Fredensborg Kommune

Alle husejere får nu besked om fjernvarmeplanerne for deres hus

Del
I dagene op mod jul modtager alle husejere et brev fra kommunen med information om deres muligheder for at erstatte deres olie- eller gasfyr med fjernvarme – eller et alternativ som fx en varmepumpe

Hvornår kan jeg få fjernvarme i mit hus? Det spørgsmål har mange hundrede borgere stillet sig selv, Norfors og Fredensborg Kommune siden gasprisen nærmest eksploderede i år.

”Jeg er glad for, at vi nu kan informere alle kommunens husejere direkte om deres forventede muligheder for fjernvarme i de kommende år. Det ved vi, at rigtig mange er interesserede i at vide. Både på grund af de høje priser på gas og for at bidrage til den grønne omstilling med reduktion af CO2”, siger Hanne Berg, der er formand for Udvalget for Natur-, Miljø- og Bæredygtig Udvikling, og fortsætter:

”Muligheden og tidspunktet for at få fjernvarme afhænger i høj grad af den udbygning af fjernvarmenettet, der er fastlagt i Norfors udrulningsplan fra juni. Det er målet, at markant flere huse i kommunen får tilbudt fjernvarme de kommende år. Men der vil stadig være områder, hvor man enten ikke kan forvente fjernvarme eller hvor der vil gå mange år. Og i de områder kan man med fordel overveje en anden opvarmningsform end fjernvarme, olie eller gas. Det kan fx være varmepumper. Det fremgår alt sammen af brevene, hvor der også er mere information og links til fx Energistyrelsens hjemmeside www.sparenergi.dk med mere information om muligheder, besparelser og gode råd”.

Baggrunden for at brevene udsendes er også ”Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022”, som Folketinget vedtog den 25. juni 2022 og ”Aftale om fremskyndet planlægning for udfasning af gas til opvarmning og klar besked til borgerne”, som Folketinget vedtog den 29. juni 2022.

Få et energitjek
Til husejere med opvarmning, der er baseret på naturgas eller olie, som bor uden for Norfors udrulningsområde tilbyder Fredensborg Kommune et energitjek, som bestilles på kommunens hjemmeside. Et energitjek er en gennemgang af boligen, hvor en energirådgiver sammen med ejeren finder frem til mulige energibesparelser i boligen og alternativer til den nuværende varmekilde. 

Rådgivning og vejledning på sparenergi.dk
Energistyrelsens hjemmeside www.sparenergi.dk har mange informationer om varmekilder, energibesparelser og muligheder for tilskud. Læs mere om de forskellige muligheder for at udskifte olie- eller gasfyr med en anden opvarmningsform på https://sparenergi.dk/forbruger/varme/skal-du-skifte-varmetype.

Fredensborg Kommunes Energicenter hjælper også gerne på vej. Energicenteret kan kontaktes på telefon: 72 56 59 04 eller mail: klima@fredensborg.dk.

Kontakter

Udvalgsformand Hanne Berg (F), tlf. tlf. 50 83 63 44

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye