DI Digital

Ny digitaliseringsminister møder Danmarks digitale virksomheder til nytårskur

Del
Den første digitaliseringsminister i mange år får nu lejlighed til at mødes med det private erhvervsliv, der skal levere løsningerne og teknologien til den fortsatte udvikling af Danmark som digital stormagt. Det sker til nytårskur hos Dansk Industris branchefællesskab for techvirksomhederne i Danmark, DI Digital.

Pressen inviteres til

DI Digitals nytårskur 2023

”En ny virkelighed – rummer digitalisering svaret?”,

torsdag den 12. januar kl. 15,

Industriens Hus,

Rådhuspladsen i København.

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre(V) er på talerstolen og fortæller om, hvilke ambitioner ministeren har for det digitale område og hvad fremtiden bringer for techbranchen i Danmark.

EU kæmper for digital suverænitet i konkurrencen med USA og Asien. Samtidig kommer EU løbende med ny regulering. Adm. direktør for Tænketanken Europa, Lykke Friis, fortæller på nytårskuren om, hvilke indsatser, der er sat i søen for at tackle aktuelle samfundsudfordringer i EU, og hvilken betydning det har for den digitale og teknologiske transformation.

Netop Europas digitale suverænitet er også på dagsordenen, når to fremtrædende digitale virksomheder taler om tidens tech og trends.

Rasmus Blom, senior vice president for Foss Software Services Division, kommer med et oplæg om, hvilke muligheder og udfordringer EU’s digitale ambitioner medfører for dansk erhvervsliv. Den anden trend er grøn omstilling, og CEO Mikkel Bardram fra EG fortæller om, hvordan digitalisering kan bidrage til en grønnere fremtid.

Kontakter

Yderligere oplysninger og tilmeldinger fra pressen: pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Links

Information om DI Digital

DI DigitalDI Digital er et branchefællesskab i Dansk Industri for virksomheder inden for it, tele, elektronik og kommunikation. Vi vil sikre, at Danmark bliver det foretrukne land at drive teknologivirksomhed i og ud fra – for at gøre Danmark rigere.

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Nedskæringer på uddannelser forværrer mangel på it-specialister19.4.2024 11:28:14 CEST | Pressemeddelelse

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop offentliggjort en politisk aftale om den såkaldte sektordimensionering, der reducerer i antallet af uddannelsespladser på de danske universiteter. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen kalder her til formiddag i en pressemeddelelse nedskæringerne for et ”kæmpe problem” for erhvervslivet. Aftalen indebærer desværre også markante nedskæringer på it-uddannelser, hvilket vækker bekymring i Dansk Industris branchefælleskab for tech-virksomheder, DI Digital.

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye