Tønder Kommune

Tønder Kommune og EUC Syd underskriver partnerskabsaftale

Del
Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune godkendte på det seneste Kommunalestyrelsesmøde en partnerskabsaftale med EUC Syd. Onsdag den 21.12 blev aftalen underskrevet af borgmester Jørgen Popp Petersen og EUC Syds direktør, Finn Karlsen. Målet med aftalen er et gensidigt ønske om at samarbejde på uddannelsesområdet og dermed sikre at flere får en erhvervsuddannelse.

Tønder Kommune har traditionelt ligget med en høj i andel af borgere, der vælger en erhvervsuddannelse. Desværre har man det seneste år oplevet et fald, så kommunen ligger under det nationale mål om at 30 % af en ungdomsårgang skal vælge erhvervsuddannelse. I 2021 tog 30,6 procent af en ungdomsårgang en erhvervsuddannelse, men i 2022 var tallet faldet til 24,8 procent.

”I Tønder Kommune har vi rigtig mange virksomheder som har brug for de faglige kompetencer som erhvervsuddannelserne giver. Derudover har vi både større og mindre virksomheder i kommunen som arbejder med den grønne omstilling, klimaaftryk og bæredygtighed. Derfor giver det rigtig god mening, at vi som kommune arbejder tæt sammen med en uddannelsesinstitution som EUC om deres HTX der både spiller op mod bl.a. datamatikeruddannelsen, og som kan medvirke til, at vi får vendt kurven og får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse” fortæller Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen.

Der er allerede sat flere tiltag i søen for at få de unges øjne op for de mange muligheder man har er med en erhvervsuddannelse. I januar og februar har en række offentlige og private virksomheder for eksempel sagt ja til at holde åben arbejdsplads, hvor de unge kan komme forbi og se virksomheden og snakke med de unge der er allerede er i lære.

Derudover er der sat en række tiltag i gang med brobygningsforløb, åben skole og vejledning.

Ud over erhvervsuddannelserne og HTX indeholder partnerskabsaftalen også fokus på den grønne omstilling. Her forpligter parterne sig til at arbejde for videreudviklingen af et energiteknisk center på EUC Tønder, med relevante erhvervsuddannelser og efteruddannelser inden for varmepumper og køleteknik samt arbejde samt innovative uddannelsestilbud, der fremmer bæredygtighed, klimaløsninger og grøn omstilling. Partnerskabsaftalen suppleres også af en konkret handlingsplan.

”Det giver rigtig god mening for EUC Syd at indgå en partnerskabsaftale med Tønder Kommune. Vi deler mange af de samme ambitioner – både om en styrkelse af erhvervsuddannelserne og om at sætte turbo på den grønne omstilling. Derfor glæder jeg mig over, at vi med den her aftale nu har sat kursen for vores samarbejde i de kommende år”, fortæller Finn Karlsen, der er direktør for EUC Syd.

Den nye partnerskabsaftale bliver fulgt op med både en handleplan og årlige møder mellem samarbejdspartnerne.

Kontakter

Finn Karlsen, direktør, EUC Syd: Tlf.: 51 31 47 02

Billeder

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye