DOF BirdLife

Nyt netværk: Fugleambassadører skal styrke naturformidling i børnehøjde

Del
DOF BirdLife øger formidlingen af fugle og natur for de mindste med et nyt netværk af lokale frivillige ’Fugleambassadører’.
Foto: Kasper Rander / DOF BirdLife
Foto: Kasper Rander / DOF BirdLife

Der skal mere drøn på fugleglæden og naturforståelsen hos de yngste generationer. Naturoplevelser og viden giver nemlig lyst til at passe bedre på vores natur, og så øger det sundheden og løfter humøret.

Derfor lancerer DOF’s projekt Fugle For Alle et nyt tiltag for at styrke naturformidlingen i børnehøjde.

’Fugleambassadørerne’ i DOF BirdLife er et spritnyt formidlernetværk for voksne medlemmer af DOF med interesse for formidling af fugle og natur til de mindste.

- Vi ved, at der går rigtig mange medlemmer rundt fyldt til randen med viden om både fuglene og naturen. Mange af dem mangler kun en lille håndsrækning for at kunne øse af deres viden til børnene. Her kan netværket af fugleambassadører være værktøjet til at komme i gang, siger projektleder i Fugle For Alle, Jakob Bredsdorff Frederiksen.

Et fællesskab for fugleformidling

De lokale frivillige fugleambassadører vil løbende få tilbudt netværksmøder, workshops og inspiration til formidling og aktiviteter, der klæder hver enkelt på til at formidle natur og fugle for børn.

- Netværket handler især om at skabe et fællesskab på tværs af landet, hvor fugleambassadørerne kan støtte hinanden, idéudveksle og samarbejde. Nye ambassadører kan komme med de mere erfarne på den første tur, de kan samarbejde om at gennemføre fugleture, og så er det jo også fedt at lære nogle andre naturinteresserede at kende, som også godt kan lide at formidle, siger Jakob Bredsdorff Frederiksen.

Netværkets medlemmer kommer i spil i forbindelse med DOF's tilbud til børn fra 6 til 12 år – Ørneklubben, hvor Fugleambassadørerne har den bærende rolle i at arrangere Ørneklubbens fugleture rundt om i landet.

Vil du være Fugleambassadør?

Projektet Fugle For Alle begyndte i 2020 og slutter ved udgangen af 2023 og er støttet af Nordea-Fonden. Vi I projektperioden bliver grundstenene lagt til et stærkt netværk, der kan fortsætte mange år ud i fremtiden, også efter projektet er slut.

De første netværksmøder og workshops er allerede afholdt, men flere er på vej, og der er rigeligt plads til mange flere fugleambassadører i netværket, der dækker hele landet.

Vil du være Fugleambassadør eller vil du bare gerne høre mere?
Så skriv til projektleder Jakob Bredsdorff Fredriksen på jbf@dof.dk

Kontakter

Jakob Bredsdorff FredriksenProjektleder i Fugle For AlleDansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife Danmark

Tlf:27 20 05 53jbf@dof.dk

Billeder

Foto: Kasper Rander / DOF BirdLife
Foto: Kasper Rander / DOF BirdLife
Download

Links

Information om DOF BirdLife

DOF BirdLife
DOF BirdLife
Vesterbrogade 138-140
1620 København V

https://www.dof.dk/

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)/BirdLife Danmark er en forening for fugleinteresserede og fuglebeskyttelse. DOF BirdLife arbejder for at fremme kendskabet og interessen for vilde fugle og naturbeskyttelse. Med hjælp fra mere end 2000 ornitologer overvåger DOF sjældne og truede fugle i Danmark og det danske fugleliv generelt. Foreningen har omkring 18.000 medlemmer, fordelt på 13 lokalafdelinger over hele Danmark. DOF er dansk partner i BirdLife International, et globalt netværk af fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. DOF arbejder internationalt med at redde fuglearter, bevare og beskytte levesteder og skabe gode levevilkår for mennesker.

Følg pressemeddelelser fra DOF BirdLife

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOF BirdLife

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye