Udenrigsministeriet

Ny akutpakke til Ukraine på 265 millioner kroner

Del
Regeringen øger støtten til Ukraine med akutpakke II, som skal hjælpe ukrainere med at klare sig igennem vinteren.

Ruslands målrettede angreb på Ukraines kritiske infrastruktur såsom vand, energi og varmeforsyning udgør en alvorlig trussel for befolkningen i Ukraine. Ruslands invasion og bombninger i Ukraine betyder, at en stor del af energiinfrastrukturen er kritisk beskadiget. De humanitære behov er enorme. Mange ukrainere kan være tvunget til at forlade deres hjem på grund af kulde, aktive kamphandlinger og manglende adgang til basale fornødenheder.

”Rusland har systematisk bombet den civile infrastruktur i Ukraine for at skabe størst mulig nød og knække den ukrainske modstandskraft. Vi står last og brast med ukrainerne i deres modstandskamp. Den nye akutpakke vil især gå til helt basale behov såsom husly, rent vand, varmt tøj og strøm, så ukrainerne kan klare sig helskindet igennem den hårde vinter,” siger minister for udviklingssamarbejde og globalt klimapolitik, Dan Jørgensen.

Den nye støtte bygger videre på den omfattende danske indsats siden Rusland indledte sin invasion af Ukraine den 24. februar 2022. Den danske støtte til Ukraine siden invasionen beløber sig til mere end en milliard kroner til civile og humanitære indsatser. Den danske støtte vil hjælpe befolkningen gennem vinteren og foråret til at få adgang til basale ydelser og nødhjælp i form af vand, varme og elektricitet, tæpper, varmt tøj og husly. Den er målrettet de mest sårbare, hvoraf mange er placeret i svært tilgængelige områder tæt på frontlinjerne.

Danmark har taget et særligt ansvar for at støtte byen Mykolaiv. En del af akutpakken vil derfor også gå til at genoprette vand- og varmeforsyning i Mykolaiv.

Baggrund:

Støtten under akutpakke II vil blive implementeret af udenrigsministeriets partnere:

-          UNOPS (FN’s Kontor for Projektledelse): 132,6 mio. kroner

-          Dansk Flygtningehjælp: 25 mio. kroner

-          EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) ‘Ukraine Crisis Response Special Fund’ 30 mio. kr.

-          FN’s Humanitære Landefond (OCHA): 35 mio. kr.

-          FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR): 30 mio. kr.

-          FN’s Børnefond (UNICEF): 10 mio. kr.

-          Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet: 1,5 mio. kr.

-          Beredskabsstyrelsen: 1,5 mio. kr.

Kontakt: Udenrigsministeriets pressevagt tlf. 61 97 92 47 (ikke SMS) pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye