Salling Group

føtex og Salling Fondene realiserer otte lokale drømme med million-donation

Del
Otte lokale initiativer, der styrker fællesskab og nærvær landet over, bliver de kommende måneder gennemført med støtte fra Salling Fondene via føtex. Alene siden 2018 har Salling Fondene støttet lokale ildsjæle gennem føtex-varehusene med knap 15 mio. kr.

Snart kommer der sved på panden til ældreidræt i Odense, vandsprøjt fra landgang til kanoer og kajakker i Kolding midtby og gang i løjerne på legepladsen i Skive. Fra Frederikshavn i nord, over Varde i vest og til Nykøbing Falster i sydøst får engagerede ildsjæle nu en økonomisk håndsrækning fra Salling Fondene til at realisere de lokale initiativer.

I alt otte lokale, borgerdrevne projekter bliver en realitet, efter at føtex og Salling Fondene ovenpå en skarp udvælgelsesproces endnu en gang sætter tryk på de lokale ambitioner.

Salling Fondene har i samarbejde med føtex udvalgt de mest lovende projekter, der forventes gennemført i 2023. Ansøgninger til projekterne kommer fra lokale foreninger og borgere og er indsamlet via føtex-varehuse landet over.

Overskuddet fra føtex og resten af Salling Group investeres hvert år tilbage i forretningen i form af lavere priser, bredere vareudvalg og moderniserede butikker eller doneres af Salling Fondene tilbage til samfundet. Til gode formål, der skaber en bedre hverdag for danskerne.

Per Bank, bestyrelsesformand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond (den ene af Salling Fondene), glæder sig over det todelte formål.

"En meget væsentlig del af vores formål og drivkraft i Salling Group og Salling Fondene er, at vi hvert år kan støtte gode formål. De lokale projekter som vi er med til at realisere gennem føtex, gør en reel forskel tæt på borgerne og styrker det helt nære fritidsliv og det lokale sammenhold," siger Per Bank.

Hvert af de otte lokale initiativer har kunnet søge op til 300.000 kroner.

Lokale ildsjæle brænder igennem

Udover de lokale donationer fra Salling Fondene støtter hvert enkelt føtex-varehus hvert år yderligere lokale tiltag med mindre beløb, ligesom at føtex’ kunder bidrager til det blomstrende, lokale fritidsliv. Med et bip på pantautomaterne donerede kunderne sidste år mere end 1,2 mio. kr.

til foreninger og initiativer i lokalsamfundet, og den fælles indsats fra fonde, kunder og medarbejdere glæder føtex-direktør Anja Madsen.

"Når vi sammen tager ansvar for at skabe en bedre hverdag, kan vi virkeligt rykke noget lokalt. Det er fantastisk at opleve de frivillige foreningers entusiasme for nye borgerdrevne projekter, og samtidig er jeg oprigtigt imponeret over den lokale idérigdom og stolt af mine kollegers engagement for at forstærke det lokale sammenhold over alt i Danmark," siger Anja Madsen.

Med de otte nye projekter har Salling Fondene via føtex i alt støttet 62 borgerdrevne projekter i 44 byer fordelt ud over hele Danmark.

Kort om de otte nye projekter

De otte projekter er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der i nærområdet har søgt specifikt efter initiativer, som styrker sociale fællesskaber og tiltag med fokus på bæredygtighed samt understøtter sundhed og bevægelse lokalt. Salling Fondene står bag donationerne til unikke oplevelser og styrket sammenhold i nærmiljøet, og initiativerne er:

  • Ungemiljø på Palmestranden – Frederikshavn
  • Flydeponton i fjorden – Faaborg
  • Natur- og Aktivitetspark Spentrup - Randers
  • Overdækket udendørs træningshal - Odense
  • Anlægsbroer for småbåde på åen i bymidten - Kolding
  • Oplevelsesrig samlingsplads for hele lokalområdet – Skive
  • Torvescene i midtbyen – Varde
  • Træningsrum og sammenhold – Nykøbing Falster

 Om Salling Fondene

Salling Fondene er eneejer af Salling Group, som omfatter bl.a. føtex, Netto, Bilka, BR og Salling stormagasiner. Fondene har gennem en årrække bidraget til en lang række lokale og nationale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark inden for blandt andet uddannelse, kultur, kirke og idræt. Alene siden 2012 har Salling Fondene doneret godt 1,8 milliard kroner til velgørende formål.


Salling Fondene omfatter de to fonde Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Begge fonde bidrager i 2023 med donationer til gennemførelsen af de otte lokale projekter.

Yderligere information:

Læs mere om føtex’ ansvarlighedsindsats og mange lokale tiltag her:
https://omtanke.foetex.dk/category/lokal-stotte/

Og om Salling Fondene her:
https://sallingfondene.dk/

Foto:

Til fri afbenyttelse for redaktionen.
Billedtekst:

Otte lokale initiativer bliver i denne omgang til en realitet med økonomisk hjælp fra Salling Fondene og føtex. I alt 62 borgerdrevne initiativer har modtaget støtte de seneste fire år; bl.a. BK Amagers streetbasketbane, der ses på billedet her.

 

Kontakt:

CSR- og marketingansvarlig i føtex, Karin Sommer

+45 20 86 46 77 / karin.helene.sommer@foetex.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Paris 2024: Store danske virksomheder og topatleter: "Det ligger i vores DNA - Ingen vinder alene!"17.4.2024 13:15:09 CEST | Pressemeddelelse

Nu er der kun 100 dage til OL begynder i Paris. Kampagnen ’Ingen vinder alene’ sætter fokus på Danmarks unikke tilgang, når der skal opnås verdensklasse: Sammenhængen mellem bredde og elite. Danmarks olympiske partnere Salling Group, Danish Crown, Toyota, Poul Schmith og paralympisk partner Elsass Fonden er gået sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at vise, hvorfor vi som land bliver ved med at lykkes med at skabe verdensstjerner.

Nyt samarbejde skal forebygge stroke i danskernes hverdag28.2.2024 08:20:00 CET | Pressemeddelelse

Alt for mange danskere rammes hvert år af stroke, og derfor vil Hjernesagen sammen med Salling Group og Salling Fondene over de kommende år bringe hjernesundhed og forebyggelse af stroke længst muligt ud til danskerne. Det sker ved at tilbyde nem og gratis blodtryksmåling i butikker landet over som del af et nyt, flerårigt strategisk samarbejde med ambition om at løfte danskernes generelle sundhedsniveau.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye