Danmarks Apotekerforening

Belast ikke lægevagten med udløbne recepter

Del
Opdager man i juledagene, at medicinpakken er tom, recepten er udløbet, og lægen har ferielukket? Så kan apoteket hjælpe med p-piller samt medicin mod en række kroniske sygdomme.

Mange har måske i de travle dage op til jul glemt at forny deres recept og opdager nu, at medicinpakken er tom. Så kan der være hjælp at hente på apoteket. Apotekets behandlerfarmaceut kan nemlig forny recepten og udlevere medicin, så man ikke behøver belaste lægevagten eller Akuttelefonen, som er forbeholdt akutte og mere alvorlige henvendelser fra syge borgere.

Apoteket har tilladelse til at genordinere medicin mod forhøjet blodtryk, kolesterol, astma, KOL, allergi og knogleskørhed. Desuden kan man få genordineret p-piller, insulin, syrehæmmende medicin mod for meget mavesyre, forebyggende medicin mod den kronisk tarmsygdom colitis ulcerosa, adrenalin mod anafylaktisk chok, hormonnæsespray mod allergi samt hormoncreme mod eksem og psoriasis.

Man skal have været i stabil behandling med medicinen i mindst et halvt år og have en gyldig ordination fra lægen. Gælder genordinationen p-piller, skal man have brugt dem i mindst et år.

Det koster 21 kr. at få apoteket til at genordinere medicinen, og apoteket kan udlevere den mindste pakning. Man må efterfølgende kontakte sin læge, når klinikken åbner igen efter nytår.

Læs mere om apotekets mulighed for at genordinere medicin: https://www.apoteket.dk/raadgivning/paa-apoteket/behandlerfarmaceut.

Information om Danmarks Apotekerforening

Danmarks Apotekerforening
Danmarks Apotekerforening
Bredgade 54
1260 København K

3376 7600http://apotekerforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Apotekerforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Apotekerforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum