Gjensidige

Trods milliardbeløb udbetalt: Hver tredje ansøgning om tilskud til klimaforbedringer gik i vasken

Del
Trods massiv interesse blandt danskerne for at energioptimere deres bolig gennem tilskud fra den såkaldte Bygningspulje, så endte mere end hver tredje ansøgning alligevel uden udbetaling. Det viser tal fra Energistyrelsen, som Gjensidige har fået udleveret.

Efter det i oktober 2020 blev muligt at søge tilskud hos Bygningspuljen til at energioptimere sin bolig, har over 46.000 danskere fået udbetalt penge til en række energiforbedringer som isolering, udskiftning af vinduer og installering af varmepumper. 

Det viser en oversigt, som Energistyrelsen har udleveret til Gjensidige.  

Samlet set udbetalte puljen lidt over 1.3 milliarder kroner frem til slutningen af 2022, hvilket giver en gennemsnitlig udbetaling på over 28.000 kroner til den enkelte ansøger.  

Den store interesse blandt boligejerne for at energioptimere hjemmet vækker glæde hos skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild. 

“Selvom fokus for de fleste er på at spare penge for tiden, så vil udgifter forbundet med energiforbedringer i hjemmet ende som gode investeringer for langt de fleste på både kort og lang sigt. Derudover er det også til gavn for klimaet, hvis vi er i stand til at reducere vores varmeforbrug i de enkelte hjem,” siger han.  

Til trods for den store interesse for at søge støtte fra Bygningspuljen, så ophørte den ved årsskiftet. Puljen bliver dog i år afløst af to nye puljer, Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen. 

Blandt de knap 70.000 ansøgninger til Bygningspuljen, endte hver tredje af dem uden en udbetaling. Det skyldes blandt andet, at tidsfristen ikke var overholdt, fejl i ansøgningerne eller tilbagetrukne ansøgninger. Henrik Sagild opfordrer dog til, at boligejerne holder øje med de nye puljer på sparenergi.dk, og samtidig sætter sig godt ind i kravene og ansøgningsprocessen.  

“Den store interesse, der blev vist for Bygningspuljen er utroligt positiv, men samtidig er det ærgerligt, at tusindvis er gået forgæves.Derfor er opfordringen, at man er ude i god tid med sin ansøgning til de nye puljer, og sætter sig grundigt ind i kravene, for at øge sine chancer for at få sin ansøgning godkendt, så endnu flere danskere kan energioptimere deres bolig for både klimaets og pengepungens skyld.” 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye