Fuldt hus til DTU’s første digitale ingeniøruddannelse

Der er plads til 18 studerende på den første uddannelse til diplomingeniør i maskinteknik, der foregår digitalt på DTU, men der er allerede 23, der har søgt uddannelsen som første prioritet, inden der var deadline til vinteroptaget d. 1. december.
”Det er meget glædeligt at se, at den digitale uddannelse appellerer til unge, der ønsker at uddanne sig til diplomingeniør. Danmark har brug for flere ingeniører, og ved at udvikle digitale uddannelser skaber vi også nye muligheder. Det er helt naturligt, at digitalisering også bevæger sig ind over måden, vi uddanner vores studerende på. Det er første gang, vi udbyder en diplomuddannelse, der primært foregår digitalt. Og vi kan bare konstatere, at vi har ramt rigtigt. Det er meget tilfredsstillende, at søgningen har været så stor, som det er tilfældet,” siger dekan Lars D. Christoffersen.
Uddannelse over nettet men ikke udelukkende
Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden. De digitale ingeniøruddannelser er et helt nyt initiativ fra DTU, som dels adresserer den samfundsmæssige udvikling og dels giver en ny gruppe mennesker mulighed for at tage en uddannelse som ingeniør. Uddannelserne er bygget op, så de studerende veksler mellem længere perioder med virtuelt samarbejde og kortere perioder med fysisk fremmøde på campus.
På den måde vil DTU kombinere det bedste fra begge verdener; den digitale holdundervisning, online-gruppearbejde, selvstudie og vejledning – kombineret med ophold på campus, hvor de studerende samarbejder og tester deres viden, samt arbejder med øvelser i DTU’s værksteder og laboratorier. De digitale uddannelser har samme høje kvalitet, som kendetegner DTU’s øvrige ingeniøruddannelser.
Lidt flere kvinder
Ansøgere til DTU’s første digitale ingeniøruddannelse i maskinteknik fordeler sig næsten ligeligt mellem Midt-/Vestsjælland og Københavnsområdet, og med nogle få ansøgere fra Fyn og Jylland. Der ses også en tendens til, at der er flere kvinder blandt ansøgerne i år end ved tidligere år.
”Det er en positiv udvikling sammenlignet med optaget de seneste år. På DTU ønsker vi en ligelig fordeling mellem kønnene og studerende fra alle dele af landet, så vi ser her en udvikling i den rigtige retning,” siger Lars D. Christoffersen.
Den første, men ikke den sidste
Diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik er den første uddannelse, som DTU udbyder digitalt. Den næste på programmet er en bacheloruddannelse i General Engineering/Bachelor i Teknologi, som udbydes ved sommeroptaget i 2023.
Kontakter
Lars D. ChristoffersenDekan for bacheloruddannelser og studiemiljø
Tlf:45 25 10 09DTU-bdean@dtu.dkBilleder
Information om DTU - Danmarks Tekniske Universitet
DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.
Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Flot stigning i ansøgninger om uddannelse på DTU5.7.2025 16:03:05 CEST | Pressemeddelelse
Antallet af ansøgninger om uddannelse på DTU stiger med 2%. Rekordmange kvote 1-ansøgninger har en DTU-uddannelse som førsteprioritet.
Dansk kvanteforskning får styrket førerposition4.7.2025 15:26:12 CEST | Pressemeddelelse
DTU: Innovationsfonden booster dansk kvanteforskning med store investeringer i nye kvanteprojekter.
”Det er det vilde vesten”: Ny rapport viser store problemer med kommunale døgntilbud2.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er enorm forskel på kvaliteten og ofte er der ikke styr på medicinen i de midlertidige døgnophold, som ældre og skrøbelige borgere ofte henvises til, når de udskrives fra hospitalet. Det kan have alvorlige konsekvenser for patienterne og derfor håber forskerne bag ny rapport, at der rettes op på det, når der forhandles om de nye sundhedsråd.
Biogødning baseret på svampe og bakterier skal gøre den globale fødevareproduktion både bæredygtig og billig2.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt, internationalt forskningsinitiativ skal gøre op med vores afhængighed af kunstgødning og samtidig hjælpe bioteknologiindustrier på vej i det globale syd. Initiative for Biofertilizer Innovation and Science (IBIS) er støttet med samlet 215 millioner kroner af Novo Nordisk Fonden og Gates Foundation.
Anerkendt forsker med internationalt udsyn i spidsen for nyt bioteknologisk initiativ26.6.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den hollandske professor Luuk van der Wielen er ansat som direktør for det nye bioteknologiske initiativ på DTU: ’Novo Nordisk Foundation Biotechnology Research Institute for the Green Transition’, BRIGHT. Samtidig er han udnævnt som professor i bæredygtig bio-økonomisk udvikling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum