Gjensidige

Se listen: Her er danskernes nytårsforsæt

Del
Hver tredje dansker starter det nye år med et forsæt, der skal ændre deres tilværelse. Især sundhed står højt på listen, viser en ny undersøgelse Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Hvert år når december bliver til januar, betyder det også en ny start for danskerne, der ser ind i et år fyldt med nye drømme og mål. Noget af det som rigtig mange starter året med er ét eller flere nytårsforsæt, der skal gøre tilværelsen endnu bedre.  

Knapt hver tredje dansker svarer i en ny undersøgelse, at de har lavet et nytårsforsæt for 2023, og der er særligt én ting i højsædet, når det kommer til, hvad vi ønsker at ændre på i det nye år. Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige.  

De mest populære nytårsforsæt handler nemlig om folks sundhed. I toppen af listen er at tabe sig, mens det at spise sundere og dyrke mere motion kommer ind på en tæt anden- og tredjeplads. Længere nede af listen kommer at spare op og forbedre sin økonomi, mens mere samvær med familie og venner runder top fem af.  

Sæt realistiske mål i nytårsforsættet 

At have et nytårsforsæt kan være en god ting for at forsøge at skabe forandringer, men det kan lige så vel ende som et nederlag, hvis ikke man kommer i mål. Laver man et nytårsforsæt, bør man derfor også sørge for, at chancen for at så en succesoplevelse er stor. Sådan lyder rådet fra fagchef i Sundhed hos Gjensidige, Louise Brix. 

“Det kan være en god ide at have et nytårsforsæt, der er konkret, som eksempelvis at ville motionere mere eller spise sundere. Man skal bare passe på, at man ikke sætter urealistiske forventninger til sig selv. Rigtig mange oplever at må give fortabt på deres nytårsforsæt, fordi de er startet for hårdt ud, og så kan det ende med at føles som et nederlag,” siger Louise Brix, der i stedet foreslår, at man forsøger sig med at udforme nogle mindre og konkrete mål.  

“Det er en rigtig god ide at starte med nogle små forandringer, det kan være at motionere én gang mere om ugen, eller ville tabe sig nogle få kilo over en afgrænset periode. På den måde sætter man sig selv nogle mål, der er realistiske, og hvor man giver sig selv muligheden for at lykkes.” 

Top 5 nytårsforsæt for danskerne 

1. Tabe mig 

2. Spise sundere 

3. Dyrke mere motion 

4. Spare penge op/forbedre min økonomi 

5. Bruge mere tid med familie/venner 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.711 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i november og december 2022. 

Har du lavet et nytårsforsæt for 2023 om noget af følgende 

Starte med at motionere 

3.5% 

Dyrke mere motion 

9.3% 

Tabe mig 

11.3% 

Spise sundere 

9.5% 

Spare penge op/forbedre min økonomi 

8.8% 

Stoppe med at ryge 

1.5% 

Bruge mere tid med familie/venner 

6.0% 

Ændre mine arbejdssituation 

3.6% 

Ændre i min partner-situation 

1.9% 

Nej, men lavet et andet nytårsforsæt (notér) 

3.2% 

Nej, laver ikke noget nytårsforsæt for 2023 

65.0% 

Ingen af ovenstående 

5.8% 

Ved ikke 

1.6% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye