Ishøj Kommune

Jobkonsulenter skal blive bedre til at hjælpe borgere med autisme i job

Del
For at få en større viden om autisme og diagnosens udfordringer, i forbindelse med beskæftigelse, har jobcentret i Ishøj Kommune været på kursus.

Hjernens opbygning, øget stress og sårbarhed. Det var nogle af de emner, der blev gennemgået på et kursus om autisme, konsulenter fra Ishøj jobcenter lige har været igennem.

”Vi er en af de første kommuner, som sætter fokus på dette emne, for at blive klogere på de redskaber, man kan benytte sig af i arbejdet med autisme på beskæftigelsesområdet.”

Fortæller Jørgen Dan Pedersen, som er erhvervs-og beskæftigelseschef i Ishøj Kommune.

”Vi vil gerne gå forrest, og jeg tror faktisk, at alle jobcentre har brug for det her. Derfor har vi også inviteret Landsforeningen Autisme til at komme og være med, for at vi har så meget vidensdeling som overhovedet muligt.”

Landsforeningen Autisme er begejstrede for projektet

Formand Brian Andersen og sekretariatschef Torben Pedersen fra Landsforeningen Autisme var hurtige til at tage imod invitationen og møde op på rådhuset i Ishøj.

”Vi ved, at blot en femtedel af autister i Danmark har et arbejde. Det betyder, at der er rigtigt mange, der ikke har, og nu har vi pludseligt et kursusforløb, som vi kan bruge i resten af landets jobcentre også,” siger Torben Pedersen og bliver bakket op af formanden Brian Andersen:

”Viden virker. Den ekstra viden, kommunen nu tilegner sig om autisme, vil vi meget gerne støtte op om. Det er med til at gøre hverdagen nemmere for både de jobsøgende og konsulenterne, når der er en fælles forståelse mellem krav og hensyn.”

Et spørgsmål om at tænke anderledes

Ifølge Jørgen Dan Pedersen er jobcentrets tilgang til borgere med autisme et udtryk for, hvordan jobcentret må tænke i nye baner for at hjælpe.

”Vi skal ikke have borgerne til at tilpasse sig systemet. Vi er nødt til at vende bøtten om og turde se på, hvad borgerens behov er. Hvad kan vi gøre for at hjælpe dem i job? Og kan vi lykkes med det, så kan vi også få vores ledighed endnu længere ned.”

Kontakter

Erhvervs- og Beskæftigelseschef. Jørgen Dan Pedersen.
40 24 28 68
jdanp@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye