Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter 290 mio. kr. til videreudvikling af lokale erhvervsfyrtårne

Del
Fra Bornholm til Nordjylland er udviklingen af de otte lokale erhvervsfyrtårne i fuld gang. Erhvervsfyrtårnene skal være med til at skabe fremtidens danske styrkepositioner inden for det grønne område, velfærdsteknologi og på robotområdet. Nu annoncerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse midler til den videre udvikling af erhvervsfyrtårnene.
Videreudviklingen af de otte danske erhvervsfyrtårne  fortsætter nu med en samlet støtte på 290 mio. kr. fra Danmarks erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard
Videreudviklingen af de otte danske erhvervsfyrtårne fortsætter nu med en samlet støtte på 290 mio. kr. fra Danmarks erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard

Der er afsat 1 mia. kr. til at understøtte udviklingen af lokale erhvervsfyrtårne. Med i alt 595 mio. kr. satte Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i februar 2022 gang i etableringen af otte lokale erhvervsfyrtårne, der skal skabe vækst og udvikling i hele landet.

Der annonceres nu yderligere godt 290 mio. kr. til videreudviklingen af erhvervsfyrtårnene, som udmøntes af bestyrelsen med ansøgningsrunden Lokale erhvervsfyrtårne II. Annonceringen skal understøtte videreudviklingen af erhvervsfyrtårnene.

Christian Motzfeldt, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

”Over hele landet tager de nye erhvervsfyrtårne form – der anlægges test- og demonstrationssites, og der er fuld gang i aktiviteterne. De første skridt mod at udvikle nye styrkepositioner og samtidig skabe lokal erhvervsudvikling med erhvervsfyrtårnene er taget, og vi er klar til at tage hul på næste fase af udviklingen.”

Udgangspunkt i partnerskabsaftaler

En vigtig milepæl blev nået tidligere på året med partnerskabsaftaler mellem Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, konsortierne bag erhvervsfyrtårnene, erhvervshusene og staten. Aftalerne indeholder en vision og sigtelinjer for udviklingen af erhvervsfyrtårnene frem mod 2025. De nye midler, som udmøntes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, er målrettet en fortsættelse af det arbejde, der er sat i gang, og skal dermed levere på intentionerne i partnerskabsaftalerne.

Virksomhederne spiller en afgørende rolle i erhvervsfyrtårnene, og Christian Motzfeldt ser frem til, at den nye annoncering vil give endnu flere SMV’er mulighed for at engagere sig i erhvervsfyrtårnene:

”Erhvervsfyrtårnene skal bidrage til vækst og beskæftigelse både lokalt og nationalt, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne er engageret i fyrtårnene. Jeg håber, at endnu flere virksomheder vil få del i mulighederne inden for fx vandteknologi, biosolutions eller Power-to-X.”

Det gælder også i det fynske erhvervsfyrtårn, NextGen Robotics, hvor Ralf Astrup , bestyrelsesformand i dronevirksomheden Lorenz Technology og næstformand i Strategisk Forum for NextGen Robotics, har engageret sig i partnerskabet bag erhvervsfyrtårnet. Han ser mange muligheder i det fynske fyrtårn for virksomhederne:

”Fyrtårnet bliver en trækhest for udviklingen på Fyn i de kommende år. Der skal bygges et test- og udviklingscenter for store konstruktioner og laves to testsites for droneteknologi og autonom skibsfart. Teknologiudviklingen på Fyn skal styrkes, og der skal uddannes og tiltrækkes kvalificeret arbejdskraft inden for robotter, droner og det maritime. Det er afgørende, at arbejdsudbuddet nu øges markant og hurtigt og ad flere veje, og at infrastrukturen til udvikling i den kommende periode tages i brug til gavn for virksomhedernes udvikling.”

FAKTA Om Lokale erhvervsfyrtårne II

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har på sit møde den 15. november 2022 besluttet at udmønte op til 290,3 mio. kr. til videreudvikling af Danmarks otte lokale erhvervsfyrtårne.

Midlerne kommer fra Regionalfonden (150 mio. kr.), Socialfonden Plus (50 mio. kr.) og de decentrale erhvervsfremmemidler (90,3 mio. kr.).

Den enkelte ansøger skal repræsentere en bred kreds af aktører, der i en fælles indsats vil kunne bidrage til at realisere erhvervsfyrtårnets formål, herunder vision og sigtelinjer i partnerskabsaftalen.

Ansøgere kan søge midler til en bred vifte af indsatser – innovation, forretningsudvikling, kompetenceudvikling, social inklusion og iværksætteri.

Ansøgningsfristen er 7. marts 2023 kl. 12. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventes at behandle de indkomne ansøgninger inden sommer 2023.

Læs mere om Lokale erhvervsfyrtårne II

Læs om den første ansøgningsrunde

Nøgleord

Kontakter

Kontakt os, hvis du vil vide mere om Lokale erhvervsfyrtårne II:


Rikke Angel - rikang@erst.dk og 35 29 17 89

Billeder

Videreudviklingen af de otte danske erhvervsfyrtårne  fortsætter nu med en samlet støtte på 290 mio. kr. fra Danmarks erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard
Videreudviklingen af de otte danske erhvervsfyrtårne fortsætter nu med en samlet støtte på 290 mio. kr. fra Danmarks erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

”Vi fik både en dygtig kollega og et skub mod en grønnere hverdag”27.12.2024 12:45:25 CET | Pressemeddelelse

Også i globalt orienterede virksomheder kan små indsatser have stor effekt. Da Noble Drilling i Tinglev manglede ekstra hænder til skannings- og arkiveringsopgaver, var løsningen at ansætte Dina Solak i fleksjob. Traditionelt havde virksomheden, som fra lokationen i Tinglev supporterer boreplatforme og skibe med udstyr og reservedele, i vid udstrækning været analog, og kæmpe bunker af papir lå klar til at blive arkiveret. Så der var nok at tage fat på for den nye medarbejder.

”Vi har brug for at kunne tiltrække arbejdskraft fra hele verden”5.12.2024 15:06:17 CET | Pressemeddelelse

Hos DEIF i Skive producerer de højteknologiske styringsløsninger til energiproducerende anlæg på det globale energi- og marinemarked. Virksomheden har i alt 550 medarbejdere fordelt i 13 lande, og alene i Skive er der 33 medarbejdere med andet modersmål end dansk, så når der er behov for at tiltrække nye, højtuddannede kolleger med specialistviden, er det ikke altid tilstrækkeligt med en annonce i den lokale avis eller på en dansk jobportal.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye