Tønder Kommune

Behandlingstilbud for unge fortsætter

Del
Rådgivningscenter Tønder – Misbrug har i to år deltaget i et projekt, hvor man afprøver og udvikler en ny behandlingsmetode til unge, der har et skadeligt forbrug af rusmidler. Målgruppen er unge mellem 15 og 28 år. Metoden har vist sig at være en succes, så derfor bliver det nu et permanent behandlingstilbud.

Metoden, der er tale om, hedder MOVE, og den består både af individuel samtalebehandling og gruppebehandling, og mens den individuelle behandling har været praktiseret i flere år, så var det gruppebehandlingen, der var det nye. Metoden har vist sig at være ret succesfuld med en forholdsvis høj rate af unge, der er kommet ud af stofmisbrug.

Centralt for MOVE er, at man altid snakker om, hvad den unges mål er, og hvordan målet kan nås.

Metoden bygger desuden på forskellige elementer:

- Speciel metode til kortlægning af problemstilling og risikovurdering – Ung Map. Den bruges til at lave en vurdering af problemstilling og lave en konkret behandlingsplan sammen med den unge.

- MOVE forløb der indeholder: 5 samtaler med screening, behandlingsplan og forberedelse til gruppe, 12 gruppesessioner og efterfølgende 6 måneders opfølgningsforløb, der består af en kombination af samtale og regelmæssige aftalte telefonopkald samt en afsluttende samtale.

- Brug af anerkendte behandlingsmetoder, der fokuserer på områder/opgaver, der støtter vejen til stoffrihed.

- Måling af fremskridt og tilfredshed for hver enkelt borger. Målingen foretages ved hver møde med den unge og resultat af målingerne inddrages aktiv i behandling.

- Udviklingsstøttende/motiverende/fastholdende tiltag i form af gavekort på værdi af 200 kroner ved hvert andet fremmøde.

- SMS påmindelse.

- Efter hver 4. samtale får den unge en status i forhold til udviklingen.

Ina Lorenzen Kier, der er afdelingsleder hos Rådgivningscenter Tønder – Misbrug, siger, at man på centeret har oplevet succes med MOVE på flere parametre og de unges tilbagemeldinger i forhold til forløbet.

”I starten er de ikke så glade for tanken om at komme til gruppesamtaler, men når de først starter, så bliver de faktisk ret glade for det. Det at snakke med andre om, hvordan de gør/har gjort er en rigtig god støtte i egen proces”, siger Ina Lorenzen Kier.

Hun fortæller videre, at der er blevet målt på trivsel og effekt af forløbet efter hver samtale ud fra et særligt skema, der tydeligt viser, hvordan den unge trives og rykker sig.

”Medarbejderne oplever også, at metoden virker understøttende i forhold til behandling. Så for os giver det god mening at fortsætte med metoden”, siger Ina Lorenzen Kier.

Hun fortæller, at selvom en unge af forskellige årsager ikke kan deltage i gruppesamtalerne, så tilbyder Rådgivningscenteret også individuel MOVE behandling.

Barbara Krarup Hansen, der er formand for Socialudvalget i Tønder Kommune, siger:

”I Socialudvalget er vi meget tilfredse med de resultater, som projektet har givet. Når det drejer sig om de unge skal vi møde dem med andre behandlingstilbud end når det drejer sig om voksne, og her har projektet virkelig vist sin berettigelse. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har fundet midler til at projekt Move kan køre videre.”

Man er altid velkommen til at kontakte Rådgivningscenter på telefon 74 92 88 06 eller kigge forbi i åbningstiden. Det gælder både, hvis man selv har problemer, eller er ven eller pårørende.

Rådgivningscenterets åbningstider ser sådan ud:

Mandag – tirsdag 8.00-15.30

Onsdag 8.00-16.00

Torsdag 8.00-17.00

Fredag 8.00-13.00

Kontakter

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye