Dansk Metal træder ind i Dansk Brint Alliance

Del
Dansk Brint Alliance har fået et nyt medlem, og består nu af tre organisationer; DI Energi, Brintbranchen og Dansk Metal. Med tiltrædelsen af Dansk Metal understreger Dansk Brint Alliance sine ambitioner om at skabe en stærk værdikæde på brint og Power-to-X i Danmark, som favner alle industriens facetter.

Dansk Brint Alliance er et strategisk partnerskab om udvikling af den danske Power-to-X (PtX)- og brintindustri mellem en række af Danmarks mest centrale aktører. Alliancens formål er at skabe de bedst mulige rammevilkår for udviklingen af PtX og grøn brint i Danmark, samt styrke Danmarks position som internationalt foregangsland på området.

Det er af stor betydning for det arbejde, at Dansk Metal træder ind i alliancen. Nu er en yderligere del af den grønne brint- og PtX-værdikæde repræsenteret i alliancens arbejde, hvilket er en stor styrke. Dansk Metal bringer et stærkt fokus på beskæftigelse, uddannelse og faglige kompetencer ind i partnerskabet.

”Hvis Danmark for alvor skal blive førende inden for PtX, så er det nødvendigt at sikre, at vi også har de rette hænder og hoveder til at udvikle, producere og drifte de nye anlæg, som indgår i PtX-værdikæden. Særligt når vi ser på elektrolyseanlæggene er det afgørende, at vi får uddannet fremtidens faglærte til de nye teknologier. Og når vi ser på de erhvervsmæssige styrkepositioner inden for brint og nye brændsler, så er det afgørende, at vi som fagforening er med i front til at skubbe på udviklingen og sikre, at der kommer danske jobs ud af den her industri,” siger Emil Drevsfeldt Nielsen, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal om tiltrædelsen.

”Det er glædeligt for den industrielle udvikling af den danske brintindustri, at en stærk organisation som Dansk Metal nu tilslutter sig Dansk Brint Alliance. Der er stærk international konkurrence og massiv statsstøtte i landene udenfor EU, som er en voksende udfordring for den danske og europæiske brintindustri. Det er derfor rigtig godt, at vi styrker vores nationale samarbejde, så Danmark fortsat kan være blandt de stærkeste brintlande med de bedste vilkår for branchen, og skabe grønne industrijob. Jeg glæder mig til samarbejdet, ” siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen.

”Danmark har unikke forudsætninger for at lykkedes med dette næste erhvervseventyr. Hele PtX-værdikæden er repræsenteret, geografisk er vi fordelagtigt placeret til udnyttelse af vindressourcer og i nærheden store aftagermarkeder som Tyskland, og vi har historik for tværgående samarbejde. Det samarbejde har før sat Danmark på verdenskortet, og det er den erfaring vi har bygget Dansk Brint Alliance på. Dansk Metals engagement i alliancen er stærkt imødeset, og med deres arbejde i jobskabelse og uddannelse af grønne hænder og hoveder, ser vi frem til at få spaden i jorden i 2023. Vi må ikke forspilde vores mulige førerposition på de danske, europæiske og internationale brint-korridorer, derfor trykker vi på speederen nu.” siger Troels Ranis, Direktør i DI Energi.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Resultatet af den europæiske brintbank punkterer myten om, at grøn brint er for dyrt30.4.2024 14:16:37 CEST | Pressemeddelelse

Brintbranchen finder resultaterne af den første auktionsrunde i den europæiske brintbank opløftende, da de beviser, at europæiske brintprojekter er tættere på kommerciel modenhed end tidligere antaget. Nu handler det om at holde momentum, og Brintbranchen opfordrer derfor Danmark til at afsætte nationale midler til de kommende auktionsrunder i den europæiske brintbank.

Nytårsudtalelse fra Brintbranchen: Sådan gør vi 2024 til et godt brintår1.1.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter et undervejs udfordrende 2023 sluttede året stærkt på brintområdet. 2024 kan og bør blive brintens år, og for alvor sætte gang i næste fase af den grønne omstilling. Men det kræver en ambitiøs og visionær politisk aftale om finansieringen af brintinfrastruktur, aktivt dansk samspil med EU’s brintbank, og en ambitiøs industripolitisk opfølgning på decembers aftale om grøn statsstøtte, siger Brintbranchen i anledning af årsskiftet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye