DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Fuldt hus til DTU’s første digitale ingeniøruddannelse

Del
Allerede det første udbud af digitale ingeniøruddannelser på DTU viser et behov blandt danske unge, der vil flytte sig fagligt uden at flytte sig fysisk.

Der er plads til 18 studerende på den første uddannelse til diplomingeniør i maskinteknik, der foregår digitalt på DTU, men der er allerede 23, der har søgt uddannelsen som første prioritet, inden der var deadline til vinteroptaget d. 1. december.

”Det er meget glædeligt at se, at den digitale uddannelse appellerer til unge, der ønsker at uddanne sig til diplomingeniør. Danmark har brug for flere ingeniører, og ved at udvikle digitale uddannelser skaber vi også nye muligheder. Det er helt naturligt, at digitalisering også bevæger sig ind over måden, vi uddanner vores studerende på. Det er første gang, vi udbyder en diplomuddannelse, der primært foregår digitalt. Og vi kan bare konstatere, at vi har ramt rigtigt. Det er meget tilfredsstillende, at søgningen har været så stor, som det er tilfældet,” siger dekan Lars D. Christoffersen.

Uddannelse over nettet men ikke udelukkende

Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden. De digitale ingeniøruddannelser er et helt nyt initiativ fra DTU, som dels adresserer den samfundsmæssige udvikling og dels giver en ny gruppe mennesker mulighed for at tage en uddannelse som ingeniør. Uddannelserne er bygget op, så de studerende veksler mellem længere perioder med virtuelt samarbejde og kortere perioder med fysisk fremmøde på campus.

På den måde vil DTU kombinere det bedste fra begge verdener; den digitale holdundervisning, online-gruppearbejde, selvstudie og vejledning – kombineret med ophold på campus, hvor de studerende samarbejder og tester deres viden, samt arbejder med øvelser i DTU’s værksteder og laboratorier. De digitale uddannelser har samme høje kvalitet, som kendetegner DTU’s øvrige ingeniøruddannelser.

Lidt flere kvinder

Ansøgere til DTU’s første digitale ingeniøruddannelse i maskinteknik fordeler sig næsten ligeligt mellem Midt-/Vestsjælland og Københavnsområdet, og med nogle få ansøgere fra Fyn og Jylland. Der ses også en tendens til, at der er flere kvinder blandt ansøgerne i år end ved tidligere år.

”Det er en positiv udvikling sammenlignet med optaget de seneste år. På DTU ønsker vi en ligelig fordeling mellem kønnene og studerende fra alle dele af landet, så vi ser her en udvikling i den rigtige retning,” siger Lars D. Christoffersen.

Den første, men ikke den sidste

Diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik er den første uddannelse, som DTU udbyder digitalt. Den næste på programmet er en bacheloruddannelse i General Engineering/Bachelor i Teknologi, som udbydes ved sommeroptaget i 2023.

Kontakter

Billeder

Information om DTU - Danmarks Tekniske Universitet

DTU - Danmarks Tekniske Universitet
DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 101
2800 Lyngby

http://dtu.dk

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.

Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye