnehøjde
Der skal mere drøn på fugleglæden og naturforståelsen hos de yngste generationer. Naturoplevelser og viden giver nemlig lyst til at passe bedre på vores natur, og så øger det sundheden og løfter humøret.
Derfor lancerer DOF’s projekt Fugle For Alle et nyt tiltag for at styrke naturformidlingen i børnehøjde.
’Fugleambassadørerne’ i DOF BirdLife er et spritnyt formidlernetværk for voksne medlemmer af DOF med interesse for formidling af fugle og natur til de mindste.
- Vi ved, at der går rigtig mange medlemmer rundt fyldt til randen med viden om både fuglene og naturen. Mange af dem mangler kun en lille håndsrækning for at kunne øse af deres viden til børnene. Her kan netværket af fugleambassadører være værktøjet til at komme i gang, siger projektleder i Fugle For Alle, Jakob Bredsdorff Frederiksen.
Et fællesskab for fugleformidling
De lokale frivillige fugleambassadører vil løbende få tilbudt netværksmøder, workshops og inspiration til formidling og aktiviteter, der klæder hver enkelt på til at formidle natur og fugle for børn.
- Netværket handler især om at skabe et fællesskab på tværs af landet, hvor fugleambassadørerne kan støtte hinanden, idéudveksle og samarbejde. Nye ambassadører kan komme med de mere erfarne på den første tur, de kan samarbejde om at gennemføre fugleture, og så er det jo også fedt at lære nogle andre naturinteresserede at kende, som også godt kan lide at formidle, siger Jakob Bredsdorff Frederiksen.
Netværkets medlemmer kommer i spil i forbindelse med DOF's tilbud til børn fra 6 til 12 år – Ørneklubben, hvor Fugleambassadørerne har den bærende rolle i at arrangere Ørneklubbens fugleture rundt om i landet.
Vil du være Fugleambassadør?
Projektet Fugle For Alle begyndte i 2020 og slutter ved udgangen af 2023 og er støttet af Nordea-Fonden. Vi I projektperioden bliver grundstenene lagt til et stærkt netværk, der kan fortsætte mange år ud i fremtiden, også efter projektet er slut.
De første netværksmøder og workshops er allerede afholdt, men flere er på vej, og der er rigeligt plads til mange flere fugleambassadører i netværket, der dækker hele landet.
Vil du være Fugleambassadør eller vil du bare gerne høre mere?
Så skriv til projektleder Jakob Bredsdorff Fredriksen på jbf@dof.dk
Kontakter
Jakob Bredsdorff FredriksenProjektleder i Fugle For AlleDansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife Danmark
Tlf:27 20 05 53jbf@dof.dkBilleder
Links
Information om DOF BirdLife
Dansk Ornitologisk Forening (DOF)/BirdLife Danmark er en forening for fugleinteresserede og fuglebeskyttelse. DOF BirdLife arbejder for at fremme kendskabet og interessen for vilde fugle og naturbeskyttelse. Med hjælp fra mere end 2000 ornitologer overvåger DOF sjældne og truede fugle i Danmark og det danske fugleliv generelt. Foreningen har omkring 18.000 medlemmer, fordelt på 13 lokalafdelinger over hele Danmark. DOF er dansk partner i BirdLife International, et globalt netværk af fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. DOF arbejder internationalt med at redde fuglearter, bevare og beskytte levesteder og skabe gode levevilkår for mennesker.
Følg pressemeddelelser fra DOF BirdLife
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DOF BirdLife
Nu blændes der op for direkte tv fra havørnenes familieliv14.1.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Midt i januar er der premiere på 2025-udgaven af DOF BirdLifes ØrneTV, der har Nordeuropas største rovfugle i hovedrollerne. Havørneparret ved Hyllekrog på Lolland har bygget til på deres foretrukne rede, hvor et webkamera døgnet rundt vil sende live fra ørnenes liv. DOF BirdLifes Projekt Ørn har i år lavet en helgardering med to webkameraer, så der kan komme billeder uanset hvilken rede ørnene vælger til deres familieliv.
Fyrværkeri skræmmer fuglene27.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
DOF BirdLife glæder sig over, at loven om fyrværkeri er strammet, så det nu kun er tilladt at skyde larmende og lysende raketter af i to døgn omkring nytår. Men det bør slet ikke være tilladt at skyde fyrværkeri af tæt på Natura 2000-områder, hvor fuglelivet kræver særlig beskyttelse, mener DOF BirdLife.
Ingen giftdræbte rovfugle i 202417.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Ornitologer og jægere har dannet fælles front mod faunakriminalitet for at forebygge giftdræbte og nedskudte rovfugle. Indsatsen har tilsyneladende haft sin virkning, for i 2024 er der ikke fundet døde rovfugle med gifte i kroppen efter en årrække med årlige tilfælde. Nu opfordres miljøminister Magnus Heuniche til at fremskynde det udsatte lovforslag, der skal skærpe straffen for faunakriminalitet.
Danske haveejere rapporterer om færre småfugle6.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
DOF BirdLife har de seneste måneder fået op imod 30 daglige henvendelser fra haveejere og fugleinteresserede, der fortæller om nedgang i antallet af fuglearter på foderbræt og i haver. DOF BirdLifes såkaldte spontantællinger af de almindelige danske fugle bekræfter en nedadgående tendens. Det er ganske vist, at der er færre skovspurve, blåmejser og bogfinker i Danmark i 2024 sammenlignet med sidste år.
EU vil bane vejen for industrifiskeri efter tobis til skade for truede havfugle2.12.2024 13:52:35 CET | Pressemeddelelse
Rider, lunder, lomvier og alke i fuglekolonier omkring Nordsøen har de senere år været i dramatisk tilbagegang, fordi de mangler føde i skikkelse af stimefisken tobis. Nu vil Europa-Kommissionen forsøge at tvinge Storbritannien til at genindføre det industrifiskeri efter tobis, som har medvirket til ødelæggelse af Nordsøens økosystem og sendt havfugle på katastrofekurs
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum