Forsikring & Pension

F&P: Godt og nødvendigt at Folketinget nedsætter et Ældreudvalg

Del
Det er netop vedtaget i Folketinget, at der skal nedsættes et permanent Ældreudvalg. Med de udfordringer, som vi står overfor på ældreområdet, er det en overordentlig god ide, mener den danske forsikrings- og pensionsbranche.

Der kommer flere ældre, og den offentlige ældrepleje er under pres som aldrig før. Samtidig stiller danskerne højere krav til deres alderdom end tidligere, så timingen af et nyt udvalg på ældreområdet er en god ide.

 - Det er godt og nødvendigt, at Folketinget nu får et selvstændigt Ældreudvalg. Regeringen har bebudet en omkalfatring af ældreplejen, som vi kender den, og derfor er det helt centralt med et folketingsudvalg, der kan fokusere på den opgave, fortæller vicedirektør Jan V. Hansen fra F&P.

​Der er allerede et stort pres på den offentlige ældrepleje i Danmark, og antallet af ældre, der har særlige behov for pleje, seniorboliger, serviceydelser m.v., stiger markant de kommende år. Og det er ikke kun antallet af ældre, der kommer til at stige. Det gør de fremtidige ældres krav til mere og bedre velfærd også. Så der er nok at tage fat på for det kommende udvalg.

 - Vi glæder os over ambitionerne i regeringsgrundlaget og ser frem til at gå ind i reformarbejdet. Vi kan lære rigtigt meget af Holland og Tyskland, når det handler om at øge borgernes selvbestemmelse, udvide det frie valg og give de ældre mere frihed til at bo som de vil. Vi kan se, at det kan gøres på en måde, som samtidig sætter de ansattes faglighed fri og reducerer administrationen til et minimum, siger Jan V. Hansen. 

Forsikrings- og pensionsbranchen mener desuden, at der bør skabes bedre rammer for, hvordan branchen i fremtiden kan understøtte det offentlige bedre – også på ældreområdet. Der er allerede i dag en række eksempler på, at forsikringer og pensioner supplerer finansieringen af velfærdsydelser fra det offentlige og dermed allerede spiller en stor rolle i forhold til at øge velfærden for de ældre. 

Kontakter

Nicolai Schacke, 24 24 04 02 / nis@fogp.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring15.4.2024 14:15:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen dækker, hvis der er indbrud i bilen? Hvordan fritidshusforsikringen dækker, hvis man ikke kan oplyse en konkret skadedato? Og hvor lang tid ulykkesforsikringen dækker, hvis dit barn falder og slår sine tænder?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye